broccoli

broccoli | Autor: carmina

Link direct la acest mesaj

cum gatesc broccoli? nu stiu, asta e, vreau sa incerc tot alte si alte retete pentru ca am intrat in pana de inspiratie culinara.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu il fierb in apa cu sare si il servesc asa alaturi de carne de tot felul.Dar se poate face si gratin,sau poti inlocui in retetele cu conopida,pui brocoli in loc.
Succes!!!

Corina si Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

Eu am facut in ultima vreme o adevarat pasiune pentru broccoli, desi nu pot sa spun ca are un gust deosebit.
Nici eu nu prea stiam cum sa gatesc broccoli, asa ca am "inventat" 2 retete.
Eu pun apa la fiert si sare si cand incepe sa fiarba pun buchetele mai mici de broccoli si le las sa fiarba 3 minute cu capacul pus.
Apoi le scot si asa fierbinti le amestec cu cascaval ras, ulei de masline si putina zeama de lamaie.
A doua reteta care mie imi place, este o salata cu buchetele de broccoli lasate la racit si amestecate cu telina rasa, morcov ras, porumb din conserva si bucatele de grapefruit curatate de pielita(Rechinuta m-a inspirat cu salata ei cu ton, dar cum eu sunt vegetariana am "inventat" aceasta salata).
Poti sa faci salata doar cu ulei de masline, sare, zeama de lamaie si condimente sau poti sa pui putina maioneza si putina smantana. Uneori eu o fac cu iaurt sau cu branza de vaci.

Sper sa iti placa retetele mele, sau sa te inspire sa faci altceva.

Te pup,
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

brocoli fiert amestecat apoi cu paste fierte, si cu iaurt sau smintina, +/- marar, +/- cascaval ras...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Caserola cu ton si broccoli

Ingredinte:
450 gr broccoli, 2 cutii x 160 gr ton, 250 gr cascaval ras (sau mozarella)

Mod de preparare
Se fierbe broccoli la aburi si se taie in bucatele de 2-3 cm. Tonul se scurge de lichid si se farimiteaza. Se pune in caserola care merge la cuptor broccoli, peste broccoli tonul farimitat si peste ton cascavalul ras. Se lasa 15 minute la 200 de grade pina cind cascavalul este complet topit si usor rumenit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adicali spune:

salutare! am foarte multe retete de prajituri in care albusurile sau galbenusurile se bat pe baie de abur. stie cineva cum se face treaba asta exact? se pun toate deodata pe aragaz sau numai cand apa fierbe se pune vasul cu albusurile/galbenusurile? zaharul cand se adauga?
multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Uite cum am gatit eu ieri broccoli:

Supa de broccoli cu branza

Ingrediente (pt 4 persoane): 500 g broccoli, 2 cepe, 2 linguri unt, 3/4 l zeama concetrata de zarzavat (poti sa pui cubulete din acelea de supa topite in apa fiarta), 200 g cascaval, sare, piper macinat, praf de nucsoara, 1/2 pahar smantana, 3 linguri untdelemn fin (noi am pus de masline), 2 felii paine prajita, patrunjel tocat.

Mod de preparare: Se desface broccoli in bucatele si se spala. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste ceapa in untul incins pana ce devine sticloasa. Un sfert de broccoli se pune deoparte, iar restul se caleste impreuna cu ceapa si se stinge cu zeama de zarzavat. Se lasa sa fiarba incet, 20 de minute. Se rade cascavalul si se pune in supa, impreuna cu broccoli pus deoparte. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 8 minute, apoi se condimenteaza cu sare, piper nucsoara si se incorporeaza smantana. Se serveste cu crutoane taiate din painea prajita in untdelemnul incins si cu verdeata tocata. (Daca o dai prin mixer sau blenderul de fructe poti sa o faci crema).
Multi pupici,
Oana




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Salata cu paste

Amesteci urm. ingrediente:
350 g paste spirale colorate
brocoli fiert 5 min. in apa cu sare,
1,2 morcovi (cruzi) razuiti
150 g smantana
100 g maioneza
1 lingura mustar
un catel de usturoi pisat
sare, piper, putina zeama de lamaie,
busuioc si patrunjel



Mergi la inceput