Mamici de iulie-august 2005 (51)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Ok, va mai spun

Ne-a mai zis de ruptura de perineu sau taietura, care nu se face intotdeauna ca inainte, ci numai acolo unde este necesar. Se taie putin si apoi se coase, din cate am inteles la cusatura se "anesteziaza" local.
O ruptura se vindeca mai repede decat o taietura, dar in ambele cazuri sa nu fim speriate ca nu afecteaza cu nimica viata sexuala de dupa...

Dilatatia o masoara moasa cu degetele, eu credeam ca se face un eco intern , mie asa mi-a facut acu vreo 3 luni ca sa masoare colul si sa vada daca e inchis ori ba...

Ne-a mai aratat un album cu fotografii de la nastere, interesant de urmarit dilatatia si cum iese copilasul...

Imediat dupa ce nastem taticul poate taia cordonul, copilul este pus pe pieptul mamei si urmeaza nasterea placentei, deci contractiile continua, nu asa de dureroase, ca oricum vom fi mult prea fericite sa mai simtim vreo durere.
Sa nu ne speriem daca bebelusul are ochii inchisi, poate doarme , sau daca tipa - nu il doare nimica...

Dupa ce nastem laptele poate sa nu vina chiar imediat, sa nu intram in panica deoarece un nou nascut poate sta pana la 6 ore nemancat pentru ca el are rezervele lui si nu necesita imediat alaptat.

Daca imi mai amintesc ceva important va mai scriu.

Pupici,
Katink cu dulcineea mea 34sapt.

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Ionana, ai grija de tine si daca asta e sa fie, asta sa fie:sa-ti intilnesti bebicul un pik mai repede. Oricum, eu cred ca va fi macar de 3kg.
OanaC, si tu ai dilatatie? Eu la prima nastere nu am avut dilatatie deloc pina mi s-a rupt apa. Poate acum am mai mult norok.
Mamini, cit ai avut peste burtik? Eu ieri aveam 30cm. Am luat pina in sapt 31 9,5kg. E cam mult avind in vedere ca am inaltimea de 1,60m dar asta e, le dau eu jos.
Katink, se poate sa ti se fi parut ca ti-e cald si din cauza sarcinii. Eu simt in fiecare noapte ca nu am aer. Sotului meu nu-i place sa tin gemuletul deschis asa ca din noaptea asta, vom dormi separat. Azi noapte m-am trezit foarte des, nu mai aveam aer, mi-era cald, voiam sa fac pipi etc. Am avut o noapte groaznica.Ieri am avut cred 20 contractii cu dureri ca la ciclu, azi iar. Nu mai stiu ce sa cred. Astept sa vad.Poate ca sunt si eu printre norocoasele caruia i se deschide colul cite putin, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa elimin dopul intii???????
Fetele, mie mi-a venit laptele abia dupa 4-5zile de la nastere asa ca depinde foarte mult cred si de momentul in care nasti.Eu am nascut-o pe Danuta la 38 saptamini.
K31+

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Nu stiu cum este cu ruptura de perineu dar eu am avut taietura si acum nici nu se mai cunoaste si nici macar cind se schimba vremea n-o simt iar despre a afecta viata saxuala, nici nu poate fi vorba.
Cind a fost vorba de cusatura taieturii, am avertizat-o pe moasa ca daca nu-mi face anestezie, dau din picioare ca nu va putea sa ma coase, incapatinata rau, nu? Bineinteles ca trebuie sa faca anestezie dar pentru siguranta, mai bine le spui.
K31+

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

mamini, draga de tine!! Esti o eroina de poti sa te abtii de la bunatati! Eu nu pot si pace! Si nici nu vreau!! Am luat cca 16 kg de cand am ramas, stiu ca este enorm dar nu ma pot abtine sa nu-mi fac pe plac... Oricum sper sa nu mai arat in halul asta niciodata, doar la al 2-lea copil!!! Mi-am propus sa dau jos tot dupa nastere...
Pai... mai ai putin si pleci, de sambata timp de o saptamana nu mai esti cu noi... Te intrebam daca ai roaming , daca poti primi sms-uri?
Iti urez vineri alea alea...

Katink, sar'na pentru info!!!

Pupici,

Irina si bebe 32 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Kulta la noi ieri au fost 34 de grade si la ora 23.00 erau 24 de grade.
Avem asa un ap. calduros ca iarna nu deschidem caloriferele ca sunt 23 de grade in casa fara nici o sursa de caldura, iar acuma de exemplu aici in sufragerie unde stau sunt 27 de grade si afara sunt 24 si stau cu usa larg deschisa la balcon si toate geamurile deschise la camere...
Este izolatia prea buna la bloc si numai peretele cu geam este in exterior, restul sunt in interior... si ai dreptate acuma si cu sarcina e si mai rau...

