Putem sa ii ajutam sa se intoarca acasa?

Putem sa ii ajutam sa se intoarca acasa? | Autor: acsis

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,

Ne confruntam cu o situatie deosebita a unei mamici in varsta de 42 ani cu 3 copii: cel mai mic dintre ei – o fetita de 1 an si 3 luni cu mari probleme de sanatate : inca de la nastere a fost diagnosticata cu epilepsie organica, paralizie cerebrala infantila,sechele de hemoragie intraventriculara, dupa ultima internare in spital (mai 2005) : encefalopatie epileptica,sindrom Willi Prader. Majoritatea medicilor spun ca este o minune ca a supravietuit,mama spune ca a fost ajutata foarte mult de medicii de la spitalul Victor Gomoiu (in mod deosebit dna doctor Mariana Moiceanu).
Mama locuieste impreuna cu sotul si copiii cu chirie in Bucuresti de aproximativ 5 ani. Au fost anuntati de catre proprietari sa paraseasca locuinta (camera pe care au ocupat-o pana acum) pana in data de 15 iunie.

Sotul este singurul care lucreaza din familie deoarece copilul necesita supraveghere permanenta din partea mamei.
Mama este nascuta in localitatea Sabaoani, judetul Neamt, unde locuiesc inca mama si fratii sai. Mama sa a anuntat-o ca intentioneaza sa ii lase mostenire casa parinteasca, fratii renuntand in favoarea sa, intrucat vor sa o ajute. Prin urmare, daca ei ar putea ajunge acolo, si-ar putea construi o noua viata. In timp au mai strans si ei cate ceva : un aragaz, un frigider ; iar pentru a le putea transporta pana in Neamt (sunt 350 km) au nevoie de
7 000 000 lei (atat le-a cerut o persoana care poseda un camion).
Din salariul sotului de 3 500 000 lei abia reusesc sa supravietuiasca, le este imposibil sa stranga aceasta suma.

Noi ii putem ajuta doar cu 1 500 000 lei ca o contributie pentru drum.

Poate cineva sa ni se alature in a-i sprijini pe acesti oameni, chinuiti si asa de boala crunta a copilului mic, sa ajunga in Neamt unde o pot lua de la capat alaturi de familia mamei?

Iuliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dan.D. spune:

Situatia noastra cu Cosmina este similara ,si la ea este o minune ca a supravietuit pina acum. Ce au concret de carat, ar incapea in doua dacii papuc, daca da sotia a hotarit ca ii duc eu gratuit iar banii sa fie pentru copil.Astept sa ma contactati.
Multa sanatate !!!
Cu drag Dan.D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Dan, nu te lasi! Ce mai faceti voi, mai da si tu un semn cand poti te rog.
Daca nu rezolvi cu transportul te rog cauta-ma sa vedem ce putem face, poate iei tu legatura cu aceasta familie si ma suni ca eu intru foarte rar pe aici acum sunt prinsa cu altele.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsis spune:

Suferinta ii lasa pe unii oameni muti, sfarsiti..iar pe altii ii face sa lupte mai mult avand puterea iubirii ca singura arma si ca singur scut..Voi impreuna cu Cosmina sunteti printre luptatori, chiar daca,in adanc, numai singur Dumnezeu stie durerile si bucuriile voastre in lupta de fiecare zi cu boala asta!

Micuta mamei Elvira a trecut printr-o coma, acum starea ei e mai buna iar familia ei se bucura enorm pentru orice mic progres.

As vrea sa iti multumesc eu pentru moment in numele lor! Nu pot in momentul asta sa spun exact care sunt lucrurile lor din ce se afla in camaruta aceea,eu stiu doar ca aragazul si frigiderul sunt ale lor.

O asteptam pe Elvira sa vina luni la 11 la noi ca sa ii spunem daca avem vreun rezultat. Cum starea fetitei este destul de schimbatoare exista si posibilitatea ca ea sa nu poata veni, si atunci o sa mergem noi la ea. E greu ca nu are un telefon unde sa putem da de ea.

De aceea, Dan, te rog sa tinem legatura, iti spun imediat ce aflu despre ce lucruri ar avea. Sunt si ei destul de multi..3 copilasi si parintii sunt deja 5.

Multa putere va doresc,
Iuliana

Mergi la inceput

Dragi parinti,
Situatia Elvirei s-a inrautatit in mod neasteptat. Desi are chiria platita pana la sfarsitul lunii, proprietarul pur si simplu i-a scos lucrurile in curte ca sa plece. A venit la noi intr-o stare de soc la care pur si simplu nu stiam cum sa reactionez, ce cuvant sa pot gasi ca sa o linistesc putin..Sa speram ca nu o sa ploua ca sa nu se piarda lucrusoarele lor.

Data fiind situatia, ne-am gandit ca ar fi bine ca sotul ei sa plece cu lucrurile la Sabaoani vineri noapte cu camionul. Impreuna cu Dan si cu alte 2 mame am reusit sa strangem 4 500 000 lei, iar daca nu se vor strange pana vineri restul de 2 500 000 ne vom imprumuta. Mama va trebui sa ramana in Bucuresti pana pe 21 impreuna cu fetita, se pare ca cineva doreste sa o primeasca pentru o saptamana, pentru ca trebuie sa depuna actele pentru a obtine pensia de insotitor, fata are nevoie de ingrijire permanenta.

Cam asa stam, nu pot sa spun decat ca mi s-au oprit toate cuvintele in gat de emotie, fara ajutorul vostru mama ar fi fost intr-o situatie imposibil de imaginat..

Multumesc in numele Elvirei si a familiei,
Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

acsis, vreau sa-i dau 1.000.000 lei
cum dau de tine ? nu ai activat optiunea PM

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Simona, sunt membru nou, nu ma pricep cum sa activez lucrurile pe aici, sau probabil trebuie sa am o vechime, nu stiu. Telefonul nostru este 211 30 94, ne gasesti aici intre 9-17, sau pe telefonul meu personal 0740 018 990. Adresa este Calea Mosilor nr. 215, bl 21, sc. B, apt. 37, sector 2. Suntem undeva la intersectia Eminescu, in spate la Pizza Hut Mosilor

Faptul ca tu vrei sa ii dai ei 1 milion de lei o ajuta pe Elvira, si mai mult, ajuta inca o mama careia ii putem da banii de care ne-am imprumutat (O mama singura cu 6 copii)

Iuliana

Mergi la inceput

Si mailul, scuze.. acsis@b.astral.ro
Numai bine,
Iuliana

Mergi la inceput