Bebelusi de martie - aprilie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

vad ca sunteti la plimbare ca azi e slaba activitatea.

Vroiam sa ma sfatuiesc cu voi referitor la pozitia de somn a bebeului. Pe radu al meu l-am culcat pe o parte , cand pe stinga , cand pe dreapta. Dar asta numa pana la 5 saptamani aproximativ, pt ca apoi a invatat sa se miste singur si desi il pun pe o parte el se intoarce pe spate si doarme cu mainile asha sus (ca si cum s-ar preda).
Sa cumpar o perna din aia ca sa-l oblig sa mai doarma si pe o parte sau e ok si daca doarme numa pe spate?
Probleme cu regurgitarile nu am, deci teama ca sa ineaca nu-mi este.

A doua intrebare, referitor la mese Radu are cam 6-7 mese pe zi. Una la 3 noaptea, apoi pe la 7, la 10,1,4,7,10. In carte scrie ca tre sa aiba 4-5 mese. Ce sa fac? Sa incerc sa-l mai pacalesc cu ceai la cate o masa sau sa-l las asha ? EU nu prea il cantaresc inainte de masa si dupa pt ca efectiv mi se pare stresant. dar am zile cand totusi o fac, el maninca 120 grame de la san. Mai mult nu e, cu toate stimulentele. Mai ajunge si la 150, dar numai la masa de dimineata. Atunci e laptic. Cam la 3 din cele 7 mese primeste si supliment (pt ca urla) de 40-60 ml de formula. (Noi folosim Beba).
Ideea e ca daca la inceput mi se parea slabut acu il vad prea gras. Are niste buci de speriat. Cu mine nicicum nu e bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

si inca ceva: voi il culcati pe perna?
Cred ca s-a mai discutat. Eu il culc cu salteaua perfect la orizontala, fara perna.
Socrela imi tot spune ca trebuie perna. dar nu are argumente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna fetelor!
Harnicute mai sunteti! Nu se mai uita omul pe net 2 zile ca ati si scris vreo 6 pagini!
Multumim pentru urari, daca v-au placut o sa mai postam niste poze. Ellinia si Ligia nu va mai certati din cauza Alexiei , o sa aleaga ea singura peste un an - doi.
Lantana7 ti-am admirat puiutul, e foarte dragalas cum doarme el leganat de valuri. De asemenea frumoasa gradina in care ati facut poze.
Zuzunaki nu mai fii suparata. Situatii asemanatoare mi se intampla si mie, numai ca eu patesc asa cu proprii mei parinti. Ce sa facem, parintii nu-i alegem!
In rest fetelor murim de cald, sunt geloasa pe mamacita ca ea e la mare. Si eu as vrea sa ajung la mare anul asta, dar nu stiu cum sa fac cu Alexia. Voi mergeti la mare? Eu am o prietena in USA care a fost in Hawai si acolo cica era plin de parinti cu bebelusi, unii abia aveau o luna. Credeti ca este periculos? Nu de alta, dar nu prea imi place la munte.
In legatura cu fructele, eu am bagat la cirese si capsuni si Alexia nu a avut nimic, cel putin nu am observat eu.
Acum ma grabesc sa fac ordine, ca am avut musafiri.
Va

