probleme legate de divort!
,ca toti ceilalti de la subiectul acesta, am si eu nevoie de un sfat si incurajari (si pe DC le-am primit de cate ori am avut nevoie, va multumesc si va pt.asta!). Problema este ca, in sfarsit, dupa multi ani de chin, am pus piciorul in prag si am introdus actiunea de divort. De 2 ani il tot "amenint" pe al meu cu divortul, dar acum am si facut-o. El este alcoolic, nu ne mai intelegem deloc, il rasfata peste masura pe beietelul nostru de 4 ani iar eu incerc sa-l lamuresc ca nu e spre binele copilului. Mai ajungem si la certuri, desi eu le evit cat pot, dar sunt si eu la limita... Din pacate, nu pot discuta cu el, pt. ca acum spune ceva, iar peste 5 minute altceva, nu am baza in el. Dimineata, cand a vazut citatia, mi-a spus ca nu-si ia avocat, ca nu are bani de cheltuit si e de acord cu mine, sa terminam repede si civilizat. Dar seara..., m-a anuntat ca-si ia avocat, ca o ia martor pe bona celui mic (care, intamplator e martorul meu!), ca daca vreau razboi, o sa ne luptam prin tribunal, si o sa faca totul sa lungeasca cat se poate!. El are obiceiul sa se sfatuiasca cu toti colegii lui, nu cu mine, cum ar trebui, si daca ei il sfatuiesc sa "nu fie prost" el face cum spun ei, nu cum e bine pt. copil si pentru noi. Eu vreau sa se termine repede ca puiul mic sa nu mai vada discutii, si sa stea intr-o atmosfera incarcata. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa-l lamuresc sa procedam civilizat, nu sa ne spalam rufele in sala de judecata! Cine a mai trecut prin asta, poate ma ajutati si pe mine! Mii de multumiri si
Vicky
Raspunsuri
Ramonika spune:
pai eu cred ca daca nu ai reusit sa-l determini sa se schimbe in general, in atitudinea lui fata de tine si familie, cu atat mai putin veri reusi acum. poate el s-a ambitionat sa "lupte" doar ca sa te necajeasca, si daca te vede ca incerci sa-l convingi si te zbati are satisfactie. mai degraba zi-i ca esti pregatita de lupta si ameninta-l si tu, asa poate se potoleste singur.
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii
Darria spune:
Cred ca-i este frica ca nu o sa mai fie aproape de baietel. Explica-i ca despartirea voastra nu afecteza relatia tata-copil.
relyana spune:
Daca te chinuiesti de ani de zile, nu stiu ce ar mai fi de discutat. Alcoolicii nu stiu sa discute, intotdeauna altcineva e de vina si ei sunt niste biete victime. Si asta nu e nimic fata de scandalurile pe care le fac si, daca e un tip teatral, mai pune si ceva lacrimi sa auda vecinii ce-l face nevasta-sa sa sufere, scorpia. Eu zic ca cel mult poti sa-l intrebi "ce vrea exact? divort, convietuire in chinuri, impacare?" Oricum, nu va spune "daca nu esti a mea, mai bine sa nu fii a nimanui, stai cu mine in chinul asta", sau "vreau casa, e doar a mea" sau "iti iau copilul, ca n-am chef sa platesc pensia alim."
Stii ce? divortul e o mare trauma care se termina repede DACA el se prezinta la termenul stabilit de tribunal. Ar trebui sa aveti maxim 4 infatisari. Nu-ti face griji pt. martorii lui. Tu ia-ti un martor si bun, un avocat cu autoritate in tribunal ca judecatorii sunt tineri si stau smirna in fatza unui avocat bun si cu experienta. Acum vreo 7-8 ani se facea asa: avocatii prezentau judecatorului lista cu intrebarile pt. partea adversa si pt. martori. Judecatorul citea aceste intrebari mot-a-mot. Daca intrebarile sunt destept puse, chiar il poti face pe el sa recunoasca o vina pe care nu si-o atribuie (adica de ex. ca e un sot rau)- dc el are un avocat bleg care nu obiecteaza la smecheria intrebarilor, atunci se arde asa si nimic nu mai conteaza din ce zice mai departe. Am vazut cu ochii mei.
Ce dureaza mult este partajul, daca vreti sa faceti asa ceva. Ma refer la partajul pe lucruri, ca cel pe casa se termina imediat dupa analiza judecatorului pe schema casei, cu sugestiile avocatului.
Atentie mare la puiutz, dc in timpul divortului poti sa-l mai lasi la bunici ar fi f. bine. Pt. ei e o mare trauma sa stie ca mama si tata nu vor mai fi un tot unitar. Daca va realiza, va simti ca se rupe in doua, doare rau senzatia asta de ruptura, mai ales ca probabil nu intelege "de ce". Ai grija de el. Spune-i mereu ca tata si mama sunt parintii lui toata viata indiferent ce se intampla. Ca uneori oamenii mari mai pleaca in alta casa dar revin si tot asa, asa cum si el pleaca la bunici, la gradi... nu stiu, asta mi-a venit in cap acuma. Si asta numai daca incepe sa realizeze ca se petrece ceva mai deosebit decat de obicei. Curaj si nu pleca din casa dc vrei s-o castigi.
preda_vicky spune:
si va multumesc pt. suportul moral. Am sa raspund pe rand:
Darria: desi nu-mi surade ideea, i-am explicat ca nu va avea program la vizitele copilului. Acelasi lucru i l-am spus si d-nei insp. de la Autoritatea tutelara, de unde abia m-am intors. Eu nu vreau ca cel mic sa sufere, desi stiu ca el bea de rupe. Si sunt convinsa ca va bea si mai si cand va ramane singur.
Ramonika (doamne, ce pisici frumoase ai! Sa-ti traiasca!): stiu ca el va face tot ce poate sa ma necajeasca, e foarte razbunator.
Relyana: de asta vreau sa divortez, atunci cand l-am intrebat de ce vrea sa mai stam impreuna mi-a raspuns "trebuie sa suferim toti!" Eu nu vad de ce. Si nici nu e o persoana cu care sa poti discuta omeneste. Seara e deja "obosit", iar dimineata una zice si alta face. Iar el, din razbunare, va face tot posibilul sa tergiverseze cat mai mult, pt. ca i-am "rapit" 13 ani din viata. Problema e ca nu am de ce sa fac partaj, casa e a verisoarei mele, stau cu un contract de comodat, doar mama mai traieste, dar are 76 de ani si o pareza la activ, asadar nu pot lasa copilul la ea. Si Dani nu sta fara mine, nici nu se culca daca nu vin sa-i spun povestea de culcare. Dani mai are momente cand il respinge pe taica-su, de ex. nu vrea cu el la plimbare, nu vrea sa vina la el in camera sau sa-i dea sa manance. Ma vrea pe mine, ceea ce sotul nu suporta. Culmea e ca am mai fost casatorita, mai am un baiat de 16 ani, de tatal lui am divortat cand Adi avea 1 an si am divortat atat de frumos si suntem in relatii bune. De ce nu se poate asa si acum? Stiu ca puiul mic va suferi, desi nu ne-a vazut niciodata apropiati, tinandu-ne de mana, nici macar pupandu-ne. De 2 ani dormim separat. Pt. martorii lui nu-mi fac griji, pt. ca precis vor fi colegi de serviciu de-ai lui, care stiu ce le povesteste el, nu stiu adevarul. Colegi care nu m-au vazut de ani de zile, care nu ne intra in casa. Dar ma supara ca nu ma intelege sa fim civilizati si sa nu ne mai stresam inutil, pt. ca oricum rezultatul va fi acelasi. M-a durut faptul ca i-a reprosat fiului cel mare ca nu face nimic, si ca ar trebui sa se angajeze ca alti colegi, ca sa ne ajute cu bani. Eu vreau ca el sa invete si sa termine o facultate, ma ajuta ca sta uneori cu cel mic, ca face cumparaturi, merge cu mine la piata. E un copil cuminte, nu e golan, nu are gasca, nu a lipsit niciodata noptile de acasa, daca intarzie peste ora stabilita, imi telefoneaza si ma anunta. Ce vrea mai mult de la el? Ca nu e copilul lui si trebuie sa faca diferente? Ca daca pt. cel mic cumpara sunca, cel mare nu are voie sa guste macar?
