pacientele dr. Mihalache CFR2 (cap.3)
Raspunsuri - Pagina 3
MURA spune:
Hello fetele,
Am fost ieri la eco si aseara am facut Pregnylul maine dimineata facem inseminarea asa ca maine o sa lipsesc de la servicio si nici in week-end nu o sa fiu pe aici asa ca ne mai auzim luni.
E bine ca a picat vineri pentru ca sambata si duminica o sa stau linistita acasa.
Rainheart, analizele de care intrebai tu se fac dupa parerea mea cel mai bine la Institutul Cantacuzino, este totusi un institut de renume si mai este o chestie pe care mi-a spus-o o doctora , multe din clinicile particulare care nu au laborator propriu dupa ce iti recolteaza probele le duc tot la Cantacuzino sa fie lucrate si apoi iti scriu ei frumusel rezultatele si iti iau mult mai multi bani.
Analizele pe care le-am facut eu sunt mult mai multe si o sa le scriu aici ca sa iti faci o parere. Unele dintre ele sunt necesare inainte de a obtine o sarcina pentru a evita cam ceea ce i s-a intamplat cumnatei mele la prima sarcina pe care a pierdut-o din cauza ca nu a facut analizele acestea si avea probleme.
Analizele sunt urmatoarele:
- herpes;
- Proteina C reactiva;
- Toxoplasma IgG; IgM;
- Citomegalovirus IgG; IgM;
- Rubella IgG, se face doar aceasta pentru ca nu are rost sa platesti si IgM daca cumva ai facut rubeola in copilarie nu mai este nici un pericol;
- Epstein Barr IgG; IgM;
- Anti Cardiolipin;
- Brucella;
_ Listeria;
- Ac anti Coxiella burnetii;
- Ac anti Ch. trachomatis IgA; IgG; IgM;
Ar mai trebui in cazul in care nu stiti sa va faceti grupa sanguina si RH. Singura problema ar fi daca femeia are RH negativ, in cazul in care barbatul are Rh negativ nu este nici o problema, asa este si sotul meu care are grupa O cu RH negativ. Singura problema la noi ar fi ca este o grupa foarte rara , speram sa nu avem niciodata nevoie Doamne fereste de vreun transplant.
Cam astea ar fi pentru inceput draga mea Rainheart, si ar mai trebui si 2 analize din secretie vaginala: Ureaplasma si Mycoplasma. Si acestea sunt obligatorii.
In rest multa bafta si stai linistita ca nu o sa trebuiasca sa astepti 6 luni dupa ce ai intrerupt anticonceptionalele pentru a concepe un bebe. Fosta noastra secretara a ramas insarcinata dupa 2 luni dupa ce a intrerupt anticonceptionalele si acum are un baietel tare simpatic si foarte sanatos.
Va pupik pe toate.
rainheart spune:
Mura, esti o dulce. Imi povesteai mie de Mela? Ai uitat ca am fost colege de servici toate trei? 
Nu stiu ce sa fac... sa fac toate analizele de care spui tu... sa nu le fac. Oare de ce nu mi-a dat Dr. Nayel sa le fac pe toate?
Chestia este ca tu stii, eu o sa plec in septembrie-octombrie in Canada si as vrea sa fac
canadian 
Iar peste o luna trebuie sa fac o radiografie la plamani si nu pot sa raman
pana atunci. Asa ca tot trebuie sa mai astept cateva luni.
Si am de gand sa merg la
in Canada inainte de a face bb, poate sunt mai profesionisti decat ai nostri. Deci voi face si acolo ceva analize.
Ai citit mailul meu?
Multi pupici,
Monica
Stepha spune:
Draga Kla si Natasha, nu veniti inca cu nici o veste. Vreau o veste BUNA!!Am nevoie de asa ceva fiindca eu sunt suparata rau.

Eu urmez un tratament naturist de 2 luni si in fiecare luna mi-am repetat progesteronul, care era mic si urat. Si daca prima luna a iesit bine, in luna asta m-a dezamagit cumplit si a iesit sub limita inferioara. Deci se pare ca ma voi lasa de tratament si ma voi lasa pe mana dnei dr cu stimularea ovariana pe cale sintetica. Doar ca prostia mea a fost ca nu mi-am facut si histero pana acum, fiindca asa va trebui sa mai pierd o luna. STUPID!STUPID!

