Testul Amniocenteza
Raspunsuri - Pagina 2
alexandrina spune:
On topic: eu vineri am fost la ginecolog si chiar am vazut o graviduta pe care o programase pentru amniocenteza pentru ca avea rezultatul la dublul test (beta-HCG + PAPP) foarte prost, care s-a intors cu analiza pentru ca si-a dat seama ca la laborator au considerat-o cu sarcina de 3 saptamani in plus fata de real. Si medicul a decis ca in acel caz rezultatele sunt bune si nu mai e necesara amnio.
Off topic: Ana, am vazut ca te-ai straduit de mult sa stii cine te-a adaugat in lista la mamici de noiembrie-decembrie. Cineva este in general pe faza si introduce orice modificare noua, dar niciodata nu asteapta multumiri. Eu am fost doar inlocuitoare atunci.
Fii binevenita! Un motiv in plus sa ma bucur ca ni te-ai alaturat este ca suntem de-o "seama".
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
ams spune:
Buna dimineata!
Am ajuns in sfarsit acasa la Constanta. Ce bine e! Acum de abia reusesc sa intru pe net. Ce oboseala de mi se inchid ochii!
Ce sa va spun fetelor? Ma bucur sa vad atatea pareri diferite despre test.
Ocebine, cred ca pana la urma nu ti-a prins rau sa faci testul, mai ales ca acolo sunt conditii de calitate, de igiena incomparabile cu cele de aici de exemplu. In orice caz vreau sa spun ca eu nu am facut inca o eco morfologica, n-am facut nimic altceva decat simplele ecografii. Am intrebat doctorul asta la care ma duc mereu si care e recunoscut ca fiind unu dintre cei mai buni, daca e cazul sa fac o eco morfologica sau alt test inainte de amniocenteza. Mi-a zis ca nu, ca oricum amniocenteza se face intre saptamana a 16a si a 18a, iar ecomorfologica dupa asta, prin a 20a saptamana. Deci vreau sa zic ca m-a speriat si mai si. In orice caz maine am programare aici la Constanta la eco morfologica si am sa aflu ceva mai multe despre bb meu. Iti multumesc despre raspunsul tau si sper sa ne mai intalnim...
Alexandrina, deci pana la urma tu esti de vina pt numele meu care e pe lista? Ma bucur in sfarsit ca te-am gasit. Apropo, poti adauga te rog si UM 1.03.2005 si DPN 8.12.2005? Atunci iti multumesc de pe acum.
Sunt atat de obosita ca nu mai am putere nici sa ma concentrez la ce scriu. Ma duc la culcare...
Pup toate fetele frumoase,
Ana.
Laura_72819 spune:
Si eu ma gandesc sa fac amniocenteza, chiar sa nu mai astept rezultatul de la testul de risc care vine peste 2 sapt, eu acum am 16 sapt. Daca cumva a facut cineva dintre voi, sau aveti informatii despre amniocenteza la Timisoara sau Szeged as vrea si eu niste date.Va pup.
Laura
16
ams spune:
Laura 72819Eu as putea sa-ti povestesc cum a fost testul, dar s-a intamplat in Roma. In Romania nu stiu cum este. Pot sa-ti spun doar ca aici este ca si un test oarecare, bineinteles, neexcluzand factorul de risc care este de 0.5-1%. Eu l-am facut la 17+, pt ca se zice ca atunci e perioada propice dupa care am stat o saptamana in repaus, adica mai in pat, mai pe canapea, mai pe scaun. In fine, acum sunt bine merci si am siguranta ca si bb e bine.
Iti doresc sarcina usoara si daca esti sigura ca dr e bun, fa-o. Asta ar fi sfatul meu.Tine-ma la curent si nu uita in cazul in care o faci sa ne spui si noua cum a fost. Te pup.
Ana
18+ si
Flaminia Dafne.
Rh spune:
quote:
Originally posted by Laura_72819
Si eu ma gandesc sa fac amniocenteza, chiar sa nu mai astept rezultatul de la testul de risc care vine peste 2 sapt, eu acum am 16 sapt. Daca cumva a facut cineva dintre voi, sau aveti informatii despre amniocenteza la Timisoara sau Szeged as vrea si eu niste date.Va pup.
Laura16
Draga Laura,
Sunt din Arad si am facut in primavara un FIV la Spitalul Bega – Timisoara fara rezultate si cu un profund gust amar. La ora actuala nu stim incotro sa ne indreptam: la Szeged sau la Medsana – dr. Protopopescu. Adevarul este ca pentru noi Bucurestiul e foarte departe si nici nu stim cat de buna e varianta Szeged.
Am dedus din forumul DC ca ai o experienta a clinicii din Ungaria si ca urmare te rog sa-mi oferi cateva informatii utile:
-cu ce doctor a-ti conlucrat si pe cine ne recomanzi
-cunoaste limba romana sau engleza
-cat timp dureaza tratamentul de stimulare
-de cate ori trebuie mers acolo pana la ET
-voi ce rezultate a-ti avut
-cum se poarta cu tine
-cat de mult trebuie sa astepti inainte de consultatie chiar daca ai programare
-la cat timp de la prima consultatie te programeaza pt. FIV
-de ce analize au nevoie si daca trebuie sa fie f. recente
…si ca o concluzie finala…merita sa incercam la Szeged sau la Bucuresti ???
Cu drag,
Julieta.
crinuta spune:
Tocmai pentru faptul ca ai avut risc de avort nu ar trebui sa faci amniocenteza.
Riscul exista, si este mai mare de 0,5. E decizia ta, gandeste-te bine.
Crinuta si
Rayan
Siminaf spune:
Exact cum a zis si Dana (ursuletulPanda), vei putea sa omori copilul tau, chiar daca testul va iesi prost?!? Deja misca, va simte, va aude. Nu-i asa ca se linisteste cind pune tati mina pe burtica?
Mai gindeste-te!
Si, asa cum a zis si Crinuta, la tine riscul de avort e si mai mare, pt. ca ai avut deja iminenta de avort!
Si aici mi s-a propus amniocenteza (deh, 37 de ani - sint baba!), cu toate explicatiile de rigoare. Si le-am zis frumusel ca mi-s doctor, stiu ce sindroame genetice exista, stiu si de riscul pe care-l prezinta amniocenteza (care la mine s-ar putea sa fie mai mare, tot din cauza virstei), si le-am semnat frumusel ca refuz. Ce as fi simtit daca, in urma amniocentezei, cu toate precautiile, as fi pierdut pe bebe, iar apoi rezultatele sa fi venit bune?!? Adica l-as fi omorit cu mina mea! Cred ca i-as omori pe toti care au participat la asta!
Dar daca iese prost, as putea sa-l omor pe bebe?!? Nici gind!!! Sint prea credincioasa si, in afara de asta, imi iubesc nespus copiii, si pe cel mare, si pe cel nenascut. Deci oricum nu s-ar pune problema intreruperii sarcinii. Ce-o vrea Dumnezeu, asa sa fie. Noi ne rugam sa fie bine!
Succes si tie! Dar mai gindeste-te, totusi!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
crinuta spune:
Simina
, ai exprimat exact ceea ce simt si gandesc eu.
Si eu am refuzat amniocenteza,si din aceleasi motive prezentate de tine cu toate ca imi iesise triplul test prost ( s-a dovedit a fi fals pozitiv).
Si daca ar fi fost un rezultat prost, nu as fi putut intrerupe sarcina, simteam ca ma sufoc numai gandindu-ma la asta.
Acum privind in urma, ma felicit pentru hotararea luata atunci.
Crinuta si
Rayan
Siminaf spune:
Crinuta
si o
mumosului tau de baiat si tie!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities