sunt convinsa ca s-a discutat despre plantutza asta dar nu-mi merge momentan cautarea; am primit de la prietenul meu un trandafiras superb in ghiveci dar incepe sa mi se usuce..nu stiu ce sa-i fac; i-am schimbat pamantul, l-am udat mai mult, l-am udat mai putin, l-am pus afara, l-am pus la geam..dar nu vrea deloc deloc sa ramana cu mine. imi e tare necaz fiindca e frumusel foc si in plus e de la ariciu meu..ce pot sa ii mai fac?
multumesc
Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere.
Si eu am primit un trandafir in ghiveci in urma cu o saptamana si am cautat niste informatii, mai ales ca si-a pierdut din bobocei.
Uite ce am gasit:
http://www.egradini.ro/plante/trandafiri/trandafir_ghiveci.htm
De cand l-am mutat de pe balconul inchis, (unde nu prea erau curenti de aer) pe celalalt balcon, ii merge mult mai bine.
Ii trebuie mult aer proaspat, apa suficienta dar nu exagerat ( sa nu balteasca).
Mai multe detalii gasesti in articolul mentionat mai sus.
Iti doresc bafta si sa ai cat mai multe flori de la aceasta plantuta!
Simina
Fotografii
Am cumparat si eu un trandafiras intr-un ghiveci minuscul - cat un pahar de tuica- acum zece zile. Cateva zile l-am tinut in casa pentru ca i-a placut foarte mult fetitei mele. Datorita acestui fapt a pierdut cateva frunze si un boboc. Dupa ce l-am scos pe balcon (deschis) spre sud, dar nu la soare, nu i-au mai cazut frunze iar mugurii au inceput sa se dezvolte vizibil.
E posibil ca trandafirasul tau sa fi fost atacat de paianjenul rosu daca sta afara in aer liber si tot ii mai cad frunzele. Paianjenul rosu este minuscul si face o panza foarte fina la baza frunzelor si a mugurilor. Incearca sa-l stropesti macar cu apa zilnic.
Mult succes!