Va multumesc, imi sunteti de mare ajutor, am cu cine vorbi, am cui sa-i spun ce ma framanta.
Vicky
relyana spune:
Draga Vicky, el nu face diferenta intre copii, ci doar isi varsa veninul. Eu sunt (era sa scriu "am fost") copilul ultra-legitim al tatalui meu si imi spunea ca din cauza mea divorteaza, ca m-am bagat eu intre el si mama, ca trebuie sa platesc chirie si mancare fiindca nu e casa mea, e A LUI, ca eu sunt tolerata si dc vrea ma da afara, ca imi da sa mananc sa crap, ca eu sunt jos de tot si el e sus, sa nu cred ca daca merg la scoala fac ceva, tot proasta sunt... si cand imi spunea "esti proasta" ma simteam de parca m-ar fi cules de pe strada si s-ar fi culcat cu mine si apoi nu mai avea nevoie de mine. Acum regreta si ma intreaba daca mama l-ar primi inapoi, ca a gresit... Pare ca s-a schimbat, dar partenera lui actuala e alcoolica si nu stiu la ce sa ma astept) (?!?!)
De aia iti spun, ignora tot ce zice, ca nu stie ce face, vorbeste necuratul din el imbibat de bautura. O sa regrete candva, cand i se vor mai usca celulele de alcoolul in care plutesc. Fii tare ca toate trec. Si ai grija sa nu te certi dc poti evita. Noi il lasam sa vb singur. Ascundeam reportofonul sub canapea si il inregistram, speram sa conteze la tribunal (dar n-a fost asa la vremea aia). Stateam amandoua (eu si mama) ca 2 sfinte sa se inregistreze bine, sa nu il bruiem. Si apoi verificam calitatea inregistrarii si radeam. Aveam motivatie sa nu ii dam replica. Si sa stii ca termina mult mai repede decat cand avea cu cine discuta.
preda_vicky spune:
relyana, pt. tine si pt. toti copii care au trait in teroare. Eu vreau sa le fie bine copiilor mei, in primul rand, si mie, ca am si eu dreptul la viata, la fericire, la liniste. Si sper sa rezist pana se va termina totul, pt. ca deja sunt la capatul puterilor. Daca as avea un reportofon, ar fi bine, desi nu stiu daca mi-ar folosi la ceva in instanta.
Vicky
relyana spune:
Inca ceva: sa stii ca nu esti singura. Fiul tau in varsta de 16 ani este umarul pe care te poti sprijini. Durerea din casa e si a lui si de aceea te intelege. La noi nu a intrat nimeni in casa in perioada aia, toti se fereau de implicare, ba rudele mamei mai isi si dadeau cu parerea: "Lasa, ca nici tu nu te porti ca o sotie, ne-a spus el ca nu mai aveti relatii... " Dar cum sa imparti totul cu asa un om care te calca in picioare? Asta a fost porcaria care m-a facut pe mine sprijinul mamei mele. Doar eu si martorul.... in rest pustiu.
Acum iti urez week-end placut. Daca poti, ia-ti copiii si iesiti la aer, la film, afara din casa.
preda_vicky spune:
Relyana, stiu ca fiul cel mare sufera enorm si e speriat si el ca nu stie ce va urma. Si ma sprijina extraordinar de mult. Dar nu suporta sa stea cu sotul singur acasa. Si atunci ori se duce pe la mama, ori vine la mine la servici, ori pe la un prieten. Week-end-ul a trecut fara probleme, sambata am fost plecata cu copii la ziua unei nepoate, ne-am simtit foarte bine. Sotul e foarte pasnic, parca nu s-ar fi intamplat nimic. Nu comenteaza, nu pune intrebari, parca a inghitit un borcan cu miere. Nu mai ameninta. Ma streseaza atmosfera asta de "linistea dinaintea furtunii". Si oricum la noi nu intra nimeni in casa, niciodata. El nu se are bine cu rudele care i-au mai ramas, eu am o prietena la care ma mai duc, ea nu vine la mine ca stie ce-i poate pielea. Iar el nu intelege conceptul de prietenie. Asa ca pana pe 21 iunie, cand va veni acasa in vizita, d-na insp. de la Autoritatea tutelara, probabil va fi liniste. Asta in cazul in care el nu va toata ziua, ca azi e zi de leafa la el! pe toate fetele de pe forum.
Vicky
relyana spune:
quote:
Originally posted by preda_vicky
Relyana, stiu ca fiul cel mare sufera enorm si e speriat si el ca nu stie ce va urma. Si ma sprijina extraordinar de mult. Dar nu suporta sa stea cu sotul singur acasa. Si atunci ori se duce pe la mama, ori vine la mine la servici, ori pe la un prieten. Week-end-ul a trecut fara probleme, sambata am fost plecata cu copii la ziua unei nepoate, ne-am simtit foarte bine. Sotul e foarte pasnic, parca nu s-ar fi intamplat nimic. Nu comenteaza, nu pune intrebari, parca a inghitit un borcan cu miere. Nu mai ameninta. Ma streseaza atmosfera asta de "linistea dinaintea furtunii". Si oricum la noi nu intra nimeni in casa, niciodata. El nu se are bine cu rudele care i-au mai ramas, eu am o prietena la care ma mai duc, ea nu vine la mine ca stie ce-i poate pielea. Iar el nu intelege conceptul de prietenie. Asa ca pana pe 21 iunie, cand va veni acasa in vizita, d-na insp. de la Autoritatea tutelara, probabil va fi liniste. Asta in cazul in care el nu va toata ziua, ca azi e zi de leafa la el! pe toate fetele de pe forum.
Vicky
Am citit ce ai scris. Credeam ca or sa mai fie pareri si nu am postat nimic. Cunosc si schema asta cu fiul tau care nu sta singur cu el. E f. bine, dar sa nu afiseze teama in fata lui, sa afiseze curaj daca poate. Alcoolicii sunt lasi si uneori beau ca sa capete curajul de a spune ceea ce vor sa spuna. Sa ne dai vesti dupa 21. Pana atunci, bucura-te de liniste.
preda_vicky spune:
la toata lumea. O sa va dau vesti pe 22 iunie, ca pe 21 mi-am luat zi libera. Sper ca vestile sa fie cat mai bune. Important e ca el a acceptat ideea ca eu voi avea custodia copilului in fata d-nei insp. de la Autoritatea Tutelara. Macar pe treaba asta nu ne mai. Saptamana asta cel mic e plecat la tara, la tanti care are grija de el, e fericit ca alearga pe-afara, se joaca cu iepurasii... am ramas eu cu fiul cel mare, si bineinteles ca a fost zi de leafa la sotul si iar e in fiecare seara! Iar umbla cu amenintari, si spumega cand vede cat de calma sunt, la suprafata cel putin ca in sinea mea ma simt de parca ar cadea in capul meu. Nici o grija Relyana, fiul cel mare nu-si arata teama, il ignora cat poate, si mai mult cred ca el inspira teama sotului ca a depasit 1.80 si are 46 la picior. Ma intreb cat mai poate creste?. Noroc ca la mine la servici urmeaza o perioada f. aglomerata si voi fi musafir pe-acasa, cel mare ia vacanta si o sa plece pe la strand sau pe la prieteni, doar cel mic va plange ca plec la servici si eu de dorul lui. Dar va trece si asta si voi intra in concediu si o sa stau cu puii mei.
Vicky