vreau o lamurire

vreau o lamurire | Autor: raalucutza

Link direct la acest mesaj

vreau sa stiu exact in ce zi o sa am ovulatie....cm meu e de fix 30 de zile(urmarit de 6 luni)......pe dat de 18 am avut parte de rusii si azi 24 iunie s-a terminat........asa ca habar nu am cand e propice sa am un copil.....stiu "calculul ovulatiei"de pe si nu ma ajuta pt ca este un calcul facut la un CM de 28 de zile.....stiu ca ma veti ajuta si de aceasta data.....multumesc anticipat....

raluca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Raalucutza,daca CM tau este atat de regulat e destul de simplu.Data ovulatiei se calculeaza scazand 2 sapt(14 zile)din data probabila a viitoarei menstruatii.Deci,daca luna asta ai avut pe 18 iunie...data probabila a urmatoareei menstruatii este 18 iulie(18 iunie +30 zile).Din 18 iulie scazi 2 sapt si ajungi la 4 iulie.Deci 4 iulie este data probabila a ovulatiei.Perioada fertila a ta va fi intre 30 iunie si 9 iulie(plus/minus 5zile-fata de 4 iulie)

Daca vrei o precizie si mai mare poti folosi metoda temperaturii bazale.Nu este grea deloc si poti afla cu mare precizie ziua ovulatiei.Ce trebuie sa faci?Sa pregatesti un termometru sub perna!(nu e gluma).Incepand cu 1 iulie,in fiecare dimineata,iti iei temperatura (ca la BB-ei,in fundulet,dar mai bine in vagin),INAINTE DE A TE DA JOS DIN PAT!.(e foarte important acest lucru).I*n mod normal temp.va fi in jur de 36,8(7),cu mici variatii.Intr-una din zile vei sesiza o crestere importanta (cam 1/2 grad),adica 37,3(4).Ziua aceea este data ovulatiei!...Daca temp.ramane ridicata ,peste 37,mai mult de 18 zile,atunci...BUCURIE MARE!,e sarcina!(daca eu am calculat bine,temp.ar trebui sa-ti cresca in 4 iulie...dar cel mai bine sa verifici!)

Te si iti doresc multa bafta!...Odihneste-te acum ,pentru a fi odihniti de "ziua Americii"(4 iulie)...ca sa...stiti voi!

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

La un ciclu regulat de 30 de zile ovulatzia se produce intre a-15-cea si a 19-ea zi a ciclului numarind de la prima zi a ultimei M..,corespunzator intr a 12-ea si a 16-ea zi care preced viitoarea M..
se mai poate urmari luand temperatura bazala(anus)zilnic la orele 17,in momentul ovulatziei temperatura trebuie sa creasca cu minim 0,5 grade,mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

cius22...iti multumesc de nenumarate ori pt sfatul tau........dar stai sa iti mai povestesc ceva....luna trecuta asa am facut si cum spui tu am avut temperatura intr-o zi si apoi in continuu 37.3(4) dar pe 18 iunie m-am trezit cu rusii peste mine........

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Raalucutza,temperatura bazala ramane ridicata pana cu o zi inainte de "rusi"...daca tu ai avut 37,3(4)...bucura-te! asta inseamna ca ai ciclu ovulator...ceea ce e foarte bine...luna trecuta ,pur si simplu...nu s-a prins...asta e...vezi ce faci de "ziua Americii!(cu metoda temperaturii poti stabili exact ziua ovulatiei-cand se produce saltul-...deci! insista!(ai retinut in ce zi s-a produs saltul termic luna trecuta?,caci asa poti stabili cu aproximatie in ce zi a CM ovuleaza corpul tau...)

quote:
Originally posted by raalucutza

cius22...iti multumesc de nenumarate ori pt sfatul tau........dar stai sa iti mai povestesc ceva....luna trecuta asa am facut si cum spui tu am avut temperatura intr-o zi si apoi in continuu 37.3(4) dar pe 18 iunie m-am trezit cu rusii peste mine........

raluca

cius22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Raluca, am mutat subiectul postat de tine la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51627&whichpage=9" target="_blank">Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 39

Voi inchide acest subiect

35+

Mergi la inceput