Unul dintre shefii mei s-a gandit sa-mi faca o bucurie de ziua mea: am primit cadou o planta Calatheea, mare, frumoasa. Numai ca nu stiu cum s-o ingrijesc: frunzele incep sa se usuce pe margini si cred ca nu o mai duce mult asa.... Va rog, ma puteti ajuta cu o informatie despre cum trebuie s-o ingrijesc sau daca exista undeva vreun "doctor de plante" s-o salveze?
sa-ti traiasca!
"Calathea vegeteaza continuu. Trebuie sa i se asigure in permanenta un loc cald, iarna temperatura sa nu scada niciodata sub 16 grade Celsius. Are nevoie de multa umiditate atmosferica. Daca aerul e foarte uscat si cald si i se da in permanenta apa in sol, frunzele vor fi mereu uscate si innegrite pe margine. Optimul de temperatura este 18-25 grade Celsius. Iubeste semiumbra. Nu se va plasa niciodata in bataia directa a razelor soarelui.
In apartamente si birouri este destul de greu de realizat mediul potrivit pentru aceasta planta. De aceea, ea este mereu cu frunzele uscate si rulate. Ar trebui tinuta in spatii unde se poate obtine o atmosfera usor umeda. Trebuie stropita mereu cu apa pe frunze.
Substratul trebuie sa fie afanat, poros, hranitor. Poate fi folosit un amestec pe baza de turba, pamant de frunze si nisip. Poate fi crescuta bine si pe pamantul tip turba care se gaseste pe piata. Solul nu trebuie sa retina apa in exces, deoarece se poate produce putrezirea radacinilor si rizomilor. "
mai multe detalii la http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/show_article.php3?article_id=2080&page_nr=1
Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere.