Timiditatea copiilor

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brindu spune:

Da asa este cum spui tu, mie de mica mi s-a cultivat sentimentul de vinovatie, cu cele mai bune intentii si mi s-au impus multe limite, iar acum ca parinte tind sa-l las pe Mihail sa se comporte cit mai liber si sa nu fac niciodata apel la cuvintul rusine. Pina acum a fost ok, adica are o stima de sine sanatoasa, e indraznet fara sa fie deloc obraznic sau agresiv, insa pe masura ce trece timpul, lucrurile se complica...

Apropos de vinovatie: Azi l-am dus la gradi si am auzit comentind educatoarele despre un copil de virsta lui ca stie literele, e foarte avansat... Si Mihail stie literele unele chiar de la 1 an jumate pentru ca e foarte curios si ne-a pus sa le repetam de o mie de ori, e si un site pe net unde literele apar aduse de diverse animale si ii place foarte mult, recunoaste literele pe tastatura si scrie citeva cuvinte daca i le spun pe litere evident, dar pentru ca nu prea vorbeste nimeni nu-si imagineaza probabil cite lucruri stie si e oricum de putin timp acolo. Oricum mie nu mi s-a parut ca e ceva extraordinar. Primul gind a fost eu sunt de vina ca nu l-am fortat sa vorbeasca si de aia ar putea fi subevaluat si in consecinta substimulat... Bineinteles ca ar fi trebuit sa fiu mindra de el, nu sa ma simt imediat vinovata, dar ...

Oricum, e un pas inainte ca de ceva vreme constientizez gindul "rau" si apoi il inlocuiesc cu unul "bun"

Multumesc mult pentru ajutor si pentru legatura cu limitele,

Brindusa si Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Brindu, cu mare placere si ai incredere in tine

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Initial creeata de LORE33

Avem serbarea de Craciun miercuri.Am invatat si o poezie destul de lunga ,insa avem o problema mare.....in fata publicului nu mai vrea sa o spuna .Daca suntem numai noi o spune foarte frumos ,daca mai este cineva nu mai scoatem nici macar un cuvint.Cum il pot ajuta sa depaseasca timiditatea ?Am uitat sa va spun ca Mihai are 5 ani si merge deja de 2 ani la gradi ,insa este primul an in care s-a intimidat asa tare .
Loredana mama lui MIHAI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinag spune:

Buna,

Si fetita mea Ilinca 2.9 ani se manifesta la fel in societate:din cauza unui sentiment de insecuritate ii este frica de orice noua provocare de socializare.
In mediul familiar este exterm de vesela, comunicativa. Cum depasim acest mediu, sta numai langa noi, vrea in brate , spune intr-una:Sa plecam , abea-abea raspunde la cate o intrebare adresata de necunoscuti.
Asa a fost decand era bebelus, cum vedea o fata necunoscuta,si o persoana insistenta care prea incerca sa-i capteze atentia, incepea sa planga. Pana la varsta de 1 an, noi(eu si sotul) nu am avut depresii sau incercari de a pleca de langa ea:efectiv pana la 8 luni am stat zi si noapte cu ea, fara pauza, apoi am inceput serviciul, dar si asa ,exceptand o perioada de 3 sapt (cat am fost plecat din tara la un curs), nu am lipsit nici o seara de langa ea. Dupa varsta 1 an si ceva am tot avut reactii de pierdere a rabdarii fata de acest comportament al ei de manifestare a timiditatii in alt mediu decat cel cunoscut. Mai mult ca sigur ca ea a simtit acest lucru.
As dori ajutor specializat deoarece intuiesc o perioada dificila ptr ea: in aprilie voi mai avea un baitel, iar dupa scurt timp ea va incepe gradinita, deci doua motive care ii vor spori acest sentiment de insecuritate.
Un alt aspect care imi da de gandit:viseaza urat noaptea, in sensul ca vine in goana mare in toiul noptii la noi in camera, cu respiratia sacadata si pulsul crescut.

Sincer sunt tare amarata si ma doare sufletul cand o vad ca sta retrasa la petreceri si abea dupa ce plecaa cam toti copii dintr-un loc, abea atunci merge si ea acolo si se joaca singura.
Intentionez sa merg la un psiholog, imi puteti recomanda unul?

Cu multumiri din suflet,

Corina ,bb Ilinca 01.03.2003 si bebelusul de fratior din burtica 16+sapt

Ilinca mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Corinag, te pot ajuta dar pentru detalii poti sa imi scrii pe PM.
Numai bine

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput