Izolatie balcon

Izolatie balcon | Autor: LauraM

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca acest subiect mai exista asa ca il voi deschide acum .
La noi, toate camerele dau in balcon, asa ca ne-am hotarat sa inchidem balconul cu termopan. Cei de la firmele cu termopan ne-au sugerat sa-l zidim inainte. Pe langa asta ne-au zis ca ar trebui sa refacem si izolatia. Aveti idee ce implica asta? As vrea si eu ceva sfaturi ... sa stiu ce vorbesc cu oamenii aia cand or sa vina. Am mai auzit ca la unele persoane a aparut mucegai.
Astept raspunsul vostru si va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Itzi raspund din auzitelea :

- Izolatie cu polistiren expandat. Gros. Fara mila !!
- Vopsea antimucegai.
- Calorifer pe peretele exterior. Lung. Functional !!
- Sistem de circulatie a aerului - e ceva aparte care se monteaza in ramele geamurilor termopan si permite o moderata si controlata circulatie a aerului, respectiv faciliteaza evacuarea a umiditatzii.
- Tencuiala exterioara a balconului refacuta si intretinuta, vopsita eventual.
- Tavan fals - probabil&sigur trebuie izolat corespunzator si plafonul/podeaua balconului de deasupra,caci chiar inchis de e, ramane excesiv de rece si pica iarna de pe el ca-n pestera.

Ia bine seama ce si cum faci, toate trebuie sa fie bine de tot facute, ca daca apuca sa-tzi intre mucegaiul in peretzi va inflori mereu orice-ai mai face pe urma ! caci mucegaiul....mucegaiul e nemuritor pe lumea asta !!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Subscriu la ce a scris ManyHope, si ti-as spune cum am facut noi:
- am izolat f bine podeaua, adica s-a pus un strat de polistiren extrudat (cel roz) si apoi s-a turnat shapa, apoi gresia
- Tavanul s-a izolat cu polistiren expandat, apoi rigips din cel verde, care rezista mai bine la umiditate, si apoi vopsire antimucegai (adica in vopseaua lavabila s-a adaugat o solutie speciala care se gaseste la magazinele de chimicale si care protejeaza contra mucegaiului)
- Peretele exterior, cel cu geamurile a fost dublat cu vata minerala si rigips verde pe interior si zidit pe dinafara, iar la intersectia cu termopanele a fost pusa pe exterior tabla (cam 10-15 cm latime) pt ca orice umiditate sa nu intre pe linga timplarie, ci sa se prelinga pe acea tabla
Tamplaria de la termopane e din PVC si avem muuulte plante in balcon si totusi am trecut peste o iarna si o primavara ca asta, ploioasa, in care (sa bat in lemn!) nici urma de umiditate.
E drept ca aerisesc de cateva ori pe zi, mai mult pt binele plantelor, dar ventilatie e musai sa se faca. Noi avem balconul lung (cam 7-8 m) si lat, asa ca l-am facut birou, chiar acolo stam la computer. Data fiind lungimea mare am pus 2 calorifere pe peretele exterior, lungi fiecare de cca 1,2 m. Ce sa-ti zic, e o investitie, dar castigi enorm la confort si spatiu.
Succes si maaare grija!



"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Si noi avem de aproape 10 m lungime balconul.
Ne-am decis sa-l inchidem cu termopan pentru ca la camere tamplaria e din metal, din aceea mai veche, si iarna e groaznic de frig la noi. Mai ales in sufragerie unde usa de la balcon e din sticla.
Cum balconul trebuia neaparat inchis pentru ca tot ce scutura vecinii vine la noi in balcon, am zic ca decat sa inchidem balconul cu metal si geamurile cu termopan, mai bine asa.
Azi o sa vina cineva care sa ne zugraveasca balconul sa se uite si sa ne zica ce trebuie facut si as vrea sa stiu ce sa ii cer.
Noi ne gandeam doar la peretele exterior si la cei 2 pereti cu vecinii pentru ca sunt din sticla. Nu ma gandisem ca trebuiesc si podeaua si tavanul zidite.
Si acel calorifer cum se monteaza? De ce ati folosit 2 calorifere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Mai vin cu o intrebare. De la ce firma ati ales termopanul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Laura, asa cum ti-am explicat anterior noi am facut TOATE acele etape de izolare pt ca numai asa poti obtine rezultatul scontat. Daca faci incropeli pe ici colo trebuie sa te astepti ca in maxim 1-2 ani sa iti apara mucegaiul. Eu spun din experientza proprie caci unde am locuit anterior am patit-o!!! SI a fost ingrozitor ca devenisem obsedata de mucegaiul ala care mai rau se intindea! Asa ca, am cautat in carti si manuale sa citesc cu okii mei, sa vad cum se procedeaza in astfel de cazuri, iar cand echipa care ne-a amenajat casa ne-a propus exact ceea ce citisem si eu, am fost placut surprinsa, caci stiam ca nu vore mai fi probleme.
Treaba voastra cum faceti, dar orice suprafata mai rece in contact cu aerul cald din casa genereaza condens. Deci tavanul si podeaua sunt mereu mai reci, de la vecini, asa ca ele se vor umezi in timp si duc la mucegai.
Am folosit 2 calorifere data fiind lungimea imensa a balconului, si deoarece suprafata geamurilor trebuie mai mereu "uscata" de aerul cald generat de calorifere, astfel ca nu mai lasa sa se formeze condensul. Gandeste-te numai ce a fost in ianuarie cand a dat prima ninsoare care a tinut cam 24 h si totul era o umezeala.
Noi am comandat termopanele de la Flexxelf. Am avut de la Gealan dar nu au rezistat bine in timp. Sunt fi importante feroneriile si cauciucul, sa se inchida f bine adica la inceput trebuie sa ai putin senzatia ca stringi cauciucul cand inchizi geamurile, caci in timp se va aplatiza mai mult oricum.





