Bebelusi de martie - aprilie 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Marox, !
Serios ca m-a deprimat, dar incerc si eu sa vad finalul fericit, fara sa ma gandesc la suferinta oamenilor alora...

Mai haladuiesc pe aici, ca sotul meu inca tot nu s-a intors de la concert... Abia astept sa vina sa-mi povesteasca si sa ma incurajeze..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna mamicute. Da ce harnicute sunteti la scris.
Ligia 13, Oanamc, Gabrielaveres, Ellinia felicitari pentru micii crestini. Sa le dea Domnul multa sanatate si sa ii aiba in paza.
Anca Mihaela sa va ajute si voua Doamne Doamne cu botezul Emei.
Mamacita, referitor la candida: cred ca medicul tau are dreptate ca nu trebuie sa te ingrijorezi. La bebici ramine gurita si in special limba alba dupa alaptat. Si la Demi e alba limbuta dupa ce papa, apoi trece. Urmareste si tu la Alex dupa alaptat si la citeva ore dupa aceea. Trebuie sa fie o diferenta.

Fetelor, poate ma ajutati cu un sfat. Demi a mea papa uneori si cite o ora la sin daca n-o intrerup. Nu e prea mult? Si "cere" mincare la 1 sau cel mult 1,5 ore ziua, daca nu doarme (asta doar ziua, ca noapte se trezeste cam pe la 3-4 sa pape). Nu inteleg ce se intimpla. Am eu laptele "slab" sau asa se alina ea la sin? Eu ma stradui sa intrerup alaptatul dupa 30-40 min ca daca papa mai mult -- varsa. Dar oare e bine sa n-o las sa pape cit vrea ea?
In rest totul e OK. Bubulina mea nu mai vrea sa doarma deloc ziua in casa. papa si plinge sau admira tablourile de pe pereti.
Hai ca o sa se supere ca o vorbesc de rau.
Peste 2 saptamini venim si noi in Romania. Iar peste 3 saptamini se intoarce tati al nostru. Abia astept sa ne plimbam toti trei pe faleza.
Acum merg la somn. Pupici dulci si noapte buna.
Nati + Demi

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Mamanati, Irinuca mea sta frecvent cate o ora la san, dar e si mai lenesa. Doar noptea lopateaza mai repede si mai putin, cadem amandoua de somn...
Eu as zice sa o lasi sa manance cat si cand vrea, dar poate celelalte fete stiu mai bine. Iar acum vara e chiar indicat sa-i dai mai des sa suga, se hidrateaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Dragi mamici,

Am si eu o intrebare la voi referitoare la consumul de apa si ceai la bebeii alimentati exclusiv la tzitzi. Toata lumea spune fara apa si ceai, dar oare pe caldurile astea nu au si ei nevoie de putina apa sau ceiutz?? Da, laptele matern ii satisface si setea, am inteles asta; dar avand in vedere ca papa la 3-4 ore.. intre mese oare chiar nu li se face si lor sete??Voi dati bebelushilor apa sau ceai?? (cat si ce fel de). Plus ca Rares nu stie sa bea deloc din biberon, o singura data am incercat sa-i dau putin laptic humana( a reusit sa bea 10 ml), dar nu stie sa suga din tetina. Cum sa-l invat?? Lapte praf nu am de ce sa-i dau, deocamdata am laptic suficient. Daca nici apa, nici ceai.... mai tarziu o sa tre' sa stie sa bea si cu biberonul. Astept sfaturile voastre!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nati si eu zic sa o lasi sa suga cat vrea, dar urmareste daca ea chiar suge si inghite in timpul asta sau doar se alinta. Daca nu inghite n-are rost sa o lasi, doar se joaca. Pe de alta parte faptul ca vrea atat de des si atat de indelung sa suga ar insemna ca nu e lapte destul pentru ea, dar asta poti sa verifici foarte usor, vezi daca a luat bine in greutate. lui Demi.

Andruzza eu ii dau cate putin ceai (de fenicul, instant de la Milupa) doar cand suntem plecati de acasa si e foarte cald afara. Nici Ioana nu vrea sa suga din biberon in mod obisnuit, dar cand ii este sete sau foame reuseste sa suga, altfel doar se agata de tetina. Ai dreptate, daca vrei ca la un moment dat sa suga din biberon, trebuie sa-l obisnuiesti din timp. Cu cat va fi mai mare, cu atat va obiecta mai tare contra tetinei. Incearca sa-i dai cate putin ceai cand e cald, dar da-i cand deja a mai flamanzit. De exemplu daca suge in mod obisnuit la 3 ore, ofera-i ceai la 2 ore. Incearca de mai multe ori si pana la urma o sa suga si din biberon, dar nu insista prea mult la o incercare. Daca o sa continue totusi sa respinga biberonul, nu dispera, cam de la 4 luni il poti trece pe canita (aceea seciala cu capac) in loc de biberon.

