Bebelusi de iulie-august 2004 (70)
Raspunsuri - Pagina 12
mitzura spune:
Neata si din Sibiu!
Tudor merge inca de manuta, dar tot mai des isi da drumul sau mai precis uita ca nu il tine nimeni de mana si pleaca singur. Cand isi aduce aminte ca n-are sprijin, cade in fund sau in nas dupa cum se nimereste. Oricum, nimic nu e mai fain ca mersul. A, ba da, deschisul dulapurilor si al sertarelor si scos toooooooooooot din ele. Asa ca am de lucru. Asa ca savurati pana mai puteti. Acuma chiar ca arata casa la noi ca dupa bombe, asa dupa vreo 2-3 ore in care il las sa-si faca damblaua. Dupa aia strang, si apoi iar de la capat.
Adema, nu stiu daca papa ardei, dar uite eu azi i-am facut ardei umpluti cu piept de pui. Si deseara vreau sa-i fac orez cu caise. Daca te intereseaza vreo reteta, zi.
Roxi, pai asa, bine faceti ca semnati condica, ca saptamana trecuta ati cam tras chiulu' . da daca zici ca ati fost pe la petreceri sunteti motivati .
Christel, ce fetite frumoase ai!!!
Christel spune:
Neata, neata si de la noi,
Aici e vremea urata, ploua, ieri a batut vantul toata ziua si nu prea am putut sta pe afara.
Multumim de aprecieri, intr-adevar printesele mele seamana foarte mult intre ele, uneori se intreaba si tati in unele poze, aici cine e Andreea sau Diana, pentru ca in unele poze sunt imbracate cu aceleasi costumase.
Referitor la papa, eu ii mai gatesc odata pe saptamana o ciobica de peste, de fapt o fac mai groasa, ca sa o poata manca mai bine in care pun:2 morcovi, cateva fire de ceapa verde(dar merge si uscata), dar numai un sfert,2-3 linguri de orez, peste-20-30gr, putin dovlecel, o rosie mica, cateva frunze de patrunjel verde si cateva picaturi de zeama de lamaie si putina sare. Dupa ce este gata fiert totul, le dau prin blender si papa bebelina, de n-o mai opresc.
Sper sa le placa si bb-lor vostri.
Eu am adunat multe retete de bb( ca daca de 3 ani cu asta ma ocup-cresterea de bb), asa ca daca vreti va mai scriu.
O zi minunata va doresc.
roxanaz spune:
hello hello.
Christel, buna ideea cu ciorba de peste.
aa, uitasem sa va spun. de saptamina trecuta nu ii mai pasez ptakului decit fructele tari (mere si pere), restul bucatele. si nici nu ii mai gatesc separat, azi a mincat ciorba de pui si conopida cu smintina care a fost cam cah, mai incerc si maine ca azi era cam groggy, nu dormise.
aici e frumusel, cam vant dar ok. cine mai vine la mare?
Doamna Bibi spune:
M-am amuzat copios cu povestile tale,toti au inceput sa faca tot felul de nazbatii,care mai de care...
Sambata am fost la plaja cu Bobo,am fost in Tineretului dar deaorece si epntru ca nu am avut decat nr. lui Nicole de mobil am sunat doar la ea dar nu mi-a raspuns,Simona si Adina (gongutza) dati-mi si mie un PM cu mobilele voastre,ne mai vedem si noi in wk cu piticii. Si va astept la cafeaua aia de care vorbeam la mine acasa.
Corina,te asteptam cu drag sa vii,abia astept sa le vad pe fete.
Doamna Bibi spune:
apropo, ce-i cu Adina si Alexu,chiar as vrea sa iau legatura cu ea sa ne vedem mai des ca stam asa de aproape una de alta...va dati seama ca nu cunosc pe nimeni pe acolo in zona,tare nasol...
Sambata si duminica chiar as vrea sa ies si eu cu mamici la cate o plimbare,o berica,o inghetata ceva...chiar si la padure as iesi.
Doamna Bibi spune:
Cristalina,acu vazui intrebarea ta intrebatoare: eu am intrebat si pediatra si am si o prietena medic stomatolog si amandoua mi-au zis sa nu-i dau deocamdata fluor ca cica exista riscuri,pasta de dinti contine suficient fluor.In concluzie,eu nu-i dau.
mitzura spune:
Roxi, ne zici si noua cum ai facut conopida cu smantana? Mie imi place tare mult conopida, da de cate ori o fac nu -mi place ce iese.
Intrebare: voi ati inceput sa spalati piticii pe dinti? (In afara de Daria, ca de ea stiu). Si stau?
roxanaz spune:
Monique, Adina e la alba iulia. nu stiu cand se intoarce.
conopida e facuta asa: se fierbe conopida spalata si taiata buchetele in apa sarata. cam 15 minute, sa nu fie moale de tot. separat faci un sos bechamel (ulei de masline,o lingura de faina, lapte, sare, nucsoara). dupa ce a dat sosul 2-3 clocote adaugi conopida si o lasi sa fiarba inca 5 minute, la sfarsit adaugi smintina. si gata.
Dorsilia spune:
Buna si de la noi!
nu stiu daca va intereseaza dar eu fac conopida la cuptor. O fierb tot asa 15 minute in apa cu sare, apoi ung un vas de iena cu unt si pun un strat de conopida, peste care torn ou batut cu smantana si condimentat cu piper si oregano, cateva felii de rosii, usturoi un pic peste care rad cascaval. Noua ne place. Lui DAnut inca nu i-am dat conopida ca fel unic mi-e teama sa nu-l baloneze. Oricum daca ii dau lui i-o prepar cu sos alb si poate un pic de tot usturoi (cateva felioare) si marar. Am vazut si borcanele de la Nestle care contin usturoi, deci nu e chiar total contraindicat, ce credeti ?
Adema- si meniul lui Danut e cam la fel. In plus eu ii fac ardei umpluti cu piept de pui, orez cu ficatel de pui si marar, tot asa, diverse legume in diverse combinatii.
Tare m-ati ajuta cu un sfat, daca puteti, legat de mestecat. Am incercat cum m-a sfatuit Roxi sa-i dau cottage cheese si o mananca numai ca o inghite asa cum i-o bag in gura, nu mesteca. Legume moi, fierte nu vrea sa inghita asa pasate doar din furculita, isi face greata. Fructe din compot (mere, pere) mananca zdrobite, tot asa fara sa se vada ca le-ar mesteca. Mai strange din ochi, mai scoate limba dar in rest se vede ca nu le are cu mestecatul. Dinti n-are deloc....inca. Oare sunt copilasi care fara nici un dinte rod coaja de paine, biscuiti, pufuleti? Si cum anume as putