Mamici de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 8
NewMami spune:
Anky, imi pare rau ca Bianca e racita si v-a contaminat si pe voi, sper sa fie ceva usor si sa treaca repede ca e asa de greu pe perioada verii sa fi racit, eu cred ca trece mult mai greu decat iarna. Altfel cum te descurci cu Cristi? Doarme, cum stai cu alaptatul? Mai ai probleme?
La mine maine este due date-ul si sper din tot sufletul sa se intample ceva daca nu maine cel putin pana la sfarsitul saptamanii. Daca mai ajung joi la doctor sper sa se hotarasca sa ma induca ca nu mai pot. Am contractii si pe cand apuc sa le cronometrez intensitatea si cat de regulate sunt, al naibi ca trec. Mi-e teama de nastere si de ceea ce o sa fie dupa mai ales cand citesc ca majoritatea dintre voi ati avut probleme, dar vreau sa-mi tin si eu bebelusul meu in brate, sa-l vad, sa-l mangai si sa-l iubesc la nesfarsit.
Lulu75, multumesc mult de complimente. Nici tu nu mai ai mult de asteptata pana sa-ti ti bebelusul in brate si iti doresc si eu atat tie cat si micutului multa sanatate, o nastere usoara si numai bine.

Felicitari, Tora97, sa-ti traiasca printesa, multa sanatate si refacere rapida.
Iuliana, dupa cate imi aduc aminte parca azi e ziua cea mare,programarea ptr. cezariana. Sper ca totul a decurs bine si la ora aceasta iti ti deja printesa in brate. Multa sanatate si anunta-ne si pe noi cand ajungi acasa.
Mai suntem asa de putine pe lista pe gravidute si mi se pare ca nu mai eu nu mai nasc. Vad ca mi-au luat-o inainte si fetele care sunt cu due date dupa mine. Oare cat va mai trebui sa astept, ca pe zi ce trece sunt tot mai deprimata.
Va pup.
NewMami &
Patrick Ryan
http://community.webshots.com/user/newmami2005
Aurasa spune:
Bine v-am regasit!
Apar si cu ultimele vesti.
Vineri, la 14.43 s-a nascut - prin cezariana (Spitalul Municipal)- bebe CATALIN - cu 3000 g si 47 cm, Apgar 10 la 1 min si la 5 min..
Luni am venit acasa si ne-a trebuit putin timp sa ne acomodam cu noul mediu. In spital, desi aglomerat, a fost bine. Am stat, dupa perioada de postoperator care a durat 15 ore (am prins noaptea), intr-o camera cu 2 paturi, adica inca o mamica si o fetita.
Bebele e sanatos, a avut ceva colicei (am rezolvat cu cateva picaturi de Sab Simplex si cateva lingurite de BabyCalm). In rest, mananca, doarme si admira tot ce e in jur. Manute, tati, bunica, pe mami cunoscand-o deja de cum e cu un deget langa el.
O sa mai intru in masura timpului, desi pot cand bebe doarme.
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
beatriced spune:
Bafta multa fetelor care o sa nasca si Nastere cat se poate de usoara!
Astazi ne-a plecat bunica. Sa vedem cum o sa ne descurcam fara ajutorul ei, ca era bun... Dar asta este!
Bebe este cumintel foc, plange doar cand ii este foame. Fetelor ziceti-mi si mie... Voi l-ati pus sa doarma singur in patutul lui seara s-au doarme cu voi? Ca bebe Alex doarme intre noi seara, iar ziua in patutul lui, iar undeva mai sus de capul lui am pus un mini-radio. Si tare ii mai place! Ca adoarme bustean!
Mami de
Alex
beatrice
beatriced spune:
Simonaeus am vazut cu ai nascut cu dr. Hamid! Cum a fost nasterea?
Mie mi-a placut mult de doctorul acesta. El m-a ajutat pe toata perioada sarcinii, mai putin ultimul trimestru cand am plecat spre Danemarca...
Da-mi de stire...
Pupici
beatrice
babygirl spune:
TORA, AURASA, felicitari!!! Sa fiti sanatosi si fericiti!!! 
