Mamici de mai-iunie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Sa va zic ce face Delia acum, ca ma apuca rasul...Sta in patut la ea si printre gratii o vad cum isi ridica pumnisorul de uita la el, il apropie de nas,in acelasi timp si cuochisorii tot la nas se uita ,dupa care se loveste in nas cu el si rade...A descoperit ca are manute desi nu stie...Pacat ca nu o vedeti ce haioasa este...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Conelia eu am incercat varianta cu putica in jos si se pare ca merge. In sensul ca uda pampersul dar cel putin nu-si mai uda hainele, ca atunci cand io lasam in sus... Ce ma distram de chestia asta, ca de cate ori ii dadeam pampersul jos atunci se gasea sa faca pisu si puta lui o lua in toate directiile, pe perete, pe mami, pe tati, depinde cine mai era pe langa el... E, super, nu?

Mami de Alex mancacios

http://photos.yahoo.com/piticii2003

beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

cornelia, loreen, tzumpiloi, multumesc de raspunsuri!
trebuie sa recunosc ca sunt destul de speriata din punctul asta de vedere pentru ca mie mi se pare ca bb este f mare.
adica ultima eco serioasa am facut-o la 32 saptamani si bb avea deja 2,600. si de atunci burta mea a crescut considerabil. eu una ma astept sa aiba peste 4 kg, poate chiar 4,5.

deci problema cu refacutul dupa nastere nu este singura. nu imi este foarte frica de dureri pentru ca eu nu sunt prea sensibila. si tzumpiloi, eu mi-am cumparat deja trusa de epidurala, desi doctora mea a spus ca poate nu o sa am nevoie. daca e asa o donez dupa
dar ma gandesc ca daca bb este prea mare ar putea sa ramana blocat si atunci sa trebuiasca sa foloseasca forcepsul sau extractorul cu vacuum. si aici chiar ca paralizez de groaza.
mai mult decat atat ca sa ma sperii complet, saptamana trecuta cand am fost la municipal la doctora mea la un control un alt nene doftor care ma vede pe hol : "hooo, ce burtica avem aici? cati sunt 2, 3?!?" iar eu cu vocea scursa ...."nuu, e unul singur, dar e mare..." si dragutul de nenea doftor " pai da. de 5, 6 kg mare, mare!" va dati seama ca mi s-au taiat picioarele
dar vom vedea cum o sa fie pana la urma

elly & bb +39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Babygirl stai linistita si nu-ti mai face atatea probleme...Si Delia mea doarme tot pe burta,adica numai pe burta. Isi muta capul singura de pe o parte pe alta fara probleme,iar cand mai varsa laptic nu se inneaca...Pe spate doarme numai in carucior sau in scaunul de masina...
Ceai bea cam de 4 saptamani cate 50-80 ml pe zi.Ii dau de musetel de la Milupa si ii fac de tei din plicutele cu zahar brun. Pe caldurile astea ar fi culmea sa nu-i dau lichide...IAr de dormit cat mai golasa posibil...Si la Constanta este cald...
Cu greutatea care-i problema...A luat cca 600 gr daca iei in calcul cele cateva grame pierdute in spital...

Eu una m-am invatat minte de la Bianca si nu mai sun dr., doar daca problema este majora...Fiecare dr.are ideile lui...De exemplu din spital am plecat cu niste indrumari,iar la pediatra fetei am dat de altele...Instinctul meu de mama sa traiasca...

Cornelia exista mai multe vaccinuri pentru astia mici...? Nu se mai fac la doctor in campanii de vaccinari.Pe mine a zis ca ma suna la sfarsitul lunii sa-mi spuna cand sa vin cu gaga...

Tzumpiloi mi-a venit menstruatia la fix 28 de zile de la nastere...Acuma ma gandesc sa nu fie si din cauza pastilelor pentru oprirea lactatiei...Naiba stie...oricum e nasol...ma obisnuisem fara...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005
http://community.webshots.com/user/loreen31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Cornelia, eu i-am facut Mirunei Pentact Hib si Irinei intentionez sa-i fac la fel, daca nu cumva am sa-i fac direct Infarix Hib (care e aproximativ acelasi lucru, doar ca unul din virusi e inactivat, cel de tuse convulsiva, pare-mi-se). Avantajul e ca ai totul intr-o singura intepatura (inclusiv anti-polio) si teoretic reactia post-vaccinare e mai slaba. Mirunei i-am facut Infarix abia la un an si n-a avut absolut nici o reactie, spre deosebire de celalalte rapeluri (cu Pentact Hib) la care mi-a facut un picut de febra.

La sondajul despre ceai eu votez pentru, mai ales vara cand copilul transpira mult si se deshidrateaza repede. Alternativa ar fi sa tii tot timpul copilul la tzatza sau la biberon, chestie cu care eu nu-s de acord, pentru ca laptelui ii ia cam doua-trei ore sa se digere complet, si amestecarea laptelui proaspat cu cel semi-digerat produce dureri de burtica si disconfort. Asta nu inseamna ca tre' sa umflam copiii de ceai in detrimentul laptelui, da' cate 30-40 ml intre mese cand are nevoie e absolut ok sa primeasca. Repet, mai ales vara. Si nu-i musai sa fie ceai, poa' sa fie si apa.

Babygirl, nu toti copii au colici. De altfel, colicii nu sunt definiti ca dureri abdominale (alea exista si ele, dar nu toti copiii plang din cauza lor), ci ca un plans fara motiv (aparent) si imposibil de consolat timp de cateva ore bune pe zi. De obicei apar sub forma unor crizute de nervi in timpul serii, si atunci sunt puse pe seama stresului si a varietatii de impresii si informatii pe care bebelusul le-a primit in timpul zilei. A mea are niste nervi, nu numai seara, dar nush' cum se face ca ii trec fantastic de repede cand o iei in brate. Ma gandesc ca nu se cheama colici, parca seamana a altceva.

Picioarele le va intinde singurica incet-incet, deocamdata sta inca in pozitie fetala, nu-ti face probleme.
De gangurit tot pe la 5-6 saptamani va incepe, cam de-odata cu zambetele si ranjeala.

In greutate trebuie sa ia cam 200g pe saptamana (in medie, pot exista fluctuatii), dar nu face comparatia cu greutatea de la nastere, tine cont ca in prima saptamana ei pierd cam 10% din greutatea de la nastere, deci la voi ar fi o scadere de aproximativ 300g. Nu te lua dupa ce scrie in fisa de externare, iti spun din proprie experienta ca alea sunt completate astfel incat sa-ti dea drumul cat mai iute din spital.

Despre dormit cate 5 ore, pediatra mea are parerea urmatoare: ziua o trezesti la 3 ore sa pape, noaptea o lasi sa doarma cat vrea. Daca are perioade de somn mai lungi inseamna ca-i ajunge lapticul, nu se scoala de foame, deci n-ai de ce sa-ti faci griji.
Pe de alta parte, americanii zic ca in primele saptamani ar trebui sa hranesti copilu' de cel putin 8 ori pe zi, adica macar o data la 3 ore... eu am adoptat metoda pediatrei mele: ziua la 3-4 ore (cateodata si mai devreme de 3, da' ramane intre noi ), noaptea cand vrea muschii ei. Oricum, daca ii e somn nici nu ma baga in seama, iar daca moare de foame ma stie tot cartierul. Copilul nostru, stapanul nostru.

Despre partea cu , la mine exista vointa, si cred ca exista si putirinta. Desi au trecut numai 4 saptamani de la nastere, cred ca in sfarsit s-a vindecat locul (am mai avut io o chestie care s-a dovedit a nu fi infectie), si nu stiu, zau, daca am sa ma mai pot abtine inca doua saptamani. Data trecuta am cedat cu cateva zile inainte de control, si n-am avut absolut deloc probleme.
Hormonii mei is chiauni de-a dreptul, nu s-au prins ca alaptez, asa incat in afara de libido o sa-mi trimita pe cap foarte curand si ciclul, sunt sigura.

http://community.webshots.com/user/r0isin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Corni, ma gandeam eu ca e vorba de dr. Munteanu. Multumesc.

Ceaiul - la noi nu pre are succes. Maria nu l-a vrut deloc, iar Stefan gusta f. putin. Vazand eu cum stau lucrurile, d elene, nu i-am mai facut. Maria abia acum a inceput s abea. De fapt, a vrut si ea cand i-am facut lui Stefan.

Dormitul pe burta - nici dupa asta nu se dau in vant. Maria plangea tare cand o puneam pe burtica. Stefan sta doar pe burtica mea.

Colici - nu, nu e obligatoriu! La mine a fost unul nu, unul da

Gangurit - mai, scoate si el cateva sunete acolo: a, a (cu caciulita), i (cu caciulita). A inceput in prima luna, dar nu se ocupa tot timpul cu asta . SI ca sa nu va faceti griji, deja , Maria nu a gangurit. Nu prea a scos nici un sunet, exceptant chiuiturile, incepand cu 3 luni parca. Credeam ca nici la gradinita nu o sa vorbeasca . Si acum turuie intr-una.

Caldura in camera - cand or veni caldurile mari (sau au venit, ca azi nu am putut iesi afara de cald), probabil ca o sa dormim cu geamul deschis. Vrem sa punem si aer conditionat, care dezumidifica aerul ( la noi e f. f. umezeala).

Despre greutate, fiecare copil are ritmul lui, asa cum au zis si fetele, daca iei in considerare si cat a scazut, ajungi la 5-600 g, ceea ce e bine.

Loreen, superba faza. Abia astept si eu sa il surprind. Dar cred c amai am ceva de asteptat. Delia e precoce .

Beatriced, da, le place f. mult sa faca pishu cand dau de aer

Elly_b, dr. a vrut sa te sperie. O sa vezi ca nu e chiar asa. Abia astept sa povestesi cum ai nascut si cate kg are bb-ul.

Loreen, sunt vaccinarile obligatorii, cele pe care le face medicul d efam., dar poti opta pt. altele cu plata, Pentact Hib (multumesc Roisin) sau alte variante. Se pare ca sunt mai bune, cu mai putine reactii nedorite. Nu ma pricep absolut de loc, de asta intreb si eu. A, cele obligatorii vin intr-un singur "recipient", deci se desfac si se vaccineaza toti copiii, din motivul asta te cheama intr-o anumita zi. Si daca au trecut ceva ore de la desigilare, se pare ca nu ar mai fi ok.

Roisin, multumesc. Auzisem si eu de unul mai bun decat Pentact Hib-ul, dar nu stiam cum se numeste.

Eu Mariei i le-am facut pe cele obligatorii, ca nu m-am informat din timp. Le-a tolerat f. bine, fara reactii, nici macar febra, dar totusi, acum cred ca o sa optez pt. varianta cealalta.

Ok, hai ca am scris o gramada si s-a trezit Stefan care vrea laptic.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Astazi mergem la doctor, la controlul lunar. Nici nu-mi vine sa cred ca maine gaza noastra implineste o luna!
Pentru mamicile care alapteaza - ce mai mancati? Mi mi s-a spus sa mananc numai legume fierte si compoturi, dar imi ploua'n gura dupa fructele e sezon. Nu mai vorbesc ca in timpul sarcinii eram fan salate... De ieri am inceput sa rontzai putina salata verde, am incercat pe furis si o felie de castravete si vad ca nu s-a intamplat nimic. Cred ca o sa incep atacul si la fructe, ca nu mai rezist. dar nici n-as vrea sa-mi chinui puiul, ca mi se rupe sufletul cand vad ca o doare burtica.

Referitor la subiectul noi...n-am mai avut rabdare. Si nu mi-a parut rau deloc. sper sa nu se prinda doctorul la controlul de 6 saptamani ca nu i-am respectat indicatiile, doar n-o fi lasat semne.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

loreen, roisin, cornelia, multumesc pt raspunsuri.m-am mai linistit nitel. roisin, am incercat mai devreme sa o trezesc la 4 ore, dar n-a fost chip. tot la 5 ore am ajuns sa ii dau lapte. pur si simplu n-o intereseaza masa daca e de dormit. am luat-o in brate, i-am vorbit, i-am scos scutecul, a facut si pipicaca de mi-a murdarit si patul, am facut si gimnastica, si masaj...iar ea, dom'soara, dormea cu zambetul pe buze. am si imbiat-o cu sfarcul umed.'geaba. intr-un final, dupa vreo 45-50 min...ca aproape adormisem eu langa ea, a binevoit sa caute sanul. am uitat sa mentionez ca intre timp a murdarit 2 scutece de finet pe care le asezasem sub ea ca sa o las in funduletul gol.
cornelia, pui aer conditionat? chiar despre asta vroiam sa va mai intre pt ca noi eram pe pct de a monta unul acum o sapt pana ne-a sarit dr. in cap si alte mamici ca nici vorba, raceste copilul, se strang bacteriile, face sinuzita si cate si mai cate. si uite asa ne topim de caldura...
elly, mai ai un picut si tu. nastere usoara iti doresc !!!

adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Babygirl, vrem sa punem aer conditionat. Nu stiu totusi daca o sa curaj sa il las pe Stefan cu el mergand, anul asta. In rezerva de spital in care am stat (cu amandoi copiii) era aer conditionat. Cand am nascut-o pe Maria era f.f. cald si dadeam drumul la aer. O pediatra mi-a zis sa o scot din camera cand dau drumul, dar ea era nou nascuta.

Oana, felicitari! Si pt. prima luna si pt. curaj . Eu am citit pe undeva ca la patru sapt. e ok, daca te simti bine.

Ca tot am vorbit de statul pe burtica, l-am pus si eu acum pe Stefan pe burtica, pe canapea. Si, sa nu imi vina sa cred: s-a intors pe spate! Am incercat sa il mai pun odata, dar nu a mai repetat miscarea .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, nu stii, mastita poate sa revina? eu iar am 37,2 temperatura..

mygirl, felicitari!!! te...invidiez.;) si tu tot ce cezariana ai nascut,nu? ce se poate intampla daca se intampla ..mai devreme de 6 saptamani? la tine vad am inteles ca nu au fost probleme.

adina
http://community.webshots.com/user/thethreeofus

Mergi la inceput