Mamici de Noiembrie - Decembrie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

hai, ca m-am luat cu intalnirea si am uitat sa va spun care-i treaba cu adeverinta de la medic etc.
1.e important daca lucrezi in: mediu toxic, prestezi munca de noapte sau in mediu insalubru sau greu de suportat. atunci trebuie sa urmezi toti pasii pe care ii zicea mandy ca sa poti beneficia de program exclusiv de zi, schimbarea locului de munca sau, daca nu e posibil, de concediu de risc maternal.
2. daca ai munca de birou si te duci cu hartia de la medic (din sondajul efectuat ad-hoc am vazut ca cei mai multi nu au pretentia la formularu' nu-stiu-care, e suficienta o hartiuta cu parafa de la gineco sau med. fam.) si o adresa prin care le aduci la cunostinta starea ta - angajatorul e obligat sa vb. cu medicina muncii, care poate sa ia unele masuri, ca, de ex., sa-ti acorde anumite pauze in care sa faci miscare, daca ai in permanenta pozitia sezand in timpul programului. (asa m-am lamurit si io de ce-mi dadura astia cate 15 minute la fiecare 2 ore sa ma plimb).
3. in mare, cam asta e, de concediat nu pot sa te concedieze decat in caz de reorganizare/faliment. ma rog, pe gravide le pot concedia, dar nu 'din motive care au legatura directa cu starea lor", dar e foarte usor ca tu sa-i dai in judecata dup-aia si sa spui ca d-aia te-au dat afara, ca erai gravida. si pt. asta nu-ti trebuie decat o dovada ca i-ai instiintat de starea ta si le-ai dus o hartiuta de la medic, nu neaparat formularul ala celebru (printre altele, am inteles ca respectivul formular e un fel de cearsaf in care scrie de de toate.... offfff). ca dup-aia ei tre sa faca dovada ca nu din cauza asta te-au dat afara... in mod sigur n-o sa-i creada nimeni.
cam atat despre gravide. mai sunt chestii cu alaptatul, ingrijitul copiilor si alte prostii, dar deocamdata nu e cazul.
mi-e greu sa sistematizez, ca-s cu burta plina acum, dar daca mai e ceva important revin cu completari mai tarziu.
C & bb 18+

Mergi la inceput

dienuto,
si mie-mi pare rau ca nu ne vedem azi. da' a fost o chestie extrem de spontana....
o sa organizam si o intalnire de-adevaratelea, organizata adica, cum voia si anda77...asta-i asa, "de proba".
dixtractie la tara
C & bb 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

CORA,
inca 1 si te califici si tu !!!!

Mergi la inceput

pai gata, m-am calificat:) mi-e doar sa nu ma descalifice astia de la birou, ca de doua zile tot frec menta. ma rog, o foarte placuta frecare dementa, da' totusi ar trebui sa ma mai simt si io...
cameliadaniela, nu te simti exclusa, ca nu-i chiar asa roz situatia nici in bucuresti... si daca vrei, putem sa organizam si o intalnire "on-line", stabilim o zi si o ora si intram cu toatele pe forum si ciripim din taste :) si un oras mic are si avantaje. unii sunt facuti sa stea in orase mici (sor-mea, de ex.) si sufera cand satu in aglomeratie/oras mare/lume multa/stres. nici eu nu sunt sigura ca sunt prea adaptata la bucuresti. da' asta e...
C & bb 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Cora, mersi de informatii.Sa stii ca tocmai vin de la juristul nostru care es si sef de personal si el zice ca hotararea respectiva se refera la toate femeile indiferent de locul de munca...cica nu poti face discriminari, dar oricum mi-a listat Hotararea asa ca voi avea de studiat in week-end.

Tot juristul mi-a spus ca dei de la Inspectoratul Teritorial de Muncaau obligatia, sa se deplaseze la locul de munca al gravidei si sa constate conditiile de lucru si sa dispuna cele necesare. Bineinteles el e convins ca cei de la ITM n-o sa vina.

Asta e.

Mandy, 19+

Mergi la inceput

da, mandy, se refera la toate, dar contine DREPTURI, nu OBLIGATII. in plus, ohotarare de guvern emisa in aplicarea unei legi nu poate decat sa clarifice legea, nu sa o modifice... asa ca, o fi jurist(a)/sef(a) de personal, da' ar fi trebuit sa-ti listeze si legea, nu numai hotararea de guven.
in plus, daca nu-i aduci ce-ti cere, ce ti se intampla? NIMIC. ca doar n-ai cerut nimic in plus.
singurele sanctiuni sunt pentru angajator, ca n-a anuntat la itm si alte prostii d'astea. da' asa-s unii, pana nu te trimit dupa cai verzi pe pereti, nu se simt bine... asta-i tara, cu asta defilam :)
doar sa nu te enervezi tu - du-te-n uichend si simte-te bine, ca nu se-ntampla nimic.
C & bb 18+

Mergi la inceput

A, si am uitat de "prezentare" ca vad ca acesta a fost unul din subiectele de astazi....1,74 inaltime (aveam 64 kg),acum 67, inainte eram scobita la burta, acum "cu burta pana la gura", cu fundu'marisor si inainte si acum, roscata naturala cu par lung, ochi verzi-caprui, si cu gura mare....la figurat si cu biciclete pe nas (noroc cu nemtii astia de la Zeiss ca au inventat lentilele de sticla cu indice de refractie 1,9 ca nu prea se vede ca am dioptrii -7)

Colegele mele spun ca sunt o gravida frumoasa...si chiar nu inteleg de ce (ca eu nu pot sa spun ca sunt o femeie frumoasa)...poate pentru ca nu m-am ingrasat prea tare, ca nu m-am umflat, nu stiu, dar ma simt flatata.

Mandy, , 19+

Mergi la inceput

Cora, si legea este Legea 25/2004? Ca aia nu mi-a listat-o. Eu adeverinta de la medicul de familie am depus-o deja de vreo doua saptamani. Poate imi dau astia vreo idee si ma duc in CRM si-mi bag picioru' in fabrica.

Mandy, 19+

Mergi la inceput

e, de fapt, ordonanta de urgenta a guvernului 96/14.10.2003, aprobata cu modificari de legea 25/5.03.2004. hotararea de guvern de ti-o baga sub nas in aplicarea astora a fost data.
dar ti-am spus, daca ai dat hartiuta si i-ai dat si un nr. de intrare, ceva (just in case), lasa-i sa se agite si gata. spune-le ca tu esti gravida, nu vrei nimic in plus, n-ai putere sa umbli,asa ca sa zica "saru'mana". (bine, asta cu zambetul pe buze si sub alta formulare)
a... am uitat, tot cu o gramada de docuumente de la medic mai ai dreptul la 16 ore /luna sa te duci la diverse consultatii/analize. da' mai bine te lipsesti, daca astia-s asa de carcotasi. mie imi dau drumu fara probleme.
ma gandesc ca la tine e problema cu fabrica, ca probabil acolo conditiile nu sunt absolut superbe pt. viitoarele mamici. si astia ai tai or fi fost trasi vreodata de urechi de aia de la itm, si atunci sufla si-n iaurt... ca alta explicatie eu nu vad.
MAI SUNT 2 ORE JUMATE PANA LA MICA INTALNIRE.
C & bb 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Bravo pentru intalnire, fetelor !!! Rapide si eficiente
Poate faceti si ceva poze, sa ne bucuram si noi sa va vedem

O sa fie intalnire si la Sibiu, de mult o tot pregatim & amanam noi... Coralia e in concediu sapt. asta, dar gasim noi un moment. Tania, sper ca totul e bine, poate mai prinzi ceva timp sa ne povestesti...

Sapt. viitoare, probabil luni, o sa fac si eu marele anunt la serviciu, incepand cu seful meu neamtz. Sunt tare curioasa cum o sa reactioneze... Ufff, sa-mi tineti pumnii, va rog!
Va tot citesc cu legile si hotararile astea, felicitari ca va descurcati prin hatisurile lor, pentru mine e chineza curata. Ma bazez pe faptul ca avem o contabila draguta, sper sa-mi explice ca la idioti ce trebuie sa fac, si eventual sa ma si sfatuiasca cum sa-mi organizez concediile...

Sa va simtiti bine la intalnire si un weekend placut tuturor!

Maria, 13s.

Mergi la inceput