Mura, mult noroc, noroc maine! Sa fie o zi cu noroc in care outul tau sa se intalneasca cu un gigel castigator.
Ioana75 spune:
Buna fetelor! Va astept cu vesti buneeee
.
terrapin, sper ca ai trecut cu bine peste histero aia!
Monica, si eu ma gindeam sa ma duc in State sa fac bb cetatean american, sa-i dau si lui o sansa mai buna in viata
. Dar am ramas aici, poate urmatorul bb ...
Mura, bafta miine!
Natasha, pe bb il va chema Miruna. Eu tot aud in jurul meu povesti cum ca la eco iese ceva si la nastere altceva ... o sa cumpar doar lucruri albe, ca sa nu le dau la schimb apoi
.
Ioana
Stepha spune:
Terrapin,
Ai fost azi si ai facut histero la cfr 2? Cum a fost? Nici una din pacientele dnei dr. nu a facut histero cu ea, le facusera deja cand au ajuns la ea. Am inteles ca a trebuit sa-ti iei trimitere de la medicul de familie, nu? Te-a durut? Cu cat a trebuit sa "contribui" la bunul mers al treburilor?
O sa ajung si eu sa fac histero, de aia te descos atat.
Dar in primul rand: ti-a iesit bine?
Terrapin spune:
Buna fetelor, scumpelor!!!
Draga Stepha am trecut cu bine de aceasta histero. In primul rand, mi-am luat o zi libera de la serviciu.Ai nevoie de trimitere de la medicul de fam, adeverinta de la serviciu cu numarul de cont in care se plateste CAS,plus 1 milion substanta de contrast.
Mi-a fost destul de greu sa ajung la asistenta dnei dr pentru ca sunt cam multe cladiri si nu cunosc spitalul; am fost ba la camera de garda, ba in policlinica, ba in maternitate...pana la urma am ajuns unde trebuia. Am asteptat destul de mult pentru ca dna dr mai avea niste interventii, iar spre pranz mi-a venit si mie randul. La mine interventia a fost destul de neplacuta, nu ft dureroasa ( durerea nu tine decat cateva secunde) dar cum spunea si Mura dureaza un pic pana fac radiografiile. Cred ca mai mult psihic doare, oricum, am putut pleca pe picioarele mele acasa, si nu a trebuit sa ma odihnesc decat cateva ore. Acum sunt ok. Nu trebuie sa-ti iei halat, trebuie sa fii incaltata mai comod si sa ai un tampon la tine.
Calmant nu mi-au dat dar eu am luat un aulin cand am plecat de acasa si unul cand m-am intors.Oricum nu ai nevoie decat de putin curaj si un pic de rabdare...
Rezultatul nu stiu cum a iesit pentru ca dna dr se grabea dar ma asteapta luni la cabinet si cu rezultatul la spermograma, unde a iesit astenoteranospermie ( dna Matei i-a zis sotului ca nu e ft grav).
Am luat si rezultatul la dozarile hormonale pe care le-am facut si mi-a iesit prolactina cam mare: 795 limita max fiin 637.
Natasha nu stiu exact cum e cu spermograma pentru inseminare; sotul meu a facut doar pentru a vedea in ce stare sunt gigeii...
Eu sunt abia la inceput cu investigatiile
.
Mura, multa bafta la inseminare maine!!! Sa iasa cu ochisori!!! Noi te sustinem , toate si suntem alaturi de tine!!!
Ioana, Kla, Mihaela, Ro Ana va pup dulce!!!
Natasha71 spune:
Buna-dimineata fete dragi!

Mihaela,
super , nu mai ai decat 10 zile de pastile si gata! Cred ca numeri zilele... Ai gasit o modalitate agreabila de a te elibera de stres. dansul si pe mine ma bine-dispune (ah, ca mi-e dor de o petrecere unde sa dansez...) Eu ma 'relaxez' numai facand planuri cu calendarul in mana, obsedata ce sunt!
MURA, un singur folicul este suficient. Asa sa fie, cum zici tu, anul asta sa ramanem toate gravide! Azi faci inseminarea, suntem alaturi de tine! Tin pumnii ca inseminarea asta sa fie cu noroc! 

Rainheart, as adauga la listuta MUREI cateva analize pe care eu le-am facut: VDRL-RPR, hepatita B AgHBs si Papanicolaou. Tu pleci definitiv in Canada?
KLA,
draga mea, ai dreptate, am ras la nerabdarea ta: "veniti careva cu vesti bune luna asta?????". Esti asa simpatica! Poate vii tu prima cu vestea! Ia vezi tu cum e cu durerea aia suava si cu testul pozitiv (refolosit, e adevarat... nu mi-a dat prin cap asta, ca si eu le pastrez). M-ai cam speriat cu HSG-ul ala care te-a tinut 2 zile in pat, cum adica nu ti-au dat nici un calmant? N-am curaj nici eu sa fac test, dar tu esti cu cateva zile inaintea mea (mie abia duminica ar trebui sa-mi vina), ai putea sa incerci! Hai, asteptam cuminti vesti bune!
Stepha, mama draga, nu-ti pierde rabdarea, tratamentele naturiste nu dau rezultate imediate, ci pe termen lung. Nu dispera, deficitul de faza luteala (adica progesteronul mic in partea a 2-a a ciclului) se poate CORECTA cu duphaston sau utrogestan dupa ovulatie. Inca ceva: sa stii ca depinde si in ce perioada faci analizele, si eu le-am facut intr-o luna stresanta si au iesit varza, apoi le-am repetat alta data si au iesit bine. Uite o floare de la mine
!
Ioana, ati ales un nume foarte frumos, Miruna! Dar ai dreptate, trebuie sa fii pregatita si cu un nume de baietel, nu se stie niciodata pana cand nasti! Orice ar fi, sanatos sa fie! Si optimist ca tine!

Terrapin
, imi place de tine, ai trecut serios la treaba, nu prea te incurci, direct la tinta! Ma bucur ca ai bifat si HSG (eu n-am facut, spre rusinea mea sunt speriata de orice mi-ar provoca durere, cred ca deja v-ati obisnuit cu chestia asta la mine)... D-na dr. a vazut ca aceasta lipseste de la dosarul meu impresionant de analize si a sugerat sa o fac, dar am protestat, ca eu am ramas insarcinata anul trecut, si ca nu cred ca mi s-au infundat trompele intre timp (de fapt mi-e frica, v-am spus).
Pt.prolactina s-ar putea sa primesti tratament, dar oricum nu mi se pare ca ar fi cu mult marita, cica prolactina creste si daca esti stresata. Bafta luni la interpretarea analizelor!
RO ANA,
Fetelor, va doresc un inceput de weekend excelent!![]()
kla78 spune:
salutari!!!!
gata fetelor mi-au venit rushii aia urati...deja sunt in a 3 a zi de CM....numai ca n-am intrat sa va zic ca sa nu va dezamagesc
de luni incep iar stimularea pt a 4 a IA....asa ca...sper sa fie ultima si cu noroc....daca nu a fost nici luna asta poate va fii luna viitoare...eu tot sper si nu ma las!!!!!!!!!!!vreau sa lupt cat pot.....
NATASHA-tin pumnii la tine sa fie cu ochisori....ma rog la d-zeu sa ne fie la toate ok
MURA- succes.....si urmeaza asteptarea...sa fii calma...si sa gandesti pozitiv!!!pupici multi
va las ca nu prea am chef de net .....
sunt putin suparici ca au venit uratii naibiiiiiiiiiiiiiiii
pupici la toate fetitele curajoase
Ioana75 spune:
kla, nu mai fi suparici
. Tzinem pumnii pe luna asta, lasa ca vine barza si la voi acasa
.
Natasha, deci duminica dimineata asteptam sa ne zici rezultatul testului?
Mura, stai cuminte in pat; speram ca IA-ul asta sa fie cel norocos
.
Ioana
Stepha spune:
kla, morarul sus....iti spune cineva care si ea e cu moralul la pamant.Dar trebuie sa ne incurajam intre noi. Mi se pare atat de nedrept ca unele sa ne chinuim atat de rau/mult. TREBUIEca una dintre noi, cele adunate la aceasta discutie, sa ramana
, e imperios necesar, pentru a ridica moralul colectivitatii. Trebuie sa spargem monotonia data de o luna de speranta intrerupta de cateva zile rosii care ne dau in cap.
Terrapin, pe langa 1 milion pt substanta nu ai mai dat nimic: dnei dr sau asistentei?