Flirteaza pe chat?
De ceva vreme suntem departe unul de altul si comunicam prin telefon sau internet. Mi-a povestit ca intra pe diverse chat-uri si vorbeste cu femei. Povestea nu e nicidecum noua, dureaza de vreun an (eram inca amandoi in Brasov) si au fost renuntari si reveniri: de fiecare data cand am atins limita maxima a suportabilului si am inceput cu crizele de gelozie, a luat o pauza cu chat-urile. Insa a reinceput...
Mi-a aratat unele discutii: nu erau flirturi neaparat, insa eu m-as fi gandit ca la un posibil partener, daca as fi discutat asa cu cineva.
Am incercat sa-i explic ce si cum simt, a incercat sa-mi explice ca nu flirteaza si nu cauta aventuri pe internet.
Sunt oricum geloasa de felul meu (desi incerc pe cat posibil sa ma controlez) si nu am incredere in mine. Iar increderea in el exista, dar cand apar chestii de genul asta dispare destul de repede si incep sa fac scenarii peste scenarii. Care ma distrug: nu mai reusesc sa fac nimic, ma gandesc numai la ce ar putea discuta el cu "ele" si - mai ales - de ce? Inca n-am reusit sa inteleg de ce: probleme de comunicare pe care incearca sa si le rezolve pe chat, lipsa de incredere in sine, insuficienta admiratie din partea mea, insuficienta mea (ma depaseste cu mult ca nivel intelectual), plictiseala?
Cert e ca am nevoie de ceva care sa ma faca sa accept asta, sau motive care sa-l faca pe el sa renunte, fara a exista ideea de interzicere (chiar nu vreau sa-i impun sa renunte!!!).
Relatia e in continuare frumoasa si ma minunez pe zi ce trece de faptul ca reusim sa supravietuim "impreuna" de la distanta. Insa simt ca chestia asta ne "sapa" si la un moment dat il va determina pe unul dintre noi sa plece...
Raspunsuri
Gargaritza spune:
Uh...destul de nasol!
Am avut si eu un prieten care avea tot felul de conversatii "cuminti" pe internet...nu mai suntem impreuna(dar nu asta a fost singurul motiv si nici cel mai important).
Cred ca depinde de conversatiile pe care le are daca sunt nevinovate nu au de ce sa te deranjeze, daca nu poate deveni periculos.
Cert este ca trebuie sa aveti o discutie serioasa pe acesta tema, sa-i spui ca te deranjeaza si ca ai vrea sa aflii motivul pentru care simte nevoia acestor "convorbiri".
Bafta
Garga si Irinuca
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=375227829
mami carmen spune:
Sa zicem ca eu cunosc perfect cazul, dar dintr-o perspectiva care iti va conveni la nebunie si anume, eu eram cea care naviga si el era cel care tremura de nervi din cauza asta. Am avut multe discutii si pot sa-ti spun ca ai intuit bine problemele cu care se confrunta, respectiv ma confruntam( si mai rasar si azi). Vestea proasta e ca, daca semanam( eu cu el) nu va renunta curand. Vestea buna e ca nu cred sa finalizeze vreodata relatiile virtuale, chiar daca isi va dori de multe ori asta. De ce o faceam eu? De ce am reinceput sa comunic iar cu cineva cu care comunicasem acum 2 ani, pe care nu l-am vazut? Pentru ca imi ofera un confort spiritual pe care nu l-am gasit acasa. Nu sunt neaparat o meloncolica, dar imi place sa mai spun si lucruri frumoase despre viata si despre dragoste fara sa para cuvintele mele fara rost. E patimas sotul tau si cred ca patima cuvantului e mult ma mai grava decat actul in sine. Nu e tradare mai mare decat asta pentru ca nu mai e data de instinc, de animalic, ci de intelect, e gandita si perfect constienta. Poate ca iti este superior, si sotul meu credea ca imi este inferior si de aici se trag escapadele mele virtuale. Nu e neaparat vorba de inteligenta, de existenta ei, ci de un anume tip: o inteligenta a comunicarii. Eu am incercat ceva ce mi s-a parut ca ar regla lucrurile, dar el a refuzat. Incearca si tu, poate la tine merge: i-am cerut sa faca o lista cu lucrurile pe care le-am facut si i-au placut, pe care le-am facut si nu i-au placut, cu ce ar vrea sau cum ar vrea sa fiu, sa fim, cu ce nu ne-am spus si ar trebui sa ne spunem. Plecati undeva la munte cand se va putea si incearca sa-l provoci la discutii generale despre lume, despre probleme chiar departe de relatia voastra, cere-i sa defineasca lucrurile simple din viata voastra, sa le defineasca metaforic. Eu am zis ca voi renunta la viciul asta, caci e un viciu, dar am revenit dupa 2 ani, nu e vorba de a insela fizic, departe gandul asta, dar e o uniune in gandire , o placere de a spune lucrurile intr0un mod asemanator . Sper sa te ajut, chiar imi doresc asta.
melisanda spune:
quote:
Originally posted by mami carmen
Pentru ca imi ofera un confort spiritual pe care nu l-am gasit acasa.
Nu e tradare mai mare decat asta pentru ca nu mai e data de instinc, de animalic, ci de intelect, e gandita si perfect constienta.
