Vreau bicicleta
Nu stiu ce bicicleta sa-mi cumpar.Ma gandeam eu ca nu ar fi atat de greu sa-ti cumperi o bicicleta, si dupa un mic "research" aflu ca de fapt sunt o gramada de aspecte de care trebuie sa tin cont la cumparare. Nu vreau o bicicleta off-road...si una cu care sa ma plimb in oras, parc,etc.
Aveti vreo idee, un model anume sa-mi recomandati sau un model care ar trebui evitat?Preturi?
in primul rand chiar daca cele intitulate mountain-bike sunt mai grele ele sunt perfecte ptr drumurile din oras sau parc.
imagineaza-ti ca iti iei o semicursiera (din acea cu roti subtiri) si dai intr-o hartoapa!
(eu am mountain bike si sunt multumita, mege perfect in oras, parc si chiar ma duceam la serviciu cu ea si mai treceam si prin piatza)
in al doilea rand trebuie sa te orientezi cat de lunga sa fie.
daca esti o tipa maruntica iti iei o bicla mai scurta daca esti mai inalta iti iei una mai lunga ca sa iti incapa picioarele sa pedalezi, ca altfel vei lovi cu incaltamintea roata din fata atunci cand vrei sa virezi si nu prea e placuta.
apoi trebuie sa te gandesti de care sa fie?poate vrei una de dame (ca sa nu te incurci in ghidon).
eu incerc sa iti zic din propria experienta.
(mi-am carut bicicleta la munte pe drum forestier si sa comportat excelent)
la ce m-am uitat eu cand mi-am luat-o? doar la pret ca la altceva nu stiam. (din metro am cumparat-o acu vreo 6 ani si inca o mai am)
din nefericire am luat o bicicleta scurta ptr mine dar tot sunt multumita de ea.
si slava Dlui!am forjat-o nu gluma!
mai multe intra aici:
http://www.mybike.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=53
jo si alexandra
campania impotriva soferilor care parcheaza aiurea pe trotuar.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;30/st/20050206/n/alexandra/dt/7/k/18cf/age.png
slakje spune:
joke ce prostii vorbesti, mountain bike este o bicicleta FOARTE usoara, o ridica si un copil de 8 ani intr-o mana, tocmai asa sunt facute, au cadrul gol, cat mai usor, ca sa poata fii purtate in mana pe portiunile imposibil de parcurs.
carmenutza spune:
aaa.ia uite!! tocmai cand credeam ca nu stie nimeni sa ma lamureasca ...
So, Mountain Bike este ok, sau nu? Cam cat de scumpa este?
Referitor la lungime, latime, cred ca asta este un aspect pe care il voi elucida in momentul cumpararii...ca baniesc ca am voie sa ma urc pe ea, de proba, nu?
I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!
dante01 spune:
quote:
Originally posted by slakje
joke ce prostii vorbesti, mountain bike este o bicicleta FOARTE usoara, o ridica si un copil de 8 ani intr-o mana, tocmai asa sunt facute, au cadrul gol, cat mai usor, ca sa poata fii purtate in mana pe portiunile imposibil de parcurs.
are un pic de dreptate totusi...
mountain-bike-urile sunt ceva mai grele...
ok, nu foarte grele, caci asa cum ziceai si tu cadrul e gol pe interior si desi foarte subtire "in carne" e foarte rezistent...dar sunt mai grele decat cele de viteza, ca sa le zic asa...alea, pe langa ca au cadrul mult mai subtire, au si cauciucurile mult mai inguste, jentile la fel si de aici rezulta o greutate mai mica...
dar un mountain-bike nu e de neridicat...
e greu de spus daca il poate ridica un copil de 8 ani doar intr-o mana...
bafta!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
slakje spune:
Bicicleta sa iti cumperi dintr-un magazin /raion de biciclete, iti va alege vanzatorul o bicicleta de oras, marimea buna pt tine.
poate poti sa-ti gasesti una de second hand, in stare buna, eu asa as face in locul tau.
bicicletele mountain bike nu sunt biciclete pt circulat prin oras, sunt scumpe si foarte scumpe(daca nu sunt facaturi), despre preturi, difera,nu cred ca vrei sa dai mii de euro pe o bicicleta adevarata.Sau?
slakje spune:
Dante te pricepi la biciclete?
Bicicletele asa zise mountainbike grele sunt facaturi ieftine.Eu am o Santos care are mai putin de 10 kile si cadrul canareste mai putin de 1 kil jumate.O ridica un copil de 8 ani intr-o mana sau nu?
Bicicleta pt parc si oras...e altceva.
carmenutza spune:
quote:
Bicicleta sa iti cumperi dintr-un magazin /raion de biciclete, iti va alege vanzatorul o bicicleta de oras, marimea buna pt tine.
poate poti sa-ti gasesti una de second hand, in stare buna, eu asa as face in locul tau.
bicicletele mountain bike nu sunt biciclete pt circulat prin oras, sunt scumpe si foarte scumpe(daca nu sunt facaturi), despre preturi, difera,nu cred ca vrei sa dai mii de euro pe o bicicleta adevarata.Sau?
no way mii de euro...ma gandeam la vreo 100-150. Sau e prea putin pentru una ok?
Santos-ul tau cum e?
Ce marci bune mai sunt?
I Was Borned Intelligent, But Education Ruined Me!
dante01 spune:
quote:
Dante te pricepi la biciclete?
Bicicletele asa zise mountainbike grele sunt facaturi ieftine.Eu am o Santos care are mai putin de 10 kile si cadrul canareste mai putin de 1 kil jumate.O ridica un copil de 8 ani intr-o mana sau nu?
Bicicleta pt parc si oras...e altceva.
daca ma pricep sau nu e relativa treaba...
ce voiam eu sa zic e ca una de viteza, nu are cum sa fie mai grea ca un mountain-bike..lasand la o parte facaturile...
oricum ai da-o, aia de viteza are jentile de 15 mm iar mountain-bike de cel putin 3 cm...caucioacele la fel...
nu au cum sa fie mai usoare decat una de viteza...cam asta era ideea mea...
hai ca nu are rost sa intram aici in detalii, sunt convins ca intelegi ce vreau sa zic...
bafta!
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...