Oana si Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Shumi, bine ai venit printre noi. Povesteste-ne mai multe depsre tine.
Andira, of mama, prin ce-ai mai trecut si tu. tie si puiutzei tale si multa sanatate. Si eu zic ca poti sa pleci linistita cu ea in Elvetia (mai ales daca mergeti cu masina si ei place sa doarma ca si broscutzei mele). Nu prea stiu nimic despre sistemul medical din Elvetia, dar banuiesc ca si ei au un sistem de asigurari si probabil de aceea te-a sfatuit doctorita ta sa iei medicamente cu tine ca sa nu fii nevoita sa dai o carutza de bani acolo in caz ca, doamne fereste, se intimpla ceva. Plimbare placuta. Si noua ne-ar placea sa mergem la ski acolo, dar peste 2-3 ani, sa mai creasca si broscutza un pic, ca de-abia asteapta taksu sa-l puna pe skiuri.Cit despre petzit, sigur, va asteptam.
Rrox, multumim mult. Si noi pe voi.
Andrutzza, sa-ti traisca crestinul! E chipes foc puiul tau!
Ariadna, si eu am probleme cu lipsa poftei de mincare de cind am nascut! Si nu din cauza greutatii pe care o am in plus, nici gind sa tin vreo dieta deocamdata, sanatatea broiscutzei e mai importanta, dar pe zi ce trece vad cum mi se diminueaza productia de laptic! Iau si vitamine si tot degeaba. Voi aveti idee din ce cauza este? Cred ca am mai intrebat pe aici pe forum dar n-a stiut nimeni sa-mi raspunda.
Adrianafedorca, eu am invatat in ultimul timp sa mai las pe treburile care nu sint urgente. Asta este. Nu pot sa le fac pe toate singura. Casa nu este asa de ordonata ca altadata, dar puiul meu e mai important acum. Du-te la restaurant ca o sa fie ok.(singurul aspect negativ poate fi fumul din restaurantele romanesti care ma deranjeaza pe mine, daramite pe puiutzul tau! Mi-aduc aminte ca si noi am fost la un restaurant chinezesc, anul trecut in Romania, si taiai fumul cu cutzitul, de-abia am putut sa maninc. By the way, zi-mi si mie un restaurant bun daca stii.) E mai usor cu el acum decit cind va mai creste peste citeva luni. Noi am iesit joi in oras, am bintuit prin magazine si la 12 noaptea, parinti dementi ce sintem, eram inca la restaurant cu broscutza dupa noi. Dar n-am mai rezistat sa nu maninc un sushi ca muream de pofta dupa ce un an de zile n-am mincat din cauza sarcinii (nu este indicat din cauza carnii crude de peste).Asa ca mami a fost fericita si puiul a dormit bustean in carutz. Bine, ne-am gindit noi inainte ca o sa stam la terasa ca sa nu deranjam prea mult pe ceilalti, dar fiindca era asa tirziu si in cursul saptaminii, restaurantul se mai golise inauntru si ne-am permis sa stam.
Cameron, imi pare rau ca nu ati gasit masina. Bafta multa. Poate o s-o gasiti totusi.
Oana, Rrox, si pe cine mai intereseaza, uitati aici un link pentru un articol chiar de pe site-ul acesta referitor la suzeta si suptul degetului. http://www.desprecopii.com/info.asp?id=60 Eu am ales sa-i dau suzeta si vad ca de multe ori il linisteste (atunci cind vrea sa o ia!)
In ceea ce priveste fructele, eu am mincat de toate de cind s-a nascut bebe (portocale nu prea ca mi s-a cam acrit de ele la cite am mincat in timpul sarcinii). Iar bebeul meu n-a avut niciodata colici. Acum eu cred ca mai depinde si de copil. Si am observat ca nici la condimente nu are nimic (mi-a scapat de vreo doua ori fara sa vreau, am mincat putzin mai iute). Dar eu si-n timpul sarcinii am mincat ddestul de condimentat ca-mi place, am mincat toate fructele posibile fiindca aici sint tot timpul anului si ma gindesc ca si asta a contribuit la linistea lui de acum, asa dupa cum am mai citit, l-am expus la toate de cind era in burtica. Acum chiar nu ma mai feresc de nimic, nu maninc fasole si varza, in rest orice. A, si nu beau cafea
Ligia13, eu nu il culc pe bebe pe perna.
CatXo, multumim mult. Da, intr-adevar gradina prietenilor nostri este foarte frumoasa.
Hai ca va las fiindca puiul meu doarme impreuna cu tasuc, care a fost de garda azi noapte, si vreau sa ma aranjez si eu putzin. Dupa-amiaza mergem in vizita, sa stam la aer curat la curte si sa facem gratar. Miine ne-am propus sa mergem la muzeu si apoi in Central Park cu piticul, sa vedem insa cit ne-or tzine picioarele. Tasuc o sa-si ia si rotilele, eu nu ma simt deocamdata asa de "sprintena" si mai trebuie sa stea cineva si cu broscutza, nu? Vremea este superba spre deosebire de weekendul trecut cind a fost canicula, n-am putut sa ne plimbam deloc.
va sarut si va doresc un weekend cit mai placut si puiutzi voiosi!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

"Organismul asta al nostru nu e chiar tampit si nu cred ca considera laptele un mijloc de excretat toxine." Hi hi, Rrox, mi-ai placut!
Multumesc frumos pt raspuns si pt urari, deci trebuie sa ajung pe la pasapoarte cu pitica.

Lantana, multumesc pt gandurile bune! Sper sa si ajungem acolo unde imi doresc..