Dar trec toate si vin puiutii nostri si uitam repede.

Pupici si ai grija de voi, iti doresc sa nu mai ai asa dese contractii si sa stea puiul tau cat mai mult in burtica,
Katink si dulcineea mea 34sapt.

Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Katink, sar'mana ca ne-ai impartasit si noua informatiile.
Sper sa pot alapta, desi am cumparat setul de la Avent de biberoane...sper sa-l folosesc doar la ceai.
Irina...din pacate numai sotul ajunge vineri la mare..ca eu m-am hotarat sa nu ma risc cu drumul la MAmaia...e mai bine asa..sa fie bebelina safe ..ca mergem noi la mare dupa aia.

AniS si bebelina mea dulce 33+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Boga stiu o ascult desigur pe doctorita mea, stiu ca peste 2,500 nu mai e prematur si nici la 37 sapt intrat nu mai este ca e intrat in luna 9a deci incep sa ma linistesc si uite fetele aici au un feeling ca va fi mai mare Andrei si sper sa aiba gura aurita.
Mamini concediu placut ai grija de tine si lasa ca intru eu sper dupa si va dau de stire. Si inca ceva 12 kg nu sunt anormale in sarcina s-avem pardon, eu sunt eu cu capul cu kg ca asa am fost mereu si doar nu era sa ma dezic acu dar vad acs unt doctori care au ei niste probleme si nu-i prea inteleg si vad ca faci efortuir la papa, da-i inainte cu vitamine si papa sanatos da-i in pisici.
Kulta asa sper si eu sa fie. Multumesc.

Ioana
35+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

fetelor, multumesc, dar plec simbata seara si afara de pe net nu ma dati cu una cu doua... asa ca mai vorbim.
Kulta, peste burtik aveam azi 32cm, data trecuta am fost pe curba superioara, acum am iesit de pe grafic...stii cum sunt astea la neuvola( a mea care e grasunica si de treaba e in concediu era o farfuza de 20 de ani si 35 de kg, 3 oase si-un zimbet strimb, na, ca m-am enervat!)sa avem grija, sa vedem ce cum e data viitoare blah,blah...si mai ales, SA NU MAI MANINC.
12.5 kg n-ar fi mult, Ioana, daca as avea 37,38, 40 de sapt, dar eu o sa mai pun pina acolo, in ultimele sapt am luat 600 de grame de sapt( asa se calculeaza aici, ca sa iti adinceasca starile de psihoza) si maninc dimineata cereale cu iaurt si fructe proaspete, o masa cu salate si brinza si o masa normala dar portie mai mica. si in rest, morcovi, mere, prune, caise. nu beau suc de nici un fel,nu beau lapte, o cafea fara zahar si apa toata ziua. cam o data pe sapt ceva dulce si cam o data pe sapt cartofi. ziceti voi la ce sa renunt si sa nu va luati de dulcele ala ca sunt si eu om si am pofte non-stop.... pe bune, ma gindesc la femei din alea care zic ca sarcina e bestiala...intii m-am stresat daca e sau nu, apoi mi-a fost rau ca naiba si am vomat si am fost vegetariana 3 luni jumate, am avut cred 3 sapt-o luna cind chiar am mincat inghetata si bunatati si apoi am intrat la "regim". ori mi-a fost rau, ori am fost frustrata, ori amindoua odata. noroc ca am copilul asta asa sturlubatic si minunat si ma distreaza si mor de dragul ei ca altfel o luam pe cimpiile verzi.
dar in fine, o sa treaca, macar stresul, ca de kg nu cred sa mai scap.
asa...ca m-am descarcat. si Irina, am roaming, sigur, ma gindeam ca poate gasesc eu si un net pe acolo sa vad ce mai faceti...
M31s+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Salutici burtici!!
Am intrat sa va anunt ca am primit mesaj de la Andreea (AC).Imi scrie ca sa dus la spital.
Cum aflu mai mult va scriu.Iuhuuuuu vine ginerica al meu pe lume .
Tinem pumni sa fie totu bine si sa fie bebelinu si mamica sanatosi.
Va pupic si curaj acum un an pe 10 iunie am trecut si eu prin ce treceti acum.Va citesc tot timpul si va tin pumni

Prima aniversare

Mergi la inceput

Andreea chiar naste? Nastere usoara si sa-i dea Dumnezeu bb sanatos si mincacios.
K31+

Poze cu noi

Mergi la inceput