Beatrice, eu inca mai tin tratamentul cu amoxicilina pana joi. Ieri am pus-o din nou la san pe Ema si nu s-a mai strambat. A papat bine, dar eu parca degeaba mi-am tratat ragadele cu Bepanthen si Garmastan zilele astea, ca iar ma doare. Mno, deocamdata mai strang din dinti si daca nu mai pot trec iar pe silicoane. Chinuiala mare! Apropos de Garmnasta si Bepanthen, stie cineva, nu face rau bebelusului daca tot ungem sfarcul cu creme d-astea? Io am senzatia ca degeaba fac dus si frec bine cu sapun, tot e uleios si lipicios locul. CAt despre dormitul cu bebe in pat, nu, noi incercam sa nu dormim cu ea. Sper sa reusim si mai incolo. Ama doi, si eu si sotul meu, dormim f. agitat si la cat suntem de obositi mi-e teama de accidente. Oadormim pe burta mea sau a lui Mihai si cand doarme o punem la ea in patut. E tare smecherita. Ieri seara ne prapadeam de ras si incercam sa ne infundam chitcaielile ca sa nu o trezim. Doarme ca o broscuta pe burta lui Mihai si mai deschide din cand in cand ochisorii sa verifice unde este. Daca e in patul ei, plange si o luam inapoi, daca se vede inca pe burta lui mihai, ofteaza si pune iar capul pe pieptul lui. Ieri seara adormise bustean si pe noi ne pufnea rasul ca nu o puteam manevra. Eram ca doi copii la scoala care n-au voie sa rada la ore.
Gabitza, si Ema tresare la zgomote mai puternice, dar asa fac toti. Multi parinti incearca sa isi obisnuiasca bebelusul cu zgomotele, si asta cred ca e bine, dar nu in prima luna. Parerea mea este ca ei acum au nevoie de liniste. Se prea incarca peste zi daca stau in zgomote. Un radio in camera, cum spunea si Beatrice, este ideal, dar nu galagie prea mare. Asta e parerea mea, acum fiecare face cum considera ca este mai bine.
Cum va adormiti voi bebelusul? La noi nu functioneaza mereu aceasi metoda. Ieri, de exemplu a adormit cand am pus-o pe burtica si am lasat-o sa asculte ce ascultam eu cand era la mine in burtica: Celine Dion, albumul MIRACLE. Tare frumos mai este! A adormit ca un ingeras. Dar pe seara n-a mai tinut figura si a adormit intr-un final pe burta lui tati.
Baita. Inca plange cand ii facem baie. Cred ca nici noi nu suntem inca prea priceputi. Am facut greseala sa cumpar o cadita cu forma corpului bebelusului in interior. M-am exprimat pe intelesul vostru, oare? Ea e inca mica si zvacnestre, de-a dreptul. Nu sta in locsorul acela, si nici pe brat daca o tin nu e prea comod sa o spalam. Ar fi trebuit sa cumparam o cadita simpla pt primele 3 luni.
CAntarul. Daca inca nu ati cumparat cantar si vreti unul bun, vi-l recomand pe cel de la Tefal. Pe site costa undeva la 3500000lei, dar la Orhideea e 2700000. Oferta. ;)
Micky, Crissu, Andreea.a si restul gravidutelor, va doresc nastere usoara si refacere rapida!!!
Va imbratisez cu drag,
Adina
Androix spune:
Dragelor, premiera absoluta: va scriu tinandu-l in brate pe Filip care nu vrea sa adoarma dar nici sa stea singur.![]()
Elly, si io ca si tine: nu vroiam epidurala din cauza forcepsului si a altor prostii. De simtit contractiile intr-adevar nu prea le-am mai simtit dar bebelusul nu are cum sa ramana blocat. Mi-a spus moasa cand sa imping plus ca atunci pe final nici nu mai conta foarte tare intrucat era o contractie continua, nu mai erau pauze. Asa ca impingi cat poti indiferent cand. Iar de impins crede-ma ca nu uiti. (Eheeiii pai pana scriu eu un mesaj am si alaptat, am si culcat cupilu...
) Asaaaa deci nu uiti sa impingi, asta n-are legatura cu epidurala. Te scremi ca la un kk mare si zdravan doar ca in locul lui iese un bebic frumos si urlator
Asa ca fara frica, epidurala rools! 
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
Luluku spune:
FETELOR, hai ca va stresez si eu cu intrebarile mele...azi vreau sa finalizez cumparaturile si am niste intrebari: chiar e necasar sa cumpar un cantar? cu pompa de san, electrica sau manuala, si de care? si de unde cumpar...ca am vazut pe net...dar nu stiu de care sa iau...si sterilizator? de care? si cate termometre: unul de camera, unul de baie si unul ptr bebe....? ce ma fac, mai am un pic si nu am cumparat chiar tot
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
babygirl spune:
Se uita cineva dimineata la ora 10:00 pe RTL la MEIN BABY? Super emisune. Despre burtici, nasteri si bebelusi. De fiecare data ma apuca plansul cand se naste un bebelus. Cand o sa fie si in Romania asemena conditii pt a a duce pe lume un copil? Citeam mai devreme discutiile voastre legate de nastere la Municipal..si am ramas un pic uimita.
Mickyyy spune:
Lulu, Malina are 1 an si 2 luni si noi n-am cumparat cantar nici pana-n ziua de azi, mi s-a parut un moft! Mergeam cu ea lunar la control si o cantarea pediatra de fiecare data. A fost suficient, insa noi n-am avut probleme cu suptul sau cu diversificarea. Eu zic sa iei cantarul doar daca fata nu mananca bine si ti se pare ca nu ia in greutate cum trebuie, altfel, poti trai linistita fara el.
Termometrul de camera e util, termometrul de baie il folosesti de cateva ori dupa care n-o sa mai ai nevoie de el (iti vei da seama singura care-i temperatura optima, fara sa mai apelezi la el). termometrul pentru bebe e cel mai util dintre toate. Poti folosi un termometru obisnuit (pe care sa i-l bagi in fundulet) sau poti apela la diverse alte termometre care exista pe piata speciale pentru bebelusi. Noi am folosit la inceput termometrul nostru, dupa care i-am luat o suzeta cu termometru, pe care o folosim si-n ziua de azi!
Despre pompa de san, eu zic sa mai astepti o perioada sa vezi daca ai sau nu lapte, daca ai lapte e suficienta una manuala simpla, doar ca sa depasesti perioada de inceput cu furia laptelui si sa mai scoti surplusul in caz ca nu suge bebitza tot. Nu stiu sa-ti spun cum e pompa electrica, eu mi-am cumparat una manuala simpla simpla, si asta la vreo 5 luni dupa nastere, cand am inceput serviciu si imi curgeau sanii peste zi si trebuia sa gasesc o modalitate sa-i golesc.
Sterilizator...daca ti-ai propus sa alaptezi, n-ai nevoie de el, poti lua 2-3 biberoane sa ai in caz de forta majora si le poti steriliza prin fierbere. daca insa n-o sa ai lapte sau n-o sa poti alapta, atunci e util sterilizatorul, ca o sa iti iasa peri albi tot fierband la biberoane.
Cu riscul de a-mi sari in cap, eu recomand sa faceti cumparaturile astea dupa ce nasteti si vedeti excat care e situatia. Nici sterilizatorul, nici pompa de san si nici cantarul nu's tocmai ieftine si daca nu va dau banii afara din casa, puteti sa mai amanati cumparaturile astea o perioada. Nu zic nu, e posibil sa fie mai greu sa umblati dupa ele dupa nastere, insa exista riscul sa le luati si sa zaca nefolosite cine stie prin ce dulap. Alegerea e a voastra!
Mickyyy
(40 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
ChrisDun spune:
Luluku, biberoane a luat sotul meu unul, si, dupa ce am vazut cum sta treaba, am mai luat inca unul. N-am destul lapte si ii dau completare.
Daca ai microunde, merge un sterilizator pentru cuptor cu microunde. E mai facil. Eu fierb toate alea, si ne gandim serios sa luam un sterilizator dintr-ala (parca e vreo 700 k in Carrefour).
Pompa de san am incercat (de la o prietena) tip seringa - naspa rau! - si am cumparat pana la urma, A V E N T (cea cu doua biberoane) 1.6 M, tot in Carrefour - dupa ce am vazut care e situatia cu laptele, exact cum zice Mickyyy.
Eu am cantar, dintr-ala vechi, dar nu prea am ce face cu el. Nu e bine sa cantaresti prea des copilul.
Termometru - am unul de baie, insa nu il folosesc [:d]. Incerc apa cu cotul. De fapt, l-am agatat pe perete, in camera, insa nici acolo n-are succes. Mai am unul simplu, electronic (nu pentru bebelusi) luat tot din Carrefour asta vara, cu max 200 k. La nevoie il folosesc la bb, sa ii iau temperatura (rectal).
babygirl, nici a mea nu adoarme mereu la fel. incerc sa nu o obisnuiesc in brate. de cateva zile incoace nu are chef sa adoarma dupa ce mananca, si o imbii cu biberon -nu vrea; o verific de kk -nu a facut; si atunci o pun in patut, unde sta si se uita. eventual ii dau suzeta. daca nu vrea si nu vrea sa adoarma, o iau pe burta, pana se calmeaza, si apoi o pun iar in pat. mai nou, ii place sa doarma pe burta, ca o broscutza...
baita: ieri n-a tipat deloc, insa mi-e mila s-o trezesc din somn ca sa ii fac baie, si atunci cand se trezeste ea ii e prea foame ca sa aiba rabdare, si cam urla. apropo: eu am cadita simpla si regretam ca nu am luat dintr-aceea cu forma corpului lui bb: mi-e tare teama ca o scap in apa.
a mea, slava Domnului, nu prea tresare la zgomote... am obisnuit-o cu muzica (radio) si am niste vecini destoinici, care dau aproape zilnic cu bormasina prin pereti
, plus ca geamul ei e la strada...
Cam atat,
numai bine,