Tiroida si fertilitatea 2
Raspunsuri - Pagina 2

oana_n spune:
Sunt nou venita si foarte speriata.O sa va rog sa imi raspundeti si mie in masura rabdarii si a cunostintelor.Eu am 23 de ani acum si ma gandesc la un bebe..sunt maritata si cred ca a venit momentul...asta simtim....La 13 ani m-au diagnosticat cu hipotiroidism si gusa de gr 2 parca...pe la 15 mi-a dat eutyrox si oxazepam vreo luna de devanisem planta.....si apoi...a decis ca tre sa mai iau doar Iodid(parca asa se numea)...asta vreo 3 luni.Dupa asta...la 18 ani am fost la planing...aia de acolo mi-au dat marvelon si desi aveam 1.57 m si vreo 60 de kg...era bine.Dupa 3 luni de marvelon am devenit
de ma intrebam unde o sa ma opresc.M-am oprit la 90 de kg...
.M-am dus iar la acelasi medic..Dr. Totoianu de la Sibiu...ca sunt ardeleanca si era aproape...si mi-a sus sa iau reductil sa slabesc...si novinette...ca anticonceptionale.Nu a luat nimic din astea pt ca la reductil riscam sa pun la loc si era costisitor, iar anticonceptionale....m-am lecuit pe veci de ele.Acum am ajuns la 85 de kg....stagnez aici de vreun an si ceva....insa ultimul medic pe care l-am consultat mi-a zis ca e ok.....am doar o gusa si nimic mai mult, pot ramane insarcinata si totul e sa iau iod pe parcursul sarcinii.Analizele sunt ok....insa eu nu cred in ele deoarece am devenit dependenta de tinctura de sanziene...si sunt convinsa ca atata vreme cat iau asta analizele nu vor iesi la valori adevarate.Am vreo sansa sa fiu
si cel mai importan....la kg astea daca raman insarcinata cred ca va fi sfarsitul....nu????
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

simonacip spune:
Revin. In primul rind va multumesc tuturor pt raspunsuri. Am repetat analizele plus ATPO si FT4. Mi-au iesit bine, chiar si TSH care acum 2 luni iesise sub limita de jos....M-a trimis o dr. de la PArhon care ma suspecta de hipertiroidie subclinica a spus ea....si intr-adevar a mai spus ca sarcina poate influenta tiroida. Va doresc sanatate tuturor si inca un multumesc pt raspunsuri.
Simona si David (10 nov)
http://community.webshots.com/user/simonacip

ileana_marius spune:
Oana_n iti raspund cam tarziu, dar sper ca iti va fi de folos. Am fost si eu diagnosticata cu hipotiroidism si iau euthyrox 1/4 pe zi. Mi-a trebuit un an de zile sa raman, dar pana la urma am reusit. Si eu am tot 85 kg, dar nu imi fac griji. Cred ca ma voi face, dar imi doresc mult acest BB, asa ca nu conteaza, vad eu ce fac dupa....deci poti ramane
. Cat despre kg, inca nu stiu cat o sa ma fac, dar daca iti doresti un BB...nu cred ca mai conteaza...
Succes!!
PS. Si sora mea are gusa si hipo si nu ia nimic si tot a ramas (si ea este mai plinuta).
Ileana
DPN 6+

jubica spune:
Fetele imi spuneti si mie cele care aveti probleme cu tiroida ,ce simptome aveti?Eu am senzatia uneori ca mi se umfla ceva in git si ma sufoca(cind sunt nervoasa,suparata sau emotionata).S-ar putea sa fie oare de la tiroida?
Pupici.

ileana_marius spune:
Nu stiu sincer care sunt simptomele tiroidei. Eu am ajuns la endocrinolog pt. investigatii de infertilitate. Mi-a dat sa fac analize din sange - dozari hormonale. Pe langa asta mi-a verificat coatele - a zis ca am pielea usacata - si m-a intrebat daca sunt friguroasa - eu sunt. Astea ar putea fi niste simptome. Eu ma sufoc doar daca rad f.mult . Si mama are si dupa cate stiu se mosteneste...
Ileana
DPN 6+

lala_1 spune:
Fetelor, problemele cu tiroida, la barbati,pot influenta si in cazul lor capacitatea de avea bebe si ce tratamente tb urmate.
Multumesc mult.

speranta spune:
Ileana marius, si diagnosticul daca esti friguroasa si daca ai pielea uscata la coate este hipotiroidism? si de care Eutirox ai luat de 25 mg(cate un sfert pe zi)?dar TSH ce valoare avea?ATPO l-ai facut? se pare ca trat.pe care l-ai urmat a avut rezultate, ca vad ca esti insarcinata. Sa dea D-zeu sa ai un bb sanatos si frumos.si acuma iei Eutirox, tot in aceasi conc??
Lala, bineinteles ca tiroida poate influenta si activitatea hormonala a barbatilor. Remedii naturiste gasesti daca citesti toate raspunsurile la subiectul de mai sus,tiroida si fertilitatea 1 si 2.

ileana_marius spune:
speranta multumesc mult. Nu stiu daca aceste "simptome" sunt relevante, dar asta a verificat dr. endo. pe langa analizele de sange. ATPO nu am facut. Valorile pe care le am eu pe buletinul de analize sunt:
T3 (Triiodotironina) 1.7 normal 1.30-3.10
T4 (tiroxina totala) 65.55 normal 66.00-181.00
TSH 2.95 normal 0.27-4.20
Am mai scris si in prima parte a subiectului ca mi-a fost f. greu sa ma apuc de acest tratament. Ma speria ideea ca toata viata trebuiesc luate aceste pastile si ca daca raman si nu mai iau pot pierde sarcina.
Am inceput sa iau acum 2-3 luni, odata cu tratamentul pt. stimulare ovariana, asa ca nu stiu ce m-a ajutat mai mult.
Cred ca pastilele sunt de 100, dar nu sunt sigura (acum sunt la serviciu si pastila o iau cand ma trezesc, pe stomacul gol).
Trebuie sa iau pastilele si pe perioada sarcinii, chiar si ginecologul mi-a recomandat. Toata viata dee....
Va pup
Sa de-a D-zeu BB la toata lumea.
Ileana
DPN 6+

Tanaion spune:
jubica
Cand am fost eu la consult la endocrinolog una dintre intrebarile care mi-au fost puse era daca am senzatia de apasare si de sufocare in zona gatului.
Acum n-as vrea sa te sperii. Senzatia aceasta de sufocare poate avea si alte cauze. Cred ca cel mai bine ar fi sa mergi la un consult la un endocrinolog.
Tana

bal_mascat spune:
buna
am si eu o intrebare la cele cu probleme de tiroida din Bucuresti: ce medic endocrinolog recomandati?
multumesc