CIC si o alta sarcina?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maeda_alesia spune:

multumesc aissa
am citit doar acum raspunsul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Aissa, cred ca ar mai fi o posibilitate.
1.CIC1 este considerat stagiu.
2.Daca atunci cand expira CIC1 esti insarcinata in luna 5 sau 6 sa zicem, poti sa-ti iei concediu fara plata (o luna sau doua dupa caz), dupa care intri in prenatal de la 7 luni, ca doar si prenatalul este considerat tot stagiu, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Da, e si asta o posibilitate.....dar din pacate putine dintre noi isi permit sa stea fara bani cateva luni.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Da, este adevarat ca este neplacut sa stai cateva luni fara bani, dar este greu cred si sa mergi la servici, fiind in luna avansata si sa mai ai si pe celalalt mic acasa si sa nu ai cui sa il lasi.
Sau poate un concediu medical ar rezolva cumva situatia pentru o mica perioada?

Cred ca mici portite de rezolvare exista,bunavointa sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Muuuuuult mai sigur un concediu medical! Constituie STAGIU! Concediul fara plata NU constituie stagiu!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

Muuuuuult mai sigur un concediu medical! Constituie STAGIU! Concediul fara plata NU constituie stagiu!

Asa e, concediu fara plata nu e considerat stagiu, dar 1-2 luni poti sa ai lipsa, pentru ca trebuie sa ai 10 luni asigurate din 12, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Va multumesc!Mi-ati raspuns si mie la multe intrebari.Chiar ieri ma intrebam cum se rezolva o situatie de genul asta (cand ramai insarcinata in timpul CIC1)si nu stiam pe cine sa intreb.Multumesc inca o data.Anella si puiul iubit Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonis spune:

Buna! tuturor
Incerc sa va ajut cu un raspuns:
Incepand cu 01.01.2004, beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, asiguratii care au un stagiu de cotizare de cel putin 10 luni in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului, numai dupa efectuarea a cel putin 42 de zile din concediul de lauzie.
Din subiectul postat de Crisnemes inteleg ca ar vrea solutii (bune binenteles) pentru cand ar putea face al doilea copil, si in ce conditii poate beneficia de CIC(indemnizatie crestere copil - pana la 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap pana la 3 ani)
Sper ca va ajuta raspunsul,
Amonis

Mergi la inceput