e posibil?

e posibil? | Autor: anne`mary

Link direct la acest mesaj

buna ziua
sa va povestesc ce mi s-a intamplat. eu am un catel, si in fiecare dimineata trebuie sa-l scot afara (cunoscatorii stiu de ce :P), si in parc ma intalnesc cu o vecina care are un copil si care iubeste ffff mult cainii si in special pe al meu (caci e un dulce). la un moment dat cainele meu incepe sa latre si l-a speriat pe copil care a inceput sa plange. instantaneu mama l-a lovit pe caine fara sa incerce sa-l domoleasca pe cai orale.
intamplarea asta mi-a adus aminte de o poveste spusa de un prof de mate. cica pe vremea lui rosu imparat, adica in SUA, era o familie cu 2 copii. la un moment dat unul din copii a iesit in strada. nu ar fi fost nici o problema asta daca nu ar fi venit o masina. asa ca mama a fugit in strada si s-a pus in fata masini reusind sa o opreasca din mers. e ff posibil ca povestea sa fie o fabulatie, insa altceva ma intereseaza pe mine. morala povestii este ca femeile in general,si mamele in special au in momente de genul asta o forta de nebanuit data de frica asta, cand bebelul e in pericol..stiu ca intelegeti ce vreau sa spun.
vi s-a intamplat? bine ca acum daca imi spune-ti ca ati mutat munti din loc nu am sa va cred :P dar asa este? eu nu am copii deci nu sunt in masura sa raspund, dar sunt curioasa daca prof m-a mintit sau nu (cu morala nu cu povestea)
pupici dulci
anne`mary

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Nu cred ca te-a mintit.
Normal ca nu as sta sa vad cum trece masina peste copil.
Nici daca ar fi copilul altuia.
Adica tu daca vezi asa o scena, stai si te uiti?
Iar pt copilul meu.....nu cred ca exista ceva ce nu as face.
Chiar imi amintesc de un caz (cred ca au trecut ceva ani), in Ro, o bunica s-a aruncat in fata masinii, sa protejeze nepotelul. El a scapat, dar ea nu a avut acelasi noroc.
Asta nu inseamna sa iau la pumni un catel care latra langa ea, e cu totul si cu totul alta situatie.
Asa ca, este absolut normal sa te pui in fata masinii intr-o situatie ca cea descrisa de profesorul tau.
Cand o sa fi mamica...o sa muti si tu muntii din loc, o sa vezi
Alexandra si fetita scumpa Isabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu una nu am inteles paralela dintre catelul tau si rosu imparat, care, a props... m-as fi gandit sa fie din Ruski nu din USA, si un alt element e cel cu masina... daca era Ruski era mai usor de oprit, alea americanesti sunt mult mai "tzapene", cred ca ar darama o mama, fie ea si mutatoare de munti.
Inca o chestiune nu inteleg, locul catelului tau la probleme psihologice.
Dar pot sa iti spun un lucru, ca fosta proprietara de animal de casa si in prezent proprietara a una bucata copil mic cu teama de catei latratori (numa' de latratori, pentru ca pe cei silentiosi ii iubeste tare mult copilul meu):
Exista doua tabere tare inversunate: cea a femeilor posesoare de animal de casa si neposesoare de copil, si cea a femeilor posesoare de copil si neposesoare de animal de casa. Femeile care nu poseda nici una nici alta, ori cele care le poseda amandoua, nu sunt in niciuna din tabere, fireste. Ei bine, intre aceste doua tabere exista o lupta mult mai periculoasa decat cea intre stelisti si dinamovisti (sau acuma e Faru, sau altii? ca nu mai sunt la curent...) Mult mai periculoasa mai ales ca pe fetzele tuturor se afiseaza zambete largi, cand, de fapt, in gand,"suna" "ZDZDZDZD ul si grjsitjys" (a se citi orice injuratura rea, nene, da' rea!
Mi se ridica parul in cap la fel cum i se ridica unei pisici la intalnirea unui catel neprieten - in momentul in care mi se fac comparatii intre iubirea de catel si cea de copil, intre comportamentul unei pisici si cel al uni copil, intre responsabilitati samd...
Acum, sa nu ma intelegi gresit, eu chiar iubesc animalele. A propos - pe catelul tau cum il cheama?

P.S. Imi pare rau ca al tau catel a luat-o pe coaja de la o mami prea nervoasa, insa probabil si copilasul respectiv a mai luat-o pe coaja de la alti copii, si probabil ca mamica lui nu s-a luat la bataie cu mamica celuilalt,... asta e, unii o mai iau pe coaja, chiar si nejustificat.
Va pup.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonita spune:

Ma mir ca intrebi asa ceva,chiar daca nu esti mama si nu cunosti sentimentul pe care il are o mama pentru bebeul ei,sunt convinsa ca ai auzit macar de la mama ta daca nu si de la alte mamici ca esti in stare sa faci absolut orice pt puiul tau,sa-ti dai viata fara sa stai pe ganduri. E logic,e normal.
Bineinteles vorbim de mamici adevarate,nu pot intelege ce fel de fiinte sunt cele care isi abandoneaza sau isi ucid copilasii.Nu-mi gasesc cuvintele sa le caracterizez.
Nicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

buna
bineinteles ca as sari in fata masinii chiar daca nu ar fi copilul meu, caci iubesc ingrozitor de mult copii. faza cu catelul am amintit-o pt ca ea a fost cea care mi-a declansat memoria (pe catel il cheama sony si are 2 ani dar are la fel de multa energie ca la 6 luni..ma innebuneste).
fetelor nu intelegeti nedumerirea mea.poate nu m-a exprimat bine. pe de o parte vroiam sa stiu daca e posibil sa ai o asemenea forta in situatii de genul asta, iar pe de alta parte vroiam sa stiu daca voi personal ati trecut prin situatii de genul asta, nu daca ati aparat copilul de un catel ci situatii mai..dar cu final fericit bineinteles.
nu am vrut sa jignesc sau sa supar pe nimeni...ideea mea era nevinovata, nu sa-mi sariti in cap ca eu nu as face asa ceva. dar vroiam parerea unor mame, deci a unor persoane acreditate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

In primul rand...nu cred ca trebuie sa fii neaparat mama pentru a avea instinctul matern, pentru a fi acreditata, cum zici tu...dar, ma rog, alta era ideea...Si, da, statutul de mama iti da puteri pe care altfel nici nu stiai ca le aveai...iti ascute simturile, instinctul de conservare si iti da forta, multa forta!Nu ma refer acum neaparat la fapte mari, ma refer la lucruri marunte, cum ar fi acela ca botul acela de carne e dependent de tine 100%, chiar si dupa ce nu mai este legat de tine prin cordonul ombilical si la toate celelalte care fac misiunea de mama deosebit de grea si de frumoasa!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

..hai ca e tare distractiv!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

cind iubesti neconsitionat sari si in fata masinii, muti si muntii de la locul lor, chiar dc nu crezi. Atunci cind ai dragoste (citeste Epistola Sf Pavel catre Corintieni despre iubire)nu iti intrebarea daca sari , sari fara intrebare.
Copii nu au egal, nci unul nu este mai prejos decit celalat.ai sa vezi cit de privilegiata este starea de a fi mama, sau de a stii ce incapatoare de toate cele este iubirea adevarata
http://community.webshots.com/user/lavinia295
bebe teodor =Evusorul mic

Lavi

Mergi la inceput