bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Adita - multumim de poze, e super albumul comun si toti, dar absolut toti sunt frumosi - si sanatosi mai ales!!!!
Ana Maria - si eu mai mananc cate un patratel, doua de cioco amaruie; acum vreau sa incerc si un pic de varza (mi-e pofta...) si mai mananc si o rosie la 2 zile. De la rosie si cioco nu am observat prea mari modificari. Sa vedem cu varza...
Cam33 - sa stii ca si Alex papa in 3 minute (acum...ca inainte eram campioni cu 2 ore). Si dupa ce termina isi baga degetele in gura. Are momente (mai ales seara) cand se zbate la san, musca de sfarc...e de nerecunoscut. Atunci e rost de ragaiala (cel putin asa am observat eu). Si stau si o bat pe spate... A mea se uita cateodata disperata cand dupa 2 min de supt parca ar mai vrea dar nu mai intra. Deci incearca sa o ragai bine, bine. Eventual, lipeste bb bine de tine, cat mai vertical ca atunci ies mai bine gazele.
Oana, mama, tot timpul ma uimesti cum poti tu sa raspunzi la toti. Cum reusesti? Scrii pe hartie care cum si apoi le raspunzi?
Shobo (Shori) - Codrin al tau mai are putin si sare din balansoar...Bravo lui, flacau mare.

In final, va spun ca daca nu era prietena mea si discipola lui madam Culcer sa ma toace marunt, marunt la cap cu laptele de mama...treceam pe bibe demult. Dar asa..nici ceai nu ma lasa sa-i dau. Eu am trisat in schimb cu cateva picaturi de lamaie atunci cand sughitul ei imi ia mintile mele.

Va pup pe toate mamicile si sa avem copii frumosi si sanatosi indiferent de sursa de lapte!

PS: si mai incet cu scrisul ca abia va pot citi!

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Andrutza, ma bucur ca esti mai bine. Eram sigura ca te ajuta vitaminele, asa se intampla in sesiune, mai ales cu caldurile atea. Si pentri ingerasa ta e la fel ca pentru toti bebeii, groaznice caldurile.

Megg, Seb face pasi, merge. La inceput facea si innapoi, ca racii, si pe loc, si in parti, acum merge ca lumea.

Ubi, imi face o placere imensa sa va raspund la toate. Cum fac? Deschid doua pagini, una cu raspunsurile si una unde scriu eu raspunsul si ma apuc si citesc la fiecare si raspund. Asta cand s-a scris mult, cand sunt cateva raspunsuri, ca acum, raspund direct.

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/my_photos
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Oana,

elena, La multi ani!

In legatura cu febra si dintii, tocmai am citit in revista Academia Mamicilor de luna asta ca diareea si febra nu au nici o legatura cu aparitia lor...de multe ori am gasit articole care sint total opusul a ce stiam pina acum...

Si articolul cu alaptarea si diversificarea...iarasi e putin diferit fatza de ce am mai citit...cit despre beneficiile alaptarii, nu le neg, mi-ar fi placut sa pot alapta dar... nu s-a putut sub nici o forma, iar eu am supt pina la 2 ani si nu am fost chiar cel mai sanatos copil si acum am tot felul de probleme, alergii, etc...

Bestuza, am citit oribila ta patzanie...zic asa, pentru ca asta e unul din cosmarurile mele, am visat de 2 ori chestia asta, ca mi-o ia si fuge cu ea si eu alerg disperata, vreau sa tip si nu pot, nu am glas...
...mi s-a intimplat si mie sa fiu in parc pe la inceput, eram cu o vecina, si s-a apropiat o tipa mult mai tinara (era si ea cu altcineva cu caruciorele, dar putea sa nu fie mama copilului neaparat), si asa atrasa a fost de Rebecca -a simit nevoia sa o ia in brate si eu nu am ripostat. In secunda urmatoare, m-am gindit ca daca fuge cu ea, ce pot eu face...culmea e ca si vecina mea a gindit la fel...nu stiam cu sa i-o iau mai repede din bratze (era si cam tigancusa). de atunci m-am invatat minte.
La magazin intru cu ea, in afara de un mic aprozar d elinga bloc, unde o las la usa si eu ma servesc f. aproape de ea, dar si atunci mi-e frica.
Veneam o data din parc, si o pereche mi-a atras atentia ca mi-a cazut o jucarie din carut, cam la vreo 3-4 m in spate. Am vrut sa ma intorc sa o iau, initial fara carut, dar m-am intors intr-o clipa si am pus mina pe carutz....obsedata, nu gluma.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Experienta cool: Azi l-am lasat in masina cu sotu meu. Eu nici nu s-a intors vada ce face bebe in cos in spate (legat fiind) pentru ca nu se auzea mai nimic si a stat linistit. Ce credeti ca a facut? A ros un pliant (de la o banca ) si a si inghitit ceva bucatele de hartie. Eu am fost de vina ca am lasat langa el pliantul dar eu i-l dadeam pentru ca el da paginile si e tare incantat (ca sa stea cuminte in scaunel). Oricum era hartie si nu avea ce sa faca foarte rau dar Doamne Fereste de altceva!!! Oricum a si regurgitat imediat.

Maine mergem la vaccinul de 6 luni.

Tomasa eu sunt curajoasa si chiar vreau sa treaca de un an si sa-l operez ca am inebunit cu sculurile astea. ca sa nu mai spun ca a venit vara si e rosu mereu in zona in care il leg. Chiar ma bucur ca ati reusit sa scapati fara operatie, probabil ca era micuta gaurica sau ati fost mai priceputi la legatura.

Oana eu chiar nu am ce sa fac, aseara l-am pus pe spate si asa m-am chinuit doua ore sa se culce. Pana la urma tot pe burta a adormit. Si e tare fun ca el adoarme in brate leganat (nici macar pe picioare) sau la san si cand il puneam jos se trezea imediat.

Alina Maria eu am folosit niste cereale de la Milupa si con tineau deja lapte (ca eu nu folosesc altfel lapte praf) si puneam la 150 ml de apa fiarta parca 5 sau 6 masuri de cereale. Dar asta era reteta de pe cutie.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

In primul rand multumiri lui Adita ptr. gestul sau.
Fetelor, cum sa lasati bb-ii la intrarea in magazin?! Eu sunt obsedata cu treaba asta si nu intru decat acolo unde am acces cu carutul unde nu, nu. Oricum eu cred ca am probleme cu mansarda si ma tot gandesc ca mi l-ar putea lua cineva sau ca l-as pierde...in fine.
Eu, cu toate ca prestez la greu cu alaptatul mananc cel putin o ciocolata pe zi. Nu ma pot abtine, pur si simplu. Cineva mi-a zis ca ii dau copilului lapte cu cacao...Bun si ala!
Ana Maria eu de 2 ori l-am gasit pe cristi morfolind un servetel. I-am scos repede din gura ceea ce mesteca si sper ca nu a apucat sa manance nimic. Incec acum sa nu ii mai las servetele la indemana ca al meu copil supa pe care i-o fac eu nu o gaseste gustoasa in schimb hartia...o delicatesa. OOOfff, prea multe lucruri de care tre` sa tin cont!

Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiflo spune:

Crinuta, multumim de aprecieri. Nu vrei sa iti pui si tu link la poze la semnatura sa va putem admira mai des ? Mai ales ca tu nu ai link nici la listuta de la inceputul capitolului. Cit despre temperatura, daca nu vrei sa ii dai medicamente, lasa-l cit mai dezbracat si tamponeaza-l cu comprese cu apa la temp. camerei, sau fa-i chiar o baita la aceeasi temp.
Fetelor, si eu il las in carut afara dar numai intr-un anumit magazin fff mic si eu sint la 2m distanta inauntru si ma uit la el in permanenta. Am auzit citeva istorii de bebei furati, au fost unii care aveau deja vreo 4 copii pe acasa si i-au dat in cap unei mame cind isi punea cumparaturile in masina si au luat-o pe fetita de 10 saptamini. Cazul a fost foarte mediatizat, mai ales ca tatal bblinei e un mare gangster local. Pina la urma au gasit-o, au auzit niste persoane plinsete de bb dintr-o casa vecina si au sunat politia.
Oana, esti grozava ca ne raspunzi la toate.
Bestuta, cumplita intimplare, sper sa ne fie tuturor invatatura de minte. Interesant articolul tau, am gasit in el multe din sfaturile primite aici, de ex ca nu se dau sucuri la bbii alaptati.
Ieri am fost la mother's group si toti bebeii statea pe burta, se invirteau, faceau ca avionul, "inotau", doar al meu pe spate cu picioarele ridicate, nu misca deloc, doar isi arcuia gitul sa se uite la ceilalti. Acum l-am pus pe burtica, a stat ceva si a inceput sa vocifereze. Cred ca-l duc la culcare si apoi ma pun sa fac ardei umpluti sa las sotului in congelator. De azi intr-o saptamina plecam (doar daca ne parvine viza de la Consulat, inca mai asteptam)
V-am pupat pe toate

Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Oana cu siguranta voi pune si poze de la botez si cununie...abia astept

Tomasa pana la urma am modificat si vom avea botezul in aceeasi zi cu cununia (deci pe 2 iulie) si va avea loc inaintea cununiei, probabil pe la ora 14, astazi ma duc sa vorbesc cu preotul si spre seara o sa-ti spun ora exacta, in caz ca mai vrei sa vii sa ne vezi.

Fetele cu copii care morfolesc la hartie, vedeti ca in Carrfour sunt niste carticele din vinil (ei le numesc carticele pt. baie) pe care bebeii pot sa le manance cat vor fiindca nu se intampla nimic...baiatul meu este absolut fascinat de ele...