Tocmai de asta imi era teama: ca nu reusesc sa-i ofer ceea ce-i e necesar, ca nu reusesc sa ma ridic la inaltimea asteptarilor lui. Imi prind urechile in cotidian, in material si uit ca el are nevoie de altceva decat de grija si afectiune. Iar cand incearca sa comunice, sa-mi spuna - de ex - cum ma vede el sau ce crede despre noi, ma inchid in mine, pentru ca le simt ca tendinte de a vedea probleme acolo unde nu sunt. Incearca sa-mi semnaleze problemele, la fel cum ai facut si tu cu sotul tau, insa eu nu stiu inca sa-l inteleg. Si eventual gelozia isi face de cap cu mine si ma gandesc ca vede lucrurile mai intunecate decat sunt datorita unei posibile relatii, in care lucrurile sunt roz, ca in orice inceput.
Desi eu sunt cea care vorbeste mai mult dintre noi, pare-se ca trebuie sa invat sa comunic. La nivelul lui.
adi2003 spune:
Poate ca voi doi comunicati prea putin. Nu e neaparat flirt faptul ca vorbesti pe internet cu persoane de sex opus, uneori schimbi pareri, ceri sfaturi, sau chiar dai raspunsuri la situatii problema. Sau poate chiar suplinesti lipsa de comunicare intre parteneri. Sau pur si simplu vrei sa aflii cum gandesc si alti oameni.
Atata timp cat discutiile sunt in limite normale ca durata si continut, zic ca e OK.
Dar asta nu inseamna sa-ti neglijezi partenera/partenerul, caci se poate ajunge la discutii aprinse pe tema asta sau celalalt sa se simta frustrat.
Ma gandesc si la urmatoarea situatie: forumul de fata. Faptul ca schimbi pareri pe acest forum se poate interpreta ca un flirt? Nu cred. Comunicarea e foarte importanta in viata de zi cu zi.
Fiecare are locul lui. Mi se pare penibil sa apara impresii ale altora despre 2 persoane de sex opus, care discuta pe un forum sau altul, ca ar face asta in interes personal. Nu zic ca nu se poate intampla, dar in general lumea scrie pentru ca isi da cu parerea la un anumit subiect, sau sa ajute, sau sa intrebe.
Bine, pe chat e altfel, pe unde se perinda tot felul de "personaje", pot sa zic ca acolo e mai "periculos", discutiile se desfasoara altfel acolo.
E bine totusi, ca internetul sa nu devina o dependenta ci doar o utilitate.
Simina
Fotografii
"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."
Leta spune:
Fara discutii, nu trebuie sa accepti asa ceva. Intre "nevinovatele discutii" si o intilnire live nu e decit un pas. Pe care barbatii sint dispusi oricind sa-l faca .
Leta si un bebe (7 ianuarie 2005)
POZE DE IUNIE
want my life back
adrienne12 spune:
Parerea mea este ca daca intr-o relatie unul din parteneri ajunge la nevoia de a flirta pe net atunci ceva sigur nu merge si (posibil) acea relatie e sortita pieirii. AFla ce nu merge si incearca sa-i oferi ceea ce cauta in altii. Statul pe net de dragul de a sta pe net denota prea mult timp liber.
malina_mircu spune:
nu stiu ce iti este el, prieten sau sotz. daca vrei sa comunici ma gandesc ca gasesti un forum ca asta in care vb despre probelemele care te farmanta. deja daca te chat-uiesti cu pers de sex opus... poti sau nu sa ramai sa stadiul de discutie.
stii avem un coleg care si-a cunoscut nevasta pe chat, in 3 lui erau si insurati...
pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)
melisanda spune:
quote:
Originally posted by malina_mircu
stii avem un coleg care si-a cunoscut nevasta pe chat, in 3 lui erau si insurati...
pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004)
Pai tocmai de-asta imi e teama... Si scenariile care imi "cresc" prin creier sunt inspirate foarte tare de povesti asemanatoare.
Pe de alta parte, insa, nu pot sa-i interzic: am incercat si nu a mers. A inteles cat de tare ma doare, mi-a promis ca nu mai intra si dupa un oarecare timp a reinceput...
Ceea ce imi lipseste acum e puterea de a intelege si de a accepta asta, pentru ca raspunsul la intrebarea din subiect e clar ca e "nu" de vreme ce nu-mi ascunde nimic... "Daca ar flirta s-ar simti vinovat si ar incerca sa ascunda", imi spun cand o iau razna cu scenariile...
carmenp spune:
Nu stiu daca e sau nu bine, dar stiu o tipa de 18 ani, total inocenta si inofensiva, care se cetuieste de ceva vreme cu unul insurat, cu 2 copiii; aseara discutau in vreme ce nevasta-sa era la bucatarie si trebaluia, iar el asteapta sa i se puna masa...
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de iunie la serbare
Toti pentru unul!...Iata-ma-s !
Leta spune:
Melisanda, nu inteleg ce nu intelegi.
Este fdoarte simplu: ASA CEVA ESTE INACCEPTABIL! Intre discutia pe messenger si intilnire nu este decit un foarte-foarte mic pas.
Leta si un bebe
POZE DE IUNIE
want my life back