Problema banilor!

Problema banilor! | Autor: ancutzathree

Link direct la acest mesaj

Nu stiu voi cum sunteti dar eu cand imi sunt pe terminate banii devin foarte nervoasa totul il vad in negru,toata lumea ma enerveaza, nimic nu-mi mai convine si mi se intampla fara sa vreau pentru ca de fiecare data cand imi revin(adica cand imi vine salariul)ma gandesc ca nu avea rost sa ma indispun si sa-mi fac sange rau ca pana la urma se rezolva intodeauna dar totusi scena se repeta de fiecare data.Ce sa ma fac sa trec peste asta?Voua vi se intampla asa ceva,cum reactionati cand vi se termina banii si cum treceti peste?Sa nu-mi spuneti ca stiti sa-i impartiti in asa fel sa va ajunga ca tot se mai intampla uneori sa fie altfel!-ma gandesc eu,asa o fi?.Va multumesc anticipat!
Ancutza3

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

de ce nu economisesti putini (cat poti) ca sa nu te mai gandesti ca nu ai deloc bani pana la salariu ci ca ai ceva dar numai daca ai ceva urgente..?

------------------------
Louisea si Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Initial creeata de ancutzathree

Nu stiu voi cum sunteti dar eu cand imi sunt pe terminate banii devin foarte nervoasa totul il vad in negru,toata lumea ma enerveaza, nimic nu-mi mai convine si mi se intampla fara sa vreau pentru ca de fiecare data cand imi revin(adica cand imi vine salariul)ma gandesc ca nu avea rost sa ma indispun si sa-mi fac sange rau ca pana la urma se rezolva intodeauna dar totusi scena se repeta de fiecare data.Ce sa ma fac sa trec peste asta?Voua vi se intampla asa ceva,cum reactionati cand vi se termina banii si cum treceti peste?Sa nu-mi spuneti ca stiti sa-i impartiti in asa fel sa va ajunga ca tot se mai intampla uneori sa fie altfel!-ma gandesc eu,asa o fi?.Va multumesc anticipat!
Ancutza3

daca nu poti sa economisesti, fa-ti un card de credit, sau un cont de descoperit sa stii ca il poti folosi la nevoie!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pai inseamna ca nu stii sa iti administrezi banii foarte bine. o metoda buna e sa imparti suma la 4 si sa ii pui pe fiecare saptamana cate un plic cu bani. sa nu depasesti suma respectiva intr-o saptamana. sau daca nu te poti abtine sa intri in ceilalti bani, poti sa-i dai cuiva sa ii pastreze.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza
Cei trei muschetari Bebelusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Eu mi-s intr-un fel pe invers, ma dispera sotul meu care in momentul in care unul din noi primeste salariul toata ziua foloseste sintagma "Trebuie sa cumpar/cumparam". Si nu intotdeauna e vorba de lucruri efectiv necesare si trebuie sa duc o politica de "temperare".

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Poti sa iei un calmant cand te apuca nervii
Sau sa te imprumuti la cineva pana la salariu
si eu patesc exact ca tine... eventual ma mai si complexez... nu stiu daca avem leac... Poate doar sa se ocupe altcineva de finantele noastre...
Sau... esti sigura ca perioada in care ramai fara bani nu corespunde cu SPM? Ca atunci se rezolva altfel...

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

N-ai cum sa faci altfel, decat sa incerci sa te organizezi. Sa te gandesti bine la ce iti trebuie neaparat, si ce suporta amanare.
Chiar aca iti vei face un card de credit, daca nu ai grija cu administrarea lui, s-ar putea sa ajungi sa ai datorii din ce in ce mai mari...
Si tot nu inteleg de ce vezi chiar asa totul in negru cand ajungi cu banii pe terminate? Ce daca ramai fara bani? Eu una incerc sa am in frigider cele necesare, si astfel, daca raman fara bani, asta e, nu cheltuiesc, dar avem ce manca... Gresesc?
iar cu facturile, am uncaiet una scriu lunar scadentele si sumele, si cand luam salariile, primul lucru e sa ne achitam datoriile, si apoi mai vedem daca luna asta ne permitem o pizza sau nu. De cele mai multe ori e nu...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

uneori chiar nu ai de unde economisi...dar cred ca este cea mai buna solutie, sa pui la o parte ceva banuti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

O solutie este asa cum au spus si fetele sa imparti banii in pliculete si asa nu-i vei mai cheltuii pe toti, cand venitul e mic cam greu de impartit, trebuie facut ceva pe langa jobul avut. Cred ca multe familii (in Romania) cheltuiesc banii obtinuti intr-un timp foarte scurt in special pe intretinerea casei (apartamentului) si mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Eu chiar pun banii in plicuri: pentru intretinere, mancare, copil, telefon, curent electric si (dar asta e mereu gol) economii. Problema este ca nu trece luna fara ceva neprevazut. Adica eu degeaba pun in plicul pentru telefon 500 de mii - atat cat platesc in mod obisnuit daca bebe e bolnav si sun doctorita de 3 ori pe zi sau degeaba pun in plicul de bebe suma calculata - Pampers, servetele umede, crema de fundulet, piure-uri de fructe, samponul si crema de corp - ca face bebe diaree si consuma pachetul de pampers de doua ori mai repede plus medicamentele. Alta situatie: la curent platesc, de obicei 500 de mii, dar vin zile friguroase in care nu se da incalzire centrala si, ca sa nu raceasca bebe, pun in priza caloriferul electric... Asa incat criza de dinainte de salar apare mereu, asta in conditiile in care pentru noi cheltuim cat de putin se poate si lucram pe rupte - eu trei job-uri, sotul 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

Si eu raman repede fara bani dar am mereu frigiderul plin si cand iau salariul cumpar tot ce imi trebuie pt fata , achit datoriile si ce mai ramane cheltui pe nimicuri . Dar chiar daca nu am bani nu sunt nervoasa, ce nu eu i-am cheltuit?
Daca am bani cheltui daca nu , nu. asta este.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei
Pozici
Pozici noiFara par
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !

Mergi la inceput