Mamicilor, poate stiti voi ceva mai multe despre varicela. Tocmai am fost anuntati ca la Mariuca la gradinita a facut un copil varicela. Eu nu-mi fac griji pentru Mariuca fiindca am avut inspiratia sa o vaccinez contra varicelei, dar mi-e teama ca i-ar putea aduce virusul Ioanei. Aveti idee daca e posibil? Vaccin se poate face numai dupa varsta de 1 an. Din ce am citit eu este foarte contagioasa incapand cu 1-2 zile inainte de debutul bolii si pana dispar bubitele, nu am gasit nimic de transmitere prin purtator, dar mai bine mai intreb.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira am citit si eu povestea aceea. Foarte trista, e adevarat, bine ca s-a terminat cu bine. Medicii astia iresponsabili ar trebui sa ramana fara drept de a profesa. Ceva de genul asta a patit si soacra-mea. Avea niste chestii pe limba si medicul cum a vazut-o a zis foarte senin ca gata, are cancer. A mai trimis-o asa, sa fie, la niste analize. Era cam verde biata soacra-mea saraca. Bineinteles ca nu avea cancer, dar a stat cu stressul vreo 2 saptamani, zicea ca moare.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Ocrainic, multumesc pentru informatii. Cred ca mai sunt vreo 2 chestii care trebuie sa le mai corectez.

Mamacita, sanatate tatalui tau. Refacere grabnica si ai grija de tine.

Mamanati, Demi chiar suge sau are acel somn in care reflexul suptului se pastreaza si nu mai trage nimic ? Dr mi-a zis ca 20 minute / san e suficient, in rest vrea doar sa stea mai aproape de mamica.
Cand Mihaita isi misca uneori buzitele si nu sunt chiar sigura ca suge, il pun la verticala sa dea aerul afara, iar daca ii mai e foame, se trezeste si incepe sa-si roada manutele. Asa ca il pun iar la san si incepe iara sa suga. Poate functioneaza si la tine ...

Andruzza, daca nu vrea sa traga din biberon, eu ii mai dau suzeta pana se linisteste si vad ca o suge linistit, apoi o scot si ii dau biberonul. Sau in loc de suzeta poti incerca cu un deget. Mie mi se pare ca bebelusii au tendinta de a suge tot ce le intra pe gurita (sau o fi doar Mihaita asa).

Dana si bebe Mihai (20/04/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

Anca Micaela, petrecere frumoasa la botez!
Ellinia, saru'mina pentru schema de diversificare!
Zuzunaki, imi pare rau ca nu mai poti alapta si esti suparata. Dar daca bebe refuza sinul, de ce nu folosesti pompa? Rezultatul e acelasi: bebe ajunge sa manince si laptic de la tine. E decizia ta insa, tu stii mai bine.
Andira, m-ai facut sa citesc si eu povestea aceea si intr-adevar, e tare trista. Si atitudinea medicilor, neprofesionala si inumana. Daca ar fi avut asemenea atitudine aici ar fi fost dati in judecata si si-ar fi pierdut licenta de a profesa pentru tot restul vietii probabil. Nu pot sa cred ca mai exista si asemenea oameni fara suflet si mai sint si medici pe deasupra.
M-au rascolit mult rindurile acelea. Mi-am adus aminte ca nu cu mult timp in urma, acum citeva luni, dupa triplul test pe care l-am facut doctorul imi comunicase un risc de 1 la 13 ca bebele meu sa aiba probleme, desi aveam numai 33 ani. Cel putin asa aratau testele. Si desi stiam de inacuratetea lor, pina la rezultatul amniocentezei pe care am facut-o dupa aceea si care imi spunea cu siguranta daca e bine sau nu, au fost doua saptamini de cosmar in care am plins intr-una si m-am gindit la ce-i mai rau. Slava Domnului ca alarma a fost falsa, amniocenteza ok si copilul a iesit cit se poate de sanatos. Dar nu doresc nimanui asemenea momente de incertitudine si tristete. Si tot povestea asta mi-a adus aminte de o foarte buna prietena, doctorita, care inainte de a naste eu, deci cu vreo trei luni in urma a pierdut o sarcina de aproape 5 luni, baietel pe care si-l doreau foarte mult, din cauza unei amniocenteze care de data asta a aratat adevarul pe care nimeni nu si-l dorea. Si au repetat amniocenteza, nevenindu-le sa creada si rezultaul a fost acelasi. Copilul avea intr-adevar probleme. Si a fost cumplit. Si a suferit enorm. Si am incercat sa o incurajez, dar cuvintele sint inutile in momente ca acestea. Bine ca fetitza de trei ani pe care o are o sa o ajute sa treaca mai usor peste asta, atit cit se poate.
Eu va pupicesc pe toate si pe toti bebeii vostri si sa ne rugam pentru copilutzi sanatosi si voiosi la toata lumea.
Hai ca plec ca m-am intristat si nu vreau sa va intristez si pe voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Da, ce zi o fi astazi de ne bantuie tristetile? Ca si eu am o stare de doi lei...Nu stiu de ce, de aseara m-a apucat. M-am culcat devreme tocmai ca sa scap si cand m-am trezit se tinea si mai tare de mine. Nu stiu de ce tot imi vine sa plang. Asa, fara motiv...Poate o fi ceva in atmosfera care ne influenteaza starea de spirit.

M-am convins si eu ca nu trebuie pus sare copiilor asa mici si am renuntat si la ulei. Mai ales ca el a papat asa ieri si n-a facut figuri.

Ma duc sa ma mai invart prin casa, poate-mi trece...

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lantana7 spune:

HAi ca e 4 si jumatate dimineata la mine si eu tot pe-aici bintui in loc sa ma culc!

Am mai pus si noi poze in album, de la trei saptamini, din Providence( plimbarea pe care am facut-o weekend-ul trecut) si de zilele trecute citeva. Sint inca trei albume pe care le-am facut.

Hai ca fug la culcare ca miine o sa fiu chioara de somn!

http://community.webshots.com/user/lantana777

Mergi la inceput