Propunere modificare CIC

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

BYL cum adika o mama nu mai poate sa stea cu copilul decat cat ii permite concediul postnatal??? adik aeu daca as vrea sa stau acasa chiar cu cei 3 mil amarati ai lor, nu as putea??? adika dispare chiar notiunea de concediu???? nu doar banii???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Da, exact. Dispare notiunea de concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 34+ sapt.
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

si eu am inteles la fel! dispare concediul si orice fel de protectie asa ca daca vrei sa stai acasa trebuie sa-ti dai demisia sau ... se suspenda de drept inseamna ca te poti duce cu o cerere sa spui ca tu vrei suspendare pe motiv de crestere copil, ceea ce inseamna ca nu e de drept ci la initiativa salariatului. totul tine de cum vor modifica codul muncii la capitolul suspendarea contractului.

si apoi, sa presupunem ca se rezolva asta, iti suspenzi contractul, stai acasa si vechimea curge ca ai stagiu dar tu nu platesti nimic la cas si nici nu se spune care este suma cu care va veni aceasta perioada la pensie asa ca ...

asta la prima vedere! daca mai era nevoie de ceva pt a ne lamuri ce genii uluitoare isi fac veacul pe la ministerul muncii. SI NOI II PLATIM DIN BANII NOSTRI!

Mergi la inceput

asta e prea de tot, adika toti copii vor fi alaptati cu lapte praf de la 3 luni si vor creste cu bone ..... daca le gasesti
asa ceva nu se poate, hai ca mai inghiteam faza cu 3 mil ....nu ca mi-ar conveni, dar nici sa nu mai stau cu bebe???? macar un an???

Mergi la inceput

fratilor, mai stie cineva cum era pe vremea lui ceausescu? cat se putea sta acasa cu bebele? acum trebuie sa te intorci la job dupa 63 de zile

cel mai interesant este ca nu se va putea beneficia nici de reducerea aia de 2 ore pt alaptare pt ca ea se dadea pt cele ce nu intrau in cic sau renuntau la el, conform contractului colectiv de munca la nivel national, dar daca ci-ul nu mai exista, nu mai ai la ce sa renunti si atunci adio si aceasta reducere de 2 ore. mai ales ca era oricum greu sa rezolvi cu firma program de 6 ore si plata pt 8, s-a dus si asta!

ah! si mai e ceva, mamica poate fi concediata pt ca nu mai exista interdictia in codul muncii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Apai, eu ce tot va spun, imi racesc tastele de pomana aici.....aia e chichita cea mai neagra, nu mai avem dreptul la concediu.
Deci mergi si muncesti pana in ultima clipa ca sa pastrezi zile pentru post-natal si apoi te reintorci voioasa in campul muncii. Misto ar fi ca mamele obligate sa faca asta sa mearga cu bebeii legati in esarfe (tot am citit un articol pe tema asta) prin metrou, tramvai...si in fata la guvern sa le serveasca masa de dimineata. Dar ce vina ar avea bietii copii?! Insa nu stiu cum nu se gandesc macar sa bage un postnatal de 6 luni, cat recomanda toata lumea ca minimul de timp in care e bine sa fie alaptat copilul.....

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

eu nasc in septembrie si am de gand sa imi iau maxim de prenetal ...imi las doar 42 de zile dupa.... ca orikum pana la 1 ianuarie trec cele 124 de zile , nu am intentia sa merg pana in ultima zi la munca......

asta e cel mai rau .... la 1 ian bebe o sa aiba 3 luni orikum si va trebui sa ma intorc la munca.

eu inca mai sper sa nu se voteze.........

stiu o sa spuneti ca nu ma afecteaza legea, ca nu se aplica retroactiv, da ei de la idiotii astia ma astept la orice

Mergi la inceput

eu nasc in septembrie si am de gand sa imi iau maxim de prenetal ...imi las doar 42 de zile dupa.... ca orikum pana la 1 ianuarie trec cele 124 de zile , nu am intentia sa merg pana in ultima zi la munca......

asta e cel mai rau .... la 1 ian bebe o sa aiba 3 luni orikum si va trebui sa ma intorc la munca.

eu inca mai sper sa nu se voteze.........

stiu o sa spuneti ca nu ma afecteaza legea, ca nu se aplica retroactiv, da ei de la idiotii astia ma astept la orice

Mergi la inceput

ba da, ceva este dar nu e clar si ca orice lucru neclar lasa loc de interpretari!

scrie ca "Pe perioada în care beneficiarul alocației își întrerupe activitatea, contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu se suspendă de drept"

adica teoretic poti sa-ti intrerupi activitatea dar cum se face asta nu scrie

e ca un fel de decizie a ta de a-ti lua un an liber, problema e ca nu e un drept garantat, adica angajatorul poate sa te trimita la plimbare!

Mergi la inceput

si mai e ceva! mamele necasatorite au o problema cu actele pt ca nu au livret de familie asa ca daca legea se aplica la sange, nu ai acte nu beneficiezi!

Mergi la inceput