Buna,
Sunt la jumatatea sarcinii si pana acum nu am avut nici o problema; de vreo doua saptamani il tot simt pe bebe undeva jos, cel mai mult in partea stanga si uneori si in dreapta dar mult mai rar.
Sambata, inca de dimineata, simteam si vedeam cum forma butii mi se modifica, pur si simplu se facea un guguloi in partea stanga, in dreptul buricului;pytin..pana la un min., apoi se relaxa; si tot asa pe parcursul zilei de vreo 3-4 ori; apoi, de duminica, am inceput sa simt miscari in toata burta, sau ma rog, si mai sus de cat pana atunci, cand in stanga cand in dreapta; dureri nu am avut.
Intrebarea mea vine acum...acele ghemotoace, schimbari ale formei burtii, au fost contractii sau schimbari de pozitie ale lui bebe !??!
Pana joi cand merg la medic, poate ati patit voi asa ceva si ma puteti lamuri..?
Miruna.
Daca esti la jumatatea sarcinii e putin probabil sa fi fost bebe deja. Probabil sunt contractii nedureroase, sunt absolut normale in timpul sarcinii, cresc ca frecventa in trimestrul III si pregatesc uterul pt ziua cea mare. Pot fi declansate si de o palpare mai ferma a abdomenului iar mai tarziu de miscari mai energice ale lui bb. Cata vreme sunt nedureroase sunt fiziologice, deci nu pun absolut nici o problema. Si eu am avut, nu mai tin minte incepand cu ce saptamana de sarcina, in trim III au fost din ce in ce mai dese.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
Dar nu apuc sa iau No-Spa deoarece sunt 2-3 max 4...apoi nu mai sunt de la sine.
Si asa..la 3-5 zile; e bine sa le las asa, sau cum sa fac ?
Lasa-le in pace, nu necesita nici un tratament, sunt absolut normale. Daca insa ai vreun dubiu, de ce nu il intrebi pe medicul tau? El te va lamuri cel mai bine...
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)