Intrebare pentru fetele care au trecut deja prin emotiile botezului: cand pleaca bebe la biserica este imbracat cu hainele lui sau ale nasei? va intreb fiindca eram asa de incantata ca i-am gasit costumas cu frac pentru cununia noastra si acum, ca botezul va avea loc chiar inainte de cununie mi-e ca nu mai am cum sa-l imbrac cu el si este atat de frumos (are pana si brau si papion rosu)...

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Andrutza, te loghezi cu bbdeian-feb si intri cu parola data de Adita (asta voiam si eu sa-ti trimit pe privat), editezi subiectul, dupa care il modifici ca si cum ar fi un subiect scris de tine. Pui poza pe care o vrei, faci modificari in lista, etc.
Crinuta, sper ca Rayan e bine...si eu am citit ca dinti nu prea au legatura cu febra. Te rog sa ne tii la curent.
Patricia, cat de bine iti inteleg toate temerile. Nici eu nu las caruciorul din mana si nici prin cap nu-mi trece sa intru in magazine fara copil. Poate doar sa las caruciorul gol afara si sa-mi iau copilul in brate. Nu-mi vine sa cred cum sunt unii oameni, iti iau pur si simplu copilul din carucior, fara sa te intrebe. Si mie mi s-a intamplat iar acum sunt muuult mai vigilenta, plus ca leg copilul ca sa nu aiba timp sa-l ia fara sa ripostez. Mie nici nu-mi vine sa ating un copil strain, il admir fara sa pun mana pe el. Plus ca toti au tendinta de a-l pupa exact pe manute, pe care le baga in gura imediat. Mie la spital mi-au spus ca mai degraba sa las pe cineva sa-l pupe pe fata decat pe manute. Dar ce, ai timp sa spui ceva?
Ubi, mi-a placut cum ai zis "discipola". Asta a fost si impresia mea cat am stat in spital. Parca faceau parte dintr-o secta fanatica, obsedata de beneficiile laptelui de mama si erau toate, de la asistente pana la doctori hotarate sa nu se lasa si sa scoata lapte si din piatra seaca: "sa fie asta primul nostru esec? in nici un caz!". Nici eu nu-i dau nici ceai, nici apa. Eu rosii mananc castroane intregi. O sa vezi ca va fi OK si cu varza.
Oana, v-am vazut pozele! imi place ca va distrati si ca iesiti toti impreuna. Eu cred ca si asta il stimuleaza pe Seb de este el asa puternic si dezghetat. Cat despre alaptat, pe mine nu ai de ce sa ma admiri. Am avut poate doar un pic mai multa rabdare si am fost putin mai norocoasa decat alte mamici. Plus ca vine si un moment cand este mai simplu si mai comod sa alaptezi decat sa ai biberon desi acum trei luni eram tot timpul cu copilul la tzatza, nu faceam nimic altceva, nu ma preocupa decat acest aspect al vietii mele, laptaria . Bine ca n-aveam internet ca degeaba l-as fi avut! Acum insa nu mai "pierd timpul" cu fiert, sterilizat, preparat bibe, copilul suge cate 5 min. asa ca stau toata ziua pe forum . Vezi, de-aia scriu asa de mult. In aceasta perioada voi sunteti mai ocupate, deci mai de admirat.
Ana Maria, gaura lui Tudor era mica intr-adevar. Eu urasc si acum sculurile de melana, cred ca nu o sa mai vreau sa vad fire intinse prin casa mea niciodata. Va tinem pumnii la vaccin.
Bdana, nu stiu de ce am eu un feeling ca vor manca ei si chestii mai decat hartia. Al meu de ex. a intins manuta in timp ce il schimbam si eram concentrata intr-o anumita parte a corpului lui neglijandu-i gurita si a tras pampersul murdar de caca, pe care il pusesem alaturi. L-a tras si l-a molfait putin...noroc ca l-am observat repede.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Amaya, ma bucur ca mi-ai spus. Va fi chiar mai dragut ca asa poate te vad si pe tine mireasa. Cat despre haine, stai linistita. Eu stiu ca la biserica il duce mama cu hainutele ei, doar dupa botez e imbracat cu hainele noi de la nasa, cu care trebuie sa stea imbracat macar pana face un somn. Doar al nostru a fost cu ale noastre si inainte si dupa botez (noroc ca aveam ceva de schimb la mine), intrucat nu au mai venit nasii initiali iar cei care l-au botezat nu stiau ca vor fi nasi, asa ca nu s-au pregatit cu nimic. Va fi un frumos, imbracat in frac. Chiar, unde ai gasit asa ceva?
Astept sa aflu ora exacta.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Tomasa, sper din tot sufletul sa va vedem acolo...multumesc, bine ca m-ai mai linistit...oricum nu stiu daca se cade sa stau imbracata in mireasa la botezul lui bebe, dar o sa-l intreb pe preot daca este vreo problema...costumasul l-am gasit in IDM si nu mi-a venit sa cred ca, in sfarsit, am gasit unul destul de mic...am observat ca pentru bebeii intre 3 si 6 luni se gasesc cele mai putine haine...

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput