SUNT GELOASA PE COPILUL TAU- un lucru absusrd?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Karina spune:
Alus, cred ca amindoua trebuie sa va maturizati !
Astea sint copilarii !
Asta e parerea mea si nu trebuie sa faci ca mine
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Karina
![](sofer.gif)
![](copilas.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
eu cred ca n-aveti treaba daca va certati de la atita lucru. si ca aveti copiii sanatosi si bine merci - ceea ce este excelent.
ankalaura spune:
Eu tocmai zilele trecute am citit in ultimul numar Mami exact despre aceasta problema a mamelor in competitie. Aruncati si voi o privire...
Sper ca nu se considera reclama....
Acolo explica foarte frumos cum risca sa devina aceasta competite absurda, un comportament obvsesiv, care nu poate decat dauna copilului ( in primul rand), si apoi celorlalte relatii, cu prieteni, in familie, etc...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
Karina spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Eu tocmai zilele trecute am citit in ultimul numar Mami exact despre aceasta problema a mamelor in competitie. Aruncati si voi o privire...
Sper ca nu se considera reclama....
Ankalaura, din contra. DC-ul si revista Mami "lucreaza" impreuna.
Daca nu stiati, uitati-va pe forumul de mai jos:
Revista Mami te asculta!
Asta e parerea mea si nu trebuie sa faci ca mine
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
Karina
![](sofer.gif)
![](copilas.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
lena spune:
Fetelor e bine zis ca unele mame vad lucrurile ca pe o competitie intre copii...am intalnit si eu fenomenul si de aceea l-am ocolit cat se poate de mult...pai ma repet: nu exista copii identici, atunci cum sa tot vezi ba ca ala e asa, ba ca alalalt e nu stiu cum...incepand de la culoarea ochilor si terminand cu exprimarea...Dar, si aici intervine un dar, sunt femei care odata devenite mame, gata parca numai copilul devine subiect de discutie...de ce? eu una nu pot sa explic de cat in felul urmator: ori asta si-au dorit cu exasperare toata viatza, dar nu e o scuza...ori prin altceva ele nu se definesc...si aici, mai gasesc circumstante atenuante...dar tot deranjant este! Cate dintre voi nu s-au lovit de exemplu acesta? La serviciu, printre vecini, printre cunostinte intmaplatoare...de aceea zic eu intre prieteni adevarati in care comunicarea se face la nivelul optim, probleme de genul asta nu exista sau nu ar trebui sa existe...simplu: pentru ca ii spui prietenei tale: draga dar noi altceva nu putem vorbi decat de copii nostri...daca intr-adevar ti-e prietena!
Daca mai ai ceva de pretuit la prietenia ta cu ea, cauta sa aveti o discutie deschisa si constructiva, daca nu...sanatate!
Si incercati sa abordati si alte subiecte, nu va limitati doar la copii.
alus spune:
Lena- eu nu ma joc dea competitia, cine este mai rabid, si inteleg ca nu fiecare copil se dezvolta rapid. Dar o mama care are un fiu de 10 luni sa fie geloasa pe alta mama care are fiica de aproape un anisor, asta nu inteleg. Deci cred ca nu am gresit cu nimic spunandui Julia deja stie acest lucru mai demult. Era furioasa ca al ei bb nu merge dea buselea, eu ii tot spuneam are tot timpu, nu te nacaji,acum merge. Eu nu am fost pe ea nici pe puiul ei invidioasa ca face la olita, iar Julia nu, incerc sa o pun in fiecare zi, macar odata, dar ea nu vrea, deci nu o silesc ca in viitor sa nu ureasca olita de tot. Nu stiu ce rau fac. Ca ii spun ca Mihaita are tot timpul sa invete, sau ca Julia deja stie unele lucruri, si asa nu vorbesc cuea in fiecare zi deci cand am ocazia ii spun.
