Cum pot sa le ajut pe sora si mama mea?
Saptamana asta luni,06.05 sora mea cand se intorcea de la aeoroport(dupa ce ne-a lasat pe noi) la intrarea in Pitesti,impreuna cu sotzul ei au avut accident cu masina. Accidentul a fost destul de grav,din fericire masina era echipata cu airbag,iar ei purtau centurile de sigurantza asa ca nu au patit nimik. Masina nu era a lor ci a nasilor lor de cununie(abia sambata trecuta au avut nunta),in urma accidentului masina a fost distrusa total,nu mai poate fi reparata deci trebuie sa le cumpere nasilor masina noua.
Dar asta chiar nu este important,sunt doar fiare care pot fi inlocuite.
Sa ajung la problema. Mama mea a suferit un soc,se gandeste cat de aproape au fost de moarte.Se pare ca acum trece printr-o faza de negare,sau nu stiu ce e in mintea ei.Cert este ca se comporta cu sora mea ca si cand nu s-ar fi intamplat nimik,ceea ce pe sora mea o deranjeaza ff tare.Ele nu stau impreuna dar fff aproape una de cealalta.Mama mea nu mai merge la ei in vizita si ii streseaza mereu cu chestii de genul: de ce nu mancati la mine;de ce sunteti mereu plecati,mie imi trebuie bani sa imi pun centrala,etc.
Cand vorbesc cu ele la telefon(separat bineinteles) fiecare mi se plange de comportamentul celeilalte iar eu nu stiu ce sa zic. Nu vreu sa le supar ,si le inteleg pe fiecare.Adica si sora mea dar si mama au intr-o oarecare masura dreptate.
Ce sa fac? Cum sa ma comport?
Va multumesc
Stefania si David 24.12.2004
www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi
Raspunsuri
Darria spune:
Cu siguranta amandoua reactioneaza asa datorita accidentului. Sora vrea consolare iar mama vrea sa treaca mai repede peste durerea sufleteasca - fiecare reactioneaza diferit. Sa stii ca nu vorbesc din necunostinta de cauza iar ce o sa-ti spun poate parea ca sunt fara suflet. Nu poti face mare lucru ci doar sa discuti cu ele. Viata continua, sora ta sa o inteleaga pe mama ta si sa nu mai dea atata importanta accidentului - bine ca nu au patit nimic si nu au fost victime. Mamei tale sa-i clarifici ca asta e viata, sora ta nu a patit nimic iar daca acum ea a realizat cat sunt de vulnerabili oamenii poate face ceva: sa se roage pentru copii ei.
Dupa ce simti cat de usor se moare si ca totul se schimba in cativa metri si in cateva secunde te schimbi si nu te mai superi pe cei din jurul tau asa de usor, te bucuri de fiecare zi din viata. Asta trebuie sa faca si sora ta: sa o inteleaga pe mama ta si impreuna sa-si rezolve problema.
Ina82 spune:
Indruma-le sa isi impartasesaca una alteia sentimentele pe care le simt in urma accidentului...cred ca asta va ajuta sa se inteleaga una pe alta.
nushulica spune:
exact cel mai bine ar fi sa vorbeasca una cu cealalta si sa gaseasca ele problema tu prin telefon nu poti face mare lucru dar eu cred ca dupa ce le trece starea de soc in care se afla acum totul se va rezolva de la sine