"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Multumesc mult pentru raspuns . Acum mai am o nelamurire ... caloriferele din balcon le porniti voi in anumite perioade? Se pot monta ulterior? Sau cum decurg lucrurile? Mie azi imi vine un zugrav si nu stiu daca sa-i pomenesc si de calorifere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Acum am vazut intrebarea si ma grabesc sa-ti raspund: caloriferele sunt cu robinet si le poti porni cand doresti. Ideea este ca tevile de alimentare catre ele le-am tras din camera cea mai apropiata de balcon, prin podea, prin shapa, adica pe sub gresia din balcon. Altfel trebuia mers la vedere cu tevile si se strica toata estetica lucrarii.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna,

ma bag si eu peste subiect (sorry) dar am o intrebare: o recomandare de mester care sa faca asa ceva: izolat balconul cu polistiren pe pereti+rigips pe tavan, gletuit apoi si zugravit, plus inca doi pereti din apt, cunoasteti? mie azi imi inchide balconul cu termopan si tb sa ne apucam si de montat caloriferul in balcon.
Cu multumiri!

Corina si bb Ilinca 01.03.2003

Ilinca mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am facut operatiunea pe jumatate, adica balconul era inchis cu timplarie obisnuita si geam simplu si doar am izolat cu polistiren expandat si rigips peretii exteriori si tavanul. Pe jos am placat cu gresie. Recomandabil e rigipsul verde, care rezista mai bine la umezeala.

Deocamdata n-am avut probleme, dar las intotdeauna un geam deschis, chiar si atunci cind ploua, macar un deget deschis, ca altfel se face o atmosfera imposibila, ca de sera, umeda si calda, si mi-e teama sa nu reapara mucegaiul.

Cit despre mesteri ... eu pot doar sa va spun pe cine sa NU luati, ca am avut o intreaga aventura cu mesterii ... Primii au venit o echipa care, desi ne intelesesem inainte sa curete peretii (care erau plini de mucegai) au vrut sa puna rigipsul si polistirenul direct peste el, si cind i-am pus sa dea jos ... s-au facut nevazuti.
Pe urma a venit un baiat (recomandat de cineva de pe forum) care a facut ce-a facut, a venit o zi da, doua ba, ne-a mai cerut bani, cind i-am zis ca gata, restul de bani la final, a disparut si asta in ceata. In final am terminat lucrarea, dupa vreo luna, chiar de Revelion, cu un nene de care n-am fost multumiti, peretii sunt plini de dire si fisuri, la imbinarile dintre placi se vede ca naiba ... dar asta e, bine macar ca a terminat treaba !

Asa ca daca gasesti pe vreunii ... intreaba-ma, sa nu cumva sa fie mesterii mei :)

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Nu am facut nimic ieri . Si acum nici nu stiu exact ce trebuie facut.
A venit ieri cineva sa se uite si sa ne zica ce si cum. Si mi-a zis asa ... puneti ori vata si rigips, ori polistiren cu nu stiu ce pe deasupra. Care e mai bun nu am aflat. Dupa asta peste tot vroia sa faca la fel ... si peretele exterior, si peretii cu vecinii, si podeua si tavanul. Cat despre rigips ... cica sa luam ori verde ori roz ... dar diferenta dintre ele nu am aflat care e. Peste toate astea nu am aflat cat e manopera ... ceea ce m-ar fi interesat inainte de a ma apuca de treaba si ar fi trebuit sa merg eu dupa materiale ... parca as sti eu de care holsurub sau mai stiu eu ce sa iau.

Mergi la inceput