Fetelor, n-o sa va vina sa credeti, eu una sunt plina de nervi!!
In fata blocului, unde e un amarat de chiosc de-asta de cartier, au pus proprietarii niste scaune, mese, cica au incropit un restaurant si acum e o nunta acolo!!! Am venit acasa la 7, si nu ne-am crezut ochilor si urechilor! Si e cu scandal, cantaret de manele etc. Imi vine sa le arunc cu ceva, ca tot stau la 8, la utlimul etaj.
Daca nu termina diseara (ce naiba, acum m-am uitat la ceas si e deja 9) ma gandesc sa chem politia. Suntem 5 blocuri capiate, nu-mi vine sa cred ca numai eu am copil mic. Si nici cu geamul inchis nu pot sa stau, ca ma sufoc. Asa ca acum ascult manele
Noroc ca Irina a adormit, dar nu stiu cat o s-o tina. Si eu care o adormeam cu ABBA, si Vivaldi...

Probabil o sa va intrebati daca stau la porumb...
Povestea asta se intampla undeva langa intersectia 13 sept cu Petre Ispirescu, deci nu e chiar agricultura, dar daca aveati vreun gand, mai bine nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Salut fetelor!
Am o intrebare: bb-ii vostri cate scaune au acum pe zi? Nu de alta dar Vlad s-a hotarat de vreo 10 zile sa faca de 3-4 ori (si moale)-dupa ce mult timp iesea 1 data pe zi sau chiar la 2 zile -era mai mult constipat. Il alaptez si doar ceai primeste in plus. Cred totusi ca e si din cauza alimentatiei mele -capsuni, varza-deja incep sa ma feresc desi am o pofta nebuna de fasole verde

Corina si Vladutz (d.n.11 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

buna tuturor!
ne am intors in sfarsit acasa dupa vreo 5 ore plimari cumparaturi.bb a fost ok,putin marait.cared ca jumate din timp am stat pe la cabinele de schimbat scutece

coco,
la bebeii alaptati e normala aceasta frecventa a scaunului.e ok daca face pana in 5 ori pe zi cum la fel de ok e daca face si o data la cateva zile.asta mi a zis si pediatrul ieri.la fel am patit si eu cu bb cand inca papa san.daca inainte facea de 1 maxim2 ori pe zi,la un moment dat icnepuse sa faca dupa fiecare supt.nu ti fa griji!

rrox,
daca ai citit corect ce am scris,n am facut afirmatii fondate pe ceva anume.poate doar pe atentionarea oaneimc si ce am mai citit.mi am dat doar cu presupusul,ok?am si zis ...si nici eu nu cred ca tot ce papam noi are influenta asupra gustului laptelui.desi sunt multe legende pe tema asta!deci subliniez ca nu am zis ca asa e...sa n avem vorbe la proces

ligia13,
si bubu meu doarme in pozitia "de zici ca se preda"nicidecum pe o parte sau pe burtica.numai asa i place!eu nu cred ca e cazul sa l fortezi cu pernuta.poate iti mai dau si alte fete sfaturi la acest capitol ca nu ma pricep extraordinar.

va pup si numai bine

Nicole si micul printz (19.03.2005)
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swedenborg

Mergi la inceput

Ligia13, pozitia bebelusului cu mainile ridicate e cea mai odihnitoare pentru ei, e specifica.
Eu cand o vad pe Irinuca asa, stiu ca doarme linistita.

Cum a zis si Zuzunaki, nu e cazul de perna, asa stiu si eu.

Soacrele au tot felul de idei... A mea are un fix cu imobilizatul capsorului pe spate (adica sa nu stea pe o parte sau pe alta), ca sa stea dreapta cica. Poate nu mai poate elimina secretiile in pozitia asta, sa vezi ce-i fac! Iar o matusa de-a mea, la care tin foarte mult da' are aproape 80 de ani, tine mortis sa infas copilul... I-am explicat ca nu e cazul, dar nu te intelegi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor ati simtit cutremurul? ca eu am zis ca lesin eram in bucatarie si bebe in sufragerie cu tata , nu pot sa va spun ce spaima am tras...si acum mai tremur

sunt tare fericita bebe a luat saptamana asta 300 gr, si a papat 90% de la mine , maine vine si ii face vaccinul , eu le-am cumparat au costat 2.100.000 lei cam mult , asta e...

va pup si va scriu maine dupa vaccin

http://community.webshots.com/user/cezargeorgian

Adriana si Cezar (n. 23 Aprilie 2005 )

Mergi la inceput

Eu n-am simtit nimic si stau la 8...
Adriana, cand a fost?
Oricum, mai bine ca nu l-am simtit, cred ca ma albeam...

Mergi la inceput