Eu incerc sa va explic ca ea face orice ca fiul ei de 10 luni sa faca tot ce face fetita mea de aproape un an.Ea nu poate sa inteleaga ga copii acum sunt foarte diferiti. Am incercat sa ma impac cu ea spunandui ca cearta noastra este o prostie, dar ea a spus ca prietenia noastra ii face rau, deci am inteles ca orice as face nu vrea sa-mi mai fie prietena, poate numai atunci cand m-as plange ca Julia nu mai invata nimic nou, iar ea s-ar fali ca Mihaita stie deja multe.
http://community.webshots.com/user/alus1
Alus+Julia
DidiAlex spune:
Of, of, of,...parca nu imi vine sa cred ceea ce citesc.
si io am un caz in familia mea. fratele meu are un baietel cu 13 zile mai mic decat al meu.
Cumnata mea cand il lauda devine uneori ridicola. Stiti ce fac ca sa o potolesc: ii spun ca data viitoare sa il trimita singur la cumparaturi. (ei sunt nascuti pe 12 respectiv 25 septembrie 2004, deci sunt mici) De regula ma abtin sa ii povestesc ceva din realizarile copilului meu. dar cateodata e asa perseverenta insa nu pic io repede in plasa.
Stiti ce e mai grav...ca in timp o astfel de mamica ii va imprima copilului o stare de competitie. pt ca daca asa spune acum mai tarziu a sa ii spuna copilului: tu de ce nu esti primul..bla, bla , bla...si el se va simti frustat. Eu inainte de toate vreau ca copilul meu sa fie fericit. nu toti sunt sefi, doctori si filozofi. insa am cunoscut si astfel de oameni care nu erau ferici.
Am o buna prietena care are un baietel cu 9 luni mai mare decat al meu. e un obraznic cum nici nu ati vazut. si ii spun "dusman" dar ea nu se supara si imi spune ca dusman e putin...e un adevarat inamic public. Deci difera de la mama la mama.
Mult noroc!
adjadyn spune:
cred ca aceasta gelozie exite in multe cazuri...acuma sa fim seriosi, poate ca nu ar trebui sa fim, sau poate nu recunoastem...dsar exista..intotdeauna dorim ca si copiii nostri sa fie cei mai buni cei mai, si cei mai..........nu tre sa ne ascundem dupa deget(dar sa nu exageram)
alus spune:
Tiara-ai dreptate, nu trebuie sa sa faleasca mamele tot timpu, poate am gresit, dar Julia este totul in viata mea, ea ma ajutat sa ies din stres si sa traiesc din nou, ea stia foarte bine despre asta, de acea poate am exagerat cu falitul, dar imi dai dreptate ca mama care isi ajuta copiilul sa faca progrese, asa cum face ea, tot este o prostie, ea nu intelege ca copii singur decid pe moment de dezvoltatrea lor.Acum sigur nu ne vom fali una alteia, deoarece, ia a intrerupt aceasta prietenie.
Lena- deci sti cam cum este, ce sa spun de sora mea care are un baiat de 2 ani, care nu vorbeste, unde il pui acolo este instare sa stea nemiscat si o ora, ar fi trebuit sa nu-i spun nimic de Julia, dar ea vrea sa stie totul si nu se supara pe mine optr. nimic. Intelege ca copii se dezvolta fiecare in ritmul sau.
Ar fitrebuit sa ma supar pe o alta prietena care imi scrie de fata ei care stie mult mai multe decat Julia, fiind mai mare cu ea decat cu 4 zile? Cred ca ar fi o prostie din partea mea nu credeti?
http://community.webshots.com/user/alus1
Alus+Julia
Andrada spune:
Eu cred ca are legatura si cu virsta copilului si respectiv a timpului de cind femeia devine mama. Pe masura ce femeia a "masterat" meseria de mama, nu mai are nevoie de aprecierile celorlalti la adresa copilului si implicit a ei ca valoare de mama si devine mai "sigura" pe ea. Si aici pe site, intrebarile pentru copii mici se situeaza mereu in jurul compararii intre pitici, ca mai apoi la forumurile cu copii mai mari sa se prezinte situatii speciale si probleme individuale. Deci eu nu cred ca e atit gelozie pe pitici, cit nesiguranta mamelor,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele