S-a intors bebe

S-a intors bebe | Autor: simonique

Link direct la acest mesaj

Buna!
Sunt insarcinata in 31 sapt+ 6zile si de 2 zile bebele s-a intors cu capul in sus. Nu mi-a fost inca confirmat de eco (am controlul abia peste 3 sapt) dar pana acum 2 zile, cand sughita si asta zilnic, se simtea foarte jos (si la controlul trecut intr-adevar era cu capul in jos)insa acum se simte sus - cam in zona buricului, dreapta. Credeti ca se mai poate intoarce de acum? Pot face ceva ca sa se intoarca? Offf... sunt tare suparata, mai ales ca eu vroiam neaparat sa nasc normal. Daca ma puteti ajuta cu vreun raspuns, vreun sfat, v-as ramane recunoscatoare. Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

se mai intoarce, stai linistita. deocamdata mai are loc sa faca tumbe. pe la 34 de sapt cam trebuie sa fie intors, desii unii bebei mai fac giumbuslucuri si inainte de nastere. nu te panica, vezi la eco si mai ales vezi mai aproape de nastere cum sta.
M31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona79 spune:

Buna Simonique!
Nu te speria, chiar nu ai motive! Cum spunea si Mamini, are suficient timp sa se intoarca la loc, si in plus, este posibil sa nu se fi intors, doar sa simti tu asa sughitul (am patit-o si eu, simteam in dreapta sus si cand m-am dus la eco era cumintel cu capsorul in jos!
Simona 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Simonique,

si eu am simtit acum vreo 3 zile cum sughita sus , bebelusha mea care de 2 luni sta cu capusorul in jos... Dar dupa 2 zile s-a intors iar cu capusorul in jos, iar o simt jos de tot cand sughitza.
Deci... giumbuslucuri dion astea tot fac pana cand or mai creste si n-or mai avea loc de intors.
Nu te panica, se va intoarce si la tine, vei vedea!!!!

Pupici,

Irina si bebe 32 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

De intors se mai poate intoarce, totul e sa vrea si el!
Cica ai putea sa-l ajuti tu chinuindu-ti trupul in niste miscari contorsioniste :
1. stai cu burta in jos, pieptul lipit de podea (sau de pat) si fundul in sus, sa fie peste nivelul umerilor
2. te culci pe spate si ridici bazinul (pe o perna) astfel incat sa depaseasca nivelul capului cu vreo 20 de centimetri.
Cica e bine sa faci miscarile astea pe stomacul gol si timp de vreo 15 minute, in intervalul 32-34 de saptamani. Daca ti se par inconfortabile, renunta.

Iaca si sursa: http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/childbirth/158.html

Parerea mea e sa nu-ti faci o obsesie din asta, bebeul se poate intoarce singur sau poate sa ramana asa in ciuda eforturilor tale. Indiferent cum sta el, si indiferent cum vei naste tu, important e sa fiti amandoi sanatosi.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Va multumesc mult pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!
Sper ca intr-adevar sa mai aiba loc sa faca tumba inapoi si sa stea cumintel acolo pana la termen. Macar mi-a mai venit inima la loc ca au mai patit si altii si a fost ok pana la sfarsit. Inca o data va multumesc si va doresc sarcina usoara si bebei cumintei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Buna Simonique, o buna prietena de-a mea a nascut chiar vinerea trecuta o fetita sanatoasa si totul a fost bine cu toate ca fetita a fost cu capul in sus si a trebuit in final cezariana. Micuta a avut 3,250 Kg si nu a avut nici o problema la nastere iat mamica ei asemenea, cezariana a durat 26 minute si dupa vreo 8 ore de la operatie deja a putut sa se dea, ajutata, jos din pat evoluind foarte bine si ea si fetita. Deci cred ca important este cind totul se termina cu foarte bine, nu? Bafta multa si toate bune!
Dana Lucia sapt. 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Simonique pana-n 34-36 face hopa mitica oricum daca nu e grasunel.
Iar apoi bebeul meu era cu capu-n jos in 36, capu-n sus in 37 de imi programasera si cezariana. Au incercat sa-l schimbe si n-a vrut si pace. Si uite ca acum sunt in 38 si bebe e cu capu-n jos.
Daca si-n 37 SA e tot cu capul in sus ce poti face relativ natural este sa capeti medicamente de relaxat peretele uterin (ca pentru stoparea contractiilor premature) (de ex. Salbumol subst activa Salbutamol) si sa innoti un bun numar de bazine. Si imediat ce s-a intors cu capu-n jos mie mi-au spus sa merg pe jos pentru ca nazdravanul sa avanseze cu capatana si sa nu-i mai arda de rasturnat.

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput