stewardess

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Lauraa

ASta voiam sa zic si eu, ce asa mare inghesuiala ca sa fii o chelnarita la inaltime? Pt. mine nu sunt altceva,pe bune! Impingi carutzul ala incoace si incolo, strangi servetele mucoase, pungi cu buerc-buerc,la destinatie dai cu matura pt. ca vin altii,etc. Unele mai stiu sa fie si amabile,ceea ce evident nu e cazul la Tarom...

Mama de Lara Celine

Mortala esti, Laura. La faza cu beurc-beurc m-ai prins asa de descoperita ca se zguduie scaunul sub mine de ras.
Ce zice Laura nu-i departe de adevar, numa atata ca nu dau cu matura stewardesele, in rest sunt de fapt chelnerite in aer. Va spun parerea unui barbat, adica sotul meu, care lucreaza in domeniul aeronautic. Zice ca e uzura fizica foarte mare si ca nu rezista multe la ture si zboruri pe fuse orare diferite. Este o meserie temporara, ca sa spun asa, plus ca evenimentele din ultimii ani au mai demostrat ca devine si sinucigasa. E de cugetat...

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Alecsia eu am aplicat pt un job de flight attendant la compania Japan Airlines. Chestia asta am facut-o in iunie. Era un job pt cursele internationale Londra-Tokyo. Bun, ideea care e. Cursurile astea organizate la noi sunt un mare kk. Orice companie isi va instrui personalul si cursurile astea facute in Ro pe bani grei nu te ajuta cu mai nimic (poate iti va adauga un plus la CV). Cand a fost deschis subiectul despre cursurile astea m-a interesat si pe mine, asa ca le-am dat telefon,le-am trimis mailuri,apoi am intrat pe forumuri de specialitate, am schimbat cateva mailuri si cu o stewardesa. In "disperarea" mea am prins informatia asta despre joburile de la JA. Boon, le-am trimis CV-ul si intr-un final am primit de la ei un plic prin care ma invitau sa particip la un training de 5 saptamani in Londra si apoi 6 saptamani in Tokyo. La finalul trainingului se sustinea un interviu si se stabileau restul detaliilor. Trebuia sa merg pe 13 iulie la "The Renaissance London Heathrow Hotel" si sa iau legatura cu o individa pe nume Brenda Jones care e cica assistant administration manager. Dupa ce m-am framantat si am cantarit in fel si chip, dupa ce mi s-a isterizat barbate-meu ca el nu e de acord si ca l-am "tradat" (aplicasem mai mult dintr-o gluma, de curiozitate, fara sa ii spun ), m-am decis sa nu merg. De fapt si de drept ce a atarnat mult in balanta: ei cereau o relocare, adica trebuia sa ma mut la 45 de km de Heathrow! Si trebuia sa ai dreptul sa lucrezi pe teritoriul UK. Adica mai pe romaneste,trebuia sa ai viza de lucru; ei au spus ca nu sponsorizeaza vizele. Eu le-am dat telefon la office-ul de aici , din Jp, si le-am zis de problema cu viza pt UK si individa care se ocupa de treaba asta (cabin crew department maneger- o tante cu numele Inuzuka) mi-a spus ca in cazul in care se va trece de interviul final se va putea discuta de o sponsorizare a vizei. Contractele se incheiau pe o perioada de 5 ani. - dupa 5 ani daca ai ghinionul sa nu ti se mai innoiasca minunea de contract, ai dat de naiba. Si sunt mare shanse sa ai "ghinionul" asta pt ca vin "prospaturile".
In aceiasi perioada organizau interviuri si cei de la Quatar Air. De curioazitate i-am sunat si pe ei. In Jp cereau doar cetateni japonezi dar am inteles ca au organizat interviuri si in Ro.
Daca mai vrei sa ma intrebi ceva trimite-mi un PM si daca stiu iti raspund cu placere.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Eu am peste 1,60m ,deci nu sint pitica. Ce sa-ti zic, eu cand am fost cu avionul toate erau superbe. Chiar si alea mai in varsta erau frumoase si super aranjate si ingrijite. Mare lucru nu faceau, in afara de faptul ca explicau masurile in caz de urgenta , in rest chiar nici nu vorbeau cu oamenii. Serveau cei drept suc/apa /cafea si gustari , dar crezi ca eu din cand in cand nu am mai servit la mine la munca? Si am 19 ani de scoala. Pe mine una nu m-ar deranja sa fac asta, numai ca uite , si la impins tava se intra greu .

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Pai asta-i ca se intra greu, cu bani multi si tocmai la impins tava. Si nu stiu daca merita efortul. Cu banii aia faci un masterat sau niste cursuri in alt domeniu si iti gasesti un serviciu bine platit, cel putin in Bucuresti. Plus ca daca vrei sa castigi mai mult, inseamna ca faci mai multe drumuri deci asta ar fi un dezavantaj daca ai o familie care te-ar vrea acasa mai multe zile pe saptamana.
Sau iti folosesti banii in procesul de emigrare in alta tara ;)
Oricum, normal, fiecare alege ce-si doreste. Bafta!

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Alecsia eu am aplicat pt un job de flight attendant la compania Japan Airlines. Chestia asta am facut-o in iunie. Era un job pt cursele internationale Londra-Tokyo. Bun, ideea care e. Cursurile astea organizate la noi sunt un mare kk. Orice companie isi va instrui personalul si cursurile astea facute in Ro pe bani grei nu te ajuta cu mai nimic (poate iti va adauga un plus la CV). Cand a fost deschis subiectul despre cursurile astea m-a interesat si pe mine, asa ca le-am dat telefon,le-am trimis mailuri,apoi am intrat pe forumuri de specialitate, am schimbat cateva mailuri si cu o stewardesa. In "disperarea" mea am prins informatia asta despre joburile de la JA. Boon, le-am trimis CV-ul si intr-un final am primit de la ei un plic prin care ma invitau sa particip la un training de 5 saptamani in Londra si apoi 6 saptamani in Tokyo. La finalul trainingului se sustinea un interviu si se stabileau restul detaliilor. Trebuia sa merg pe 13 iulie la "The Renaissance London Heathrow Hotel" si sa iau legatura cu o individa pe nume Brenda Jones care e cica assistant administration manager. Dupa ce m-am framantat si am cantarit in fel si chip, dupa ce mi s-a isterizat barbate-meu ca el nu e de acord si ca l-am "tradat" (aplicasem mai mult dintr-o gluma, de curiozitate, fara sa ii spun ), m-am decis sa nu merg. De fapt si de drept ce a atarnat mult in balanta: ei cereau o relocare, adica trebuia sa ma mut la 45 de km de Heathrow! Si trebuia sa ai dreptul sa lucrezi pe teritoriul UK. Adica mai pe romaneste,trebuia sa ai viza de lucru; ei au spus ca nu sponsorizeaza vizele. Eu le-am dat telefon la office-ul de aici , din Jp, si le-am zis de problema cu viza pt UK si individa care se ocupa de treaba asta (cabin crew department maneger- o tante cu numele Inuzuka) mi-a spus ca in cazul in care se va trece de interviul final se va putea discuta de o sponsorizare a vizei. Contractele se incheiau pe o perioada de 5 ani. - dupa 5 ani daca ai ghinionul sa nu ti se mai innoiasca minunea de contract, ai dat de naiba. Si sunt mare shanse sa ai "ghinionul" asta pt ca vin "prospaturile".
In aceiasi perioada organizau interviuri si cei de la Quatar Air. De curioazitate i-am sunat si pe ei. In Jp cereau doar cetateni japonezi dar am inteles ca au organizat interviuri si in Ro.
Daca mai vrei sa ma intrebi ceva trimite-mi un PM si daca stiu iti raspund cu placere.

Raluca , sincer m-am cam dezumflat dupa ce am citit. Deci cursurile astea din Romania sunt o noua modalitate sa-ti ia banii. Eu ma gandeam ca gasesti imediat de lucru , ca doar nu-s asa multe absolvente.Oricum ai avut ceva de cautat...

O sa mai incerc totusi sa sun la Tarom sa intreb ce cursuri organizeaza ei(daca organizeaza) si ce conditii cer, examene, cat timp dureaza cursul si cat costa. Daca ar fi gratuit cum spun fetele ar merita sa merg. Am unde sa stau in Bucuresti daca e sa fie, acum depinde ce examene se dau ca sa intri. Raluca tu ai incercat la Tarom?

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Alecsia Taromul am vazut ca organizeaza cursuri,(http://www.tarom.ro/romana/browse.php/serviciul_pregatire) dar NU iti garanteaza nici un job. Adica faptul ca ai urmat cursurile astea nu iti garanteaza ca pe viitor vei fi chemata la vre-un interviu de-al lor. Eu nu am incercat la ei pt ca nu ma intereseaza. Ti-am spus ca eu am aplicat la plesneala , mai mult de curiozitate. Vezi ca e si un nr de telefon acolo. Suna-i si intreaba-i ce si cum. M-as mira tare tare sa fie gratis.

Am reeditat pt ca iti dadusem un alt link.

Mergi la inceput

Da, stiu de site-ul lor. Intrasem si eu, de asta am zic ca o sa incerc la ei. O sa sun si va spun ce am vorbit.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by Alecsia

Da, stiu de site-ul lor. Intrasem si eu, de asta am zic ca o sa incerc la ei. O sa sun si va spun ce am vorbit.

Mihaela

Licenta si brevet de zbor iti poti lua numai urmand cursurile Scolii Superioare de Aviatie. Ca orice institutie de invatamant (ca asta este) nu-ti garanteaza un loc de munca. Nu este adevarat ca brevetul nu-ti este recunoscut in strainatate, doar ca luarea lui presupune un numar de ore de zbor scoala, pentru care trebuie sa platesti separat. Daca ai brevet poti zbura oriunde.
Cursurile de la TAROM nu sunt gratis si nici nu-ti garanteaza un loc de munca. Este o activitate conexa a Companiei cu scop financiar, nu cu scop de recrutare de personal.
Poti suna si la numarul de pe site daca vrei mai multe detalii.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Axia ai avut dreptate. Pentru brevet trebuie musai sa faci cursurile de la Scoala de Aviatie. Tarom face cursuri numai pentru personalul lor, cei pe care ii angajeaza.Am sunat dimineata la ei.

Mihaela

Mergi la inceput