Sarcina pe uter cicatriceal!

Sarcina pe uter cicatriceal! | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Buna! Fetelor, abia am intrat in luna a 9-a, am o cezariana la activ (acum 2 ani) , pana acum sarcina a fost ok, nu m-a durut nimic....Insa, de cateva zile, simt intepaturi si durere (nu mare, e ca o jena, dar destul de urata), si simt ca ma tine, acolo, jos...chiar in dreptul operatiei.
Ati trecut prin asta, la a doua sarcina, dupa o cezariana? E normal? Dr. mi-a dat sa iau miorelaxante, No-spa, Scopantil, Diazepam...Ca mi se si intareste burta destul de rau in ultimul timp...Nu sunt contractii dureroase, dar ele exista.
Stiu ca in luna a 9-a sunt probleme oricum, insa ma adresez in special fetelor care au tinut o sarcina dupa cezariana...sa-mi spuna daca au avut astfel de simptome in ultima luna...
As vrea ca bb sa stea in burtica macar pana la 1 iulie....Burta e mare....ma gandesc...daca n-o rezista uterul si m-o apuca sa nasc mai devreme???

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ma gandesc ca bb forteaza cicatricea, prin cresterea lui.
Daca simti brusc o durere mai puternica, sau ai senzatii gen ameteli puternice, stare de rau, etc,DE URGENTA la spital! Nu cumva sa se desfaca cusatura de pe uter. Mai bine sa mergi degeaba la spital decat sa patesti ceva acasa. Si asculta-l pe dr tau ca are o mare experienta si e f bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Pisi nu -i de joaca acum poti merge la spital si sa vorbesti cu dc tau , pt ca ti se poate desface uterul la presiunea la care e supus.
Eu sunt la 18 sap si am nascut tot acum doi ani prin cezariana, si eu am citeodata mici intepaturi si sincer mi-e frica, pt ca eu am avut dupa operatie puroi in uter si s-a cicatrizat mai greu. asa ca eu te-as sfatuii sa mergi la dc si sa planifici cit mai curind cezaraiana, pt ca poate sunt semne false sau nu. Iar daca nu sunt false, atunci ce faci.
Eu iti doresc o nastere cit mai usooara, si cezariana e tot nastere si sa te aud cu vesti tare bune

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multumesc pentru raspunsuri..Bineinteles ca daca simt ceva mai puternic, Doamne fereste, ma duc de urgenta la dr!!
Am martea viitoare programare, insa ii dau telefon pana atunci sa-i explic simptomele. Nu ma tine mereu, de ex acum sunt ok, iar durerea nu e durere propriu-zisa. E mai mult o jena, sunt intepaturi, insa tot ma sperie. Tin minte ca si la prima sarcina ma dureau toate in luna a 9-a, insa acum, dupa o cezariana, ma alarmez mai mult.

Lavi, oricum dr mi-a programat cezariana mai devreme! Termenul meu e 16 iulie...adica, ma rog....intre 6-16 iulie mi s-a zis la echo morfologica, insa dr. mi-a zis ca ma opereaza in jur de 5, 6....
Am vorbit cu el despre dureri , mi-a zis sa nu-mi lipseasca din casa miorelaxante: No-spa, Scopantil, Diazepam.
Uuufff.....o sa-i dau telefon. Sa vad daca ma mai doare....
Nu vreau sa nasc mai devreme de 1!!! Sa mai stea 20 de zile!! Uffff!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Buna,
Eu am nascut acum 1 saptamana. Sunt la a doua cezariana (prima acum 7 ani) si am avut spre sfarsitul sarcinii dureri mari la mers, la ridicat in picioare....
Am nascut la 38 de saptamani, pt. ca nu cumva sa ma apuce nasterea.

mult succes
Ruxel

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Aha...m-ai linistit...De fapt eu nu am dureri, am mai zis....Ma tine, ma inteapa...nu e durere mare.
Si dr meu mi-a zis ca ma opereaza inainte de termenul final...cam cu 10 zile inainte. Dar ia zi...ce greutate a avut bb la 38 de saptamani?

quote:
Originally posted by Ruxel

Buna,
Eu am nascut acum 1 saptamana. Sunt la a doua cezariana (prima acum 7 ani) si am avut spre sfarsitul sarcinii dureri mari la mers, la ridicat in picioare....
Am nascut la 38 de saptamani, pt. ca nu cumva sa ma apuce nasterea.

mult succes
Ruxel

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Aaaaa!!!!!!!!! Si sa-ti traiasca!!!! Am uitat sa zic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Multumesc pentru urari.
A avut 3.200 kg si 50 cm....si asta in conditiile in care eu am fumat pe perioada sarcinii.

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Buna din nou!

Cezariana mea are deja mai mult de patru ani, si tot am avut o perioada in timpul sarcinii asteia in care simteam intepaturi inauntru si afara, undeva in partea stanga unde am avut o supuratie si mi-a desfacut din nou pielea (intepat) ca sa fie sigura dr. ca nu e puroi, ci de la fire (erau din cele absorbabile). Acum sunt bine, dar stiu ca nu e de glumit cu pericolul rupturii de uter!

In plus, acum doi ani, dupa o perioada de 3 ani fara probleme, am avut dureri de burta de la carat cumparaturi (nu exagerat-pana in 10 kg).

Ai grija mare de tine si cere-i medicului sa-ti faca ecografie in care iti poate masura grosimea uterului in zona taieturii si in functie de asta decideti data cezarienei. Oricum, de la 37 saptamani bebe se considera la termen ;)

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 32 + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Daca nu sint contractii, atunci durerile sint de la intinderea pielii, acolo unde e cicatricea pielea nu se mai poate intinde si prin urmare presiunea e mai mare acolo. Cauta sa te odihnesti cit mai mult la orizontala, nu cara/ridica greutati-vei simti singura cind e prea mult, si totul va fi bine. Asa am patit si eu, am avut dureri in zona fermoarului cind saream calul. Am nascut la 38 sapt. din alte motive, dar dpv medical poti naste si vaginal daca dr. considera ca se poate(bb nu e f. mare, pozitie etc.). Eu am avut operatia nr.2 peste cea anterioara, numai ca fermoarul e putin mai lung, insa arata perfect, n-am avut nici un fel de probleme-supuratie, alte belele. Relacs ca nu mai e mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Asa cred si eu Ella, sunt de la intinderea tesuturilor!
Acusica vine bebeeeeee!
Nu te ingrijora si odihneste-te mult

Mira si fetita dulcika

Mergi la inceput