Mamici de iulie - august 2005(43)
Raspunsuri - Pagina 13
MONAI spune:
Salutare, burticutze dragute!
KULTA, mult noroc sotului la interviu
.
Irinabungau, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu vaccinul, eu nici n-am simtit ca mi l-a facut si n-am avut nici o problema din cauza lui.
Eu m-am trezit azi-dimineata cu un gand care m-a bine dispus pe ziua de azi. Parca vad ca daca tot am dus sarcina asa de greu, DPN-ul va intarzia. Mie asa mi se intampla lucrurile, de obicei, dar macar atunci voi putea face lucruri care sa-l grabeasca
.
Sotul meu i-a gasit fetitei un alt nume de alint (se pare ca-l schimbam saptamanal). Se uita la mine si zice: Umflatzica lui tata
.
Va pup, ma duc sa-mi plimb oasele pana nu incepe ploaia.
Sa auzim numai de bine.
33+ si
din burtica Sara.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos
mitub spune:
RUGAMINTE
Dragele mele, dupa cum stiti m-am apucat inca de saptamana trecuta de lista cu telefoanele mamicilor, insa inca am foarte multe goluri. Deja am ametit careia dintre voi i-am trimis mesaj sa mi-l trimita si careia nu.
Deci, va rog pe toate fie sa puneti numarul la profil si sa anuntati, fie sa imi trimiteti mail cu numarul.
Cum ziceti si voi, nu mai e mult, si ar fi frumos sa ne auzim intre noi chiar daca nu avem net sau suntem in spital sau cine stie ce alte probleme vor fi.
Si inca o data, lista nu va fi facuta publica pe DC, ci o voi trimite pe mail sau pm fiecareia dintre voi.
O sa mai scriu mesajul asta si cand se decshide capitol nou (daca voi fi in preajma, dar azi stau tarziu la munca)...
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 32 + (DPN 1 august)
irinabungau spune:
Kulta, am uitat: Bafta multa lui Dan la interviu!!!!! Ii tinem pumnii cu totii, poate asa are mai mult noroc!!!!!
Plec la intepat acum, revin pe dupa amiaza, va pup cu drag pe toate!!
Irina si bebe 30 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
cin spune:
Neata burtici...
Azi sunt obosita...desi in ultimele nopti am dormit mai mult ca alte dati...bebelul se tot agita, da-i asa un scump... stiti si voi cum e... poa' sa dea cat de tare vrea el...ca mami e topita dupa el...
Irina bafta la vaccin...am auzit ca nu doare deloc... sa-mi confirmi si tu, ca azi m-as duce si eu sa-l fac...sa scap odata...ca numa stres imi provoaca
Lorena pt streptococ B, parca analizele se fac dupa sapt 36...sau ma insel? ca inainte nu sunt relevante rezultatele...
Chiar.. referitor la streptococ...daca il ai si nasterea se face prin cezariana, e necesar tratamentul? sau doar in caz de nastere normala?
Luminita...pe unde esti? ai mai fost la medic? eu merg luni seara...si abia astept...o sa il intreb cum e cu "cazarea" in spital si alte detalii...cred ca ar fi timpul sa incep si cu intrebari de-astea...![]()
Nicoleta (32s)
cin spune:
Boga...eu nu-ti dau nici un nr de tel deocamdata...momentan am tel de la firma si cand intru in concediu o sa raman fara el.. si inca nu m-am hotarat daca imi voi pastra o cartela veche sau imi voi face un nou abonament...nici o grija..nu plec fara sa am un nr de tel al cuiva ca sa va pot anunta ce-i cu mine...
Nicoleta
Katink spune:
Irina suntem pe aici
Succes la intepat!
Kulta mult succes lui Dan azi la interviu, va tin pumnii sa fie cu noroc!
In rest suntem bine, am inceput sa simt si noaptea cum se foieste iubita mea,... acuma fiind mai greuta incepe sa se simta mai bine cand se misca noapte si ma trezeste, dar nu ma deranjeaza ca adorm la loc repede.
Ieri am fost la curs, ne-a adus un manechin, o papusica si o placenta de panza si ne-a explicat cum decurge o nastere normala. A fost foarte interesant de aflat cat de mult munceste si omuletul ala mic sa iasa afara 
Ne-a mai spus despre dopul gelatinos si contractii.
Dopul se poate pierde pe bucati sau tot odata, dupa ce se pierde dopul poate dura cateva ore sau zile pana la nastere.
Despre contractiile prevestitoare nasterii am aflat ca tr sa vina la intervale regulate de timp, nu intensitatea loc trebuie masurata ci durata dintre doua contractii.. In momentul cat avem contractii la interval de 10 minute trebuie sa mergem la spital.
Normal la spital putem merge oricand si la orice ora, doar ca atata timp cat nu avem contractii regulate si dilatatie min 3, o sa ne tot puna sa ne plimbam sau chiar sa ne trimita acasa
Sper sa va fie utile si voua informatiile astea.
Pupici la toate si multa sanatate,
Katink
si dulcineea mea 32+
Fotografii
truli-luli spune:
Buna fetelor 
Cezara felicitari pt bebe, sa fiti sanatosi aman2
nu imi vine sa cred ca deja s-a deschis lista de bebei. Parca eu mai am asa de muuuuuult pana la marele eveniment. Nu-i vorba ca nu ma grebesc. Cea mai mare firca a mea e sa nu se grabeasca bebelina mea.
Legat de vaccinul antitetanos dr mea ginecoloaga mi-a spus la fel ca lui 17lorysi anume ca e recomandat mai ales de medicii de familie si ca se aplica mai ales celor care pot sa nasca in conditii mai neigienice. Ca sa o citez a zis ca se recomanda in cazul in care "o sa nasc pe camp, la seceris". Nu mi-a zis nimic despre faptul ca ar putea provoca contractii, asa cum am mai auzit pe aici.In afara de asta eu am facut vaccinul asta acum un an jumate cand m-a muscat un caine si mi-a zis ca in conditiile astea chiar nu mai e cazul sa il repet.
In schimb am alta problema, cred ca am candida
si mi-a dat tratament cu macmiror ovule. Mai am cateva zile de tras si sper sa scap. Eu credeam ca poate e o infectie urinara dar vad ca tot sterila a iesit urina mea si la repetarea uroculturii.
In legatura cu somnul nu cred ca ma pot plange..... foarte tare. Intr-adevar cand mi se face somn seara , adica pe la 9 jum -10, nu mai stiu pe ce parte sa stau ca vocifereaza bebelina mea imediat, Dar pana la urma tot adorm ca pic de oboseala. La baie merg maxim o data pe noapte, pana acum, si asta depinde de cata apa am baut inainte de culcare. Dar dimineata avem ora de trezire incepand cu 4 jumate. Suntem f matinale
Dar nu ma supar ca la ora asta incepe si zuzulina sa se foiasca si sa sughita si atunci mi se lipeste iarasi zambetul ala tamp pe fata
si stiu ca ziua mea incepe bine.
Despre pozitia lui bebe.....m-am bucurat sa vad ca nu sunt singura zaluda din gashca
Si eu ma luam dupa iesitura bobmbata care se vedea pe sub buricul meu si credeam ca e capul.....pana cand am simtit-o sughitand jos de tot.....adica ce managaiam eu de zor era funduletul de fapt???
Biiiiine, m-am obisnuit si cu asta
dar merg eu la dr saptamana trecuta si o vad pe dr ca pune trompeta sa asculte inimioara pe partea stanga
si o intreb "dar cum e asezata? ca eu credeam ca e mai mult pe partea dreapta?" si bineinteles ca nu era asa.....
Ca urmare cand managaiam eu de zor nu era nici capsorul, nici funduletul...
eu de fapt imi gadilam fata in talpa
Asta ca sa vedeti ce mama aiurita si zapacita si nestiutoare sunt. Noroc ca imi iubesc puiul de nu mai pot de dragul ei, si in conditiile astea ma gandesc ca o sa ma descurc eu cumva, ca nu ii pot face rau daca o iubesc atat.
cu respect, a dumneavoastra
cami si zuza mica din burtica 30s+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos
17lory spune:
quote:
Originally posted by Oana C
Lorena, cum adica dr ta ti-a spus sa slabesti?????????????Ce are? E batuta in cap sau proasta? Cum sa ceara unei femei insarcinate, mai ales cu gemeni sa slabeasca? Asteia ar trebui sa i se ia dreptul de a practica!!!
Pai gindeste-te, tu tii cura de slabire acum cu 2 copilasi in burtica si ei ce fac? Tin si ei cura de slabire???? A tine cura de slabire inseamna a minca mai putine calorii. Ori pt un singur copilas ai nevoie de cel putin 300 cal in plus/zi; deci pt 2 copilasi ai nevoie de 600 cal/zi in plus!!! Daca tu nu iei nici macar strictul necesar, din cauza curei de slabire, cum vrea dr ta sa creasca bebelusii in burtica????? Tu ar trebui sa ii hranesti cit de bine si mult poti acum, pt ca nu stii cit de repede vor veni pe lume (fiind 2) si sa nu iti faci probleme cu greutatea. Gindeste-te la bebelusi acum, nu la cit de supla esti. O sa ai destul timp dupa aceea sa slabesti inapoi. Si spune-i dr tale ca te intereseaza mai mult sanatatea bebelusilor tai, in primul rind, decit aspectul tau de manechin.
Na, ca m-am enervat acumDar nu imi pot imagina cum asemenea specimene ajung pe postul de dr!!!
Oana C si34+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
Iti multumesc mult pentru intelegere!
Doctora mi-a zis ca ei cresc oricum si sunt destul de mari pentru varsta asta. Ei se hranesc din surplusul meu.
Problema cu greutatea cica afecteaza cand voi face cezariana (respiratie mai greoaie, poate tensiune). Cica daca tensiunea creste, asta afecteaza si plecenta bebelusilor. Nu stiu oricum mananc sanatos in continuare, in sensul ca mananc ciorbite din fel si fel de legume, ciorbite degresate, fripturici la gratar sau pe plita (fara grasime, din carne de vitel, pui, peste) cu salate. Norocul meu este ca acum piata este bogata.
Esti f haioasa si iti multumesc inca o data ca esti alaturi de mine!
Lorena si cei doi nazdravani BOCANILA si BAMBY, 32 de sapt. si 6 zile
mamini spune:
fetelor, o zi plec si eu dimineata de-acasa si va apuca scrisul...ce harnice sunteti!
am fost sa vad faianta pt casa noua, ca voiau sa imi puna ceva alb-galbui in bucatarie deasupre aragazului si chiuvetei si le-am zis: halt! veniti voi s-o spalati? nu, pai atunci ce-aveti, bey, cu mine? ma rog, cu sotzul meu ca la noi el e ala cuminte care face curat dar il iubesc si mi-e mila de el...si m-am dus si am ales o chestiune caramiziu cu gri...f buna.mai ales ca am ales o mobila culoarea ciresului( e melamina, sa nu va inchipuiti ca e chiar lemn...mi-ar place mie) si vreau toate " masinile" frigider, congel, cuptor, plita, masina de vase metalice, nu albe. va costa in plus...destul de mult, dar decit sa nu imi placa si sa o schimb toata pe banii mei...macar acum, cind o fac de noua platesc doar diferenta. cred ca iese frumoasa. sunt multumita.
M
mamini spune:
asa, si sa raspund din urma:
Irina, bafta la vaccin, sincer nu cred ca e absolut necesar, dar nu cred nici ca ar da cine stie ce probleme...
Kulta, bafta lui Dan la interviu!
Emaaimee, deci si la voi e ca si la noi apartament cu 2 camere nedecomandate, livingul deschis in toate partile...e f misto pt 2 oameni, chiar si pt 2 adulti+ 1 bebe, dar 3 adulti si un copil, aventual unul cu colicei...zic eu ca pot s-o crutz pe maica-mea. daca ma izbeste vreo depresie...o s-o chem, dar daca ma pot descurca pina ma mut, o sa incerc. dupa aia, cred ca vine ea, ca e lesinata sa vina sa stea cu nepoata( mi-a zis ca fata de cit munceste acasa, asta ar fi concediu, saraca).
am mers pe jos 2.5 h si ma dor talpile de mor, sunt grea rau, elefantzica...
Lorena,pe net zice ca tu ar trebui sa iei 35-45 pounds- cu gemeni, adica 17-21 de kg,asta pe siteuri unde pt noi restul erau cam zgirciti cu cit avem voie sa ne ingrasam. asa ca daca esti in grafic sau erai super-slaba inainte de sarcina trimite-o la plimbare pe dna doftoroaie si papa cit sa fiti sanatosi toti trei.
M

Pai gindeste-te, tu tii cura de slabire acum cu 2 copilasi in burtica si ei ce fac? Tin si ei cura de slabire???? A tine cura de slabire inseamna a minca mai putine calorii. Ori pt un singur copilas ai nevoie de cel putin 300 cal in plus/zi; deci pt 2 copilasi ai nevoie de 600 cal/zi in plus!!! Daca tu nu iei nici macar strictul necesar, din cauza curei de slabire, cum vrea dr ta sa creasca bebelusii in burtica????? Tu ar trebui sa ii hranesti cit de bine si mult poti acum, pt ca nu stii cit de repede vor veni pe lume (fiind 2) si sa nu iti faci probleme cu greutatea. Gindeste-te la bebelusi acum, nu la cit de supla esti. O sa ai destul timp dupa aceea sa slabesti inapoi. Si spune-i dr tale ca te intereseaza mai mult sanatatea bebelusilor tai, in primul rind, decit aspectul tau de manechin.
Dar nu imi pot imagina cum asemenea specimene ajung pe postul de dr!!!
34+