Egoista si zgarcita!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

pai vezi..vrei sa patesti ca ala?Daca nu, incearca sa fii mai larga de mana:))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

quote:
Originally posted by Ramonikapai ce sa zic? ca imi e greu sa cheltuiesc un ban, mai ales daca simt eu ca nu imi trebuie neaparat lucrul ala strang banul cu 7 atze si daca s-ar putea sa nu cumpar nik, bine ar fi dar incerc sa ma tratez... ieri am fost cu o prietena la cumparaturi si mi-am luat ceva haine. cam greu m-am indurat, dar mi le-am luat. egoista m-am facut pt ca am fost singura la parinti, mama imi dadea mie tot ce avea mai bun si eu nu dadeam la nimeni.
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza Cei trei muschetari Bebelusii
Ramonika, la ce bun banii in buzunar daca nu te induri sa ii cheltui? Eram si eu ca tine intr-o vreme, insa mi-am dat seama ca nu banii imi aduc fericirea, ci ceea ce pot sa cumpar cu ei Ana-Maria"Some people see things as they are and ask WHY?I dream things that never were and ask WHY NOT?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

apropo de poante: il stii pe ala care a taiat coada la matza ca sa nu mai intre frigul cat tine usa deschisa ca sa intre in casa? Daca matzele tale mai au cozi inseamna ca mai ai o sansa:))
Apropo de haine, sotul meu ma ia cu forta cand tb sa-mi cumpare ceva de imbracat, de regula un cadou ceva. Nu am rabdare sa umblu prin magazine iar toate mi se par prea scumpe. In schimb la copii le-as lua tot magazinul. Asa ca nu esti singura. Cat despre egoism, aici te cred, ca am mai vazu copii singuri la parinti care nu se gandesc decat la ei. Cum te lecuiesti? faci 2 plozi si inveti odata cu ei:))

Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Oau,
Am trait sa vad pe cineva care recunoaste asa ceva si mai vrea si sa se schimbe! Lucru mare, dom'le.
Pai eu zic ca la originea taraseniei asteia poate c-o fi nevoia de siguranta. (La mine asa este, am fost cea mai saraca familie din bloc si, de frica saraciei aleia, as pune banutii unul peste altul, lasa-i acolo, sa stiu ca-i am. Noroc cu barbatu-meu care are mai multe haine ca mine - deh, baiat singur la parinti - si atunci ma oftic si-mi cumpar si eu cate ceva - da mai rar). Asa ca si eu as putea zice ca-s zgarcita, dar nu fac rau la nimeni, ca sunt zgarcita pentru mine, nu pentru altii, asa ca cine ce-are cu mine - sau cu tine, ca vine vorba.

De fapt, daca stau sa ma gandesc, e cam greu sa fii in acelasi timp si zgarcita si egoista. Ori faci totul pentru tine, ori nu faci nimic pentru tine, hotaraste-te...!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Ramonika,

Bravo ca recunosti! Eu nu-s daca-s egoista ca am crescut cu familie mare da de zgarcita tare ma mandresc cu asta.
Haine, cate sa-mi iau? Daca ar fi dupa mine mereu am prea multe. Noroc cu o colega ce ma imbraca, aduce de nu-s unde niste toale de firma misto si hai ca-ti sta bine, hai si-un sacou la pantalonul asta si uite asa imi cumpar eu haine.
Da la mine e agravant ca tot ce economisesc, iau-ciupesc de la sot, ce iau de la sora-mea bag pe bursa, adica cumpar actiuni.
Mi se face rau daca ma gandesc cat am pierdut in primavara asta, n-a mers prea bine bursa.
da asta nu e decat un motiv sa cumpar mai mult, sunt mai ieftine acum, nu?
Si nu vreau sa renunt la a fi zgarcita, mi se pare o calitate.
Hei nu dati cu pietre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ramonika,am io o solutie sa te scape de cheltuieli si de zgarcenie
trageti un gajiu cu malai serios pe el si cheltui banii lui...la pariu ca o sa-ti curga ca apa printre deste,comparativ cu aia munciti de tine??
glumez mai

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

ramonika,am io o solutie sa te scape de cheltuieli si de zgarcenie
trageti un gajiu cu malai serios pe el si cheltui banii lui...la pariu ca o sa-ti curga ca apa printre deste,comparativ cu aia munciti de tine??
glumez mai

he he crezi ca nu mi-ar surade ideea? ca as cheltui banii daca n-ar fi munciti de mine. numai cu ai mei is zgarcita si econoama, cu ai altora mai putin...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ramoniko, daca esti asa cum zici, n-am ce sfaturi sa-ti dau...pentru ca si eu sint la fel! Ba chiar ma mindresc ca sint in stare sa rezist "tentatiilor", la ce bun sa cheltuiesc banii aiurea daca n-am nevoie?!!!

O fi si dorinta de a ma simti in securitate, ma oftic daca trece luna fara sa pun ceva bani deoparte, bani pe care nu ma indur sa-i cheltuiesc. Mai economisesc si pe card, dar astia nu reusesc sa-i tin, e altceva, imaterial, cind platesc cu cardul nu e la fel, nu am impresia ca arunc banii pe fereastra (chiar daca uneori e adevarat).

Cit despre egoism, si la mine a fost aceeasi situatie: copil unic si parintii imi dadeau mie ce era mai bun. Da' m-am lecuit dupa casatorie, imi face placere sa impart ce am cu sotul meu. Iar acuma, dupa ce au aparut copiii, fac si eu cum au facut parintii mei, le pastrez lor ce-i mai bun. Si ma simt fericita ca pot s-o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Ramoniko, depinde ce inseaman ca esti zgircita. Nu ai cu ce sa te imbraci pt. ca nu te induri sa cumperi? Nu ai celular? Te lipsesti de un confort considerat mediu pt. ca ti se pare totul prea scump? Te abtii de la mincare? Nu cred ca lucururile astea se pot schimba: esti ce esti, asa te nasti... cum o sa te invat eu sa fii mai cheltuitoare? La mine maica-mea e mai restrisa la cheltuieli (chiar cind are de unde). Eram impreuna la cumparaturi, eu vad o chestie, de pilda o aplica de sticla de pus pe perete, f. draguta, si vad u nde o sa o pun in casa, asa ca merg si o cumpar. Maica-mea se uita, zice ca-i plac tispe lucururi si nu cumpara nimic desi eu insist. Odata ajunsa acasa incepe (si o tine multe zile): ah, de ce n-am cumparat eu lucurul cutare ca ce mi-ar mai fi trebuit? (asta spre exasperarea mea).

Mergi la inceput