Discopatie
De curand, din cauza unor dureri ingrozitoare de cap am aflat ca am discopatie la C2-C3 (undeva in partea de sus a coloanei, mi s-a explicat). Dupa un tratament am reusit sa scap partial de dureri de cap, dar inca obosesc repede, vad cateodata ca prin ceata, care zice ca sunt tot din aceaisi cauza. nu am voie sa ridic, sa stau prea mult la calculator etc. dar problema e ca nu am primit inca un sfat calr de recuperare: ca ar fi bine fizioterapie dar poate masaj, dar . . . Intrebarea mea este voi ce ati avut /aveti sau cunoasteti ceva legat de asta, ce ma sfatuiti. eu incerc momentan sa respect interdictiile, dar e cam greu sa nu ridici cand ai copil de 2 ani, sa nu stai la calculator cand din asta traiesti. si nu stiu cu sa incep si unde: masaj, fizio sau ce alte variante. nu s-a gasit inca nici cauza exacta: poate cazatura de acum 3 ani, cand gravida fiind in luna a 7-a mi-am rupt mana sau poate munca la calculator sau faptul ca ma cam dus in ultimul timp copilul pe umeri, ca de, am crezut eu ca imi menajez mana operata.
Astept sfaturi si mesaje.
Va multumesc
www.babiesonline.com/babies/f/fratila
Raspunsuri
flavia ramona spune:
Eu am discopatie lombara asadar in partea de jos a coloanei, dar cu aceleasi probleme. Mi-e mi s-a explicat ca nu se stie din ce cauza spatiul dintre vertebre in partea lombara exte mai mic decat ar trebui, astfel ca exista acolo o presiune care provoaca dureri. Din pacate anul trecut in noimebrie m-am blocat de tot de spate, din senin, spalandu-ma pe dinti am auzit cum imi pocneste coloana. Mi-a sarit un disc de la loc si mi-a prins si un nerv, asa ca m-am speriat tare pt ca mi-au amortit picioarele. Si am ramas asa cam 2 saptamani, timp in care am facut tratament cu Movalis injectabil (antiinflamator), Milgamma (vitamine B1, B6, B12) pt intarirea organismului, fizioterapie (tens, diadinamice, ultrasunet), masaj si acupunctura. Am stat 2 luni acasa in pat, am dormit pe un pat tare, nu am facut deloc efort. Unguent folosesc Niflugel.
Dupa aceste 2 luni am revenit la lucru, dar nu puteam sa stau pe scaun ca ma durea dupa o ora de stat si am mers la un nene care mi-a facut presopunctura si mi-a pus discul dintre vertebre la loc. Pana acum nu am mai avut decat dureri sporadice, dar de vreo saptamana au inceput iar asa ca am trecut din nou pe injectii si de luni incep fizioterapie. Problema este de efectele fiziot. dureaza cam 6 luni, apoi trebuie refacute procedurile.
De facut bine nu te faci nicodata ci prin tratament previi eventualele crize.
Trebuie sa eviti efortul, daca duci greutati sa duci in ambele maini cam aceeasi greutate, sa ai grija sa nu racesti, sa nu transpiri prea tare. Sa ai grija cum te apleci cand ridici ceva.
Mi-e de ex acupunctura mi-a facut zic eu bine.
Acum voi face fizioterapie + masaj + gimnastica medicala. Si astea trebuie repetate la 6 luni.
Eu imi doresc un copil asa ca incerc sa am grija de mine, stiu ca voi avea probleme, dar sper ca nu mari.
Iti doresc sa te faci cat de cat bine.
pozici
Sabina V spune:
Urate probleme.
Eu nu stiu daca am discopatie sau altceva, dar mie mi-i se blocheaza ceva...desupra fesei stangi, ma doare ingrozitor si nu ma mai pot misca; dupa cateva minute imi trece. De obicei mi-i se intampla cand vreau sa ma ridic din pat.Si anul trecut am avut niste dureri de spate ingrozitoare, de-a lungul coloanei vertebrale, dar am dormit cateva zile pe o scandura si mi-a trecut.Oare si eu am acelasi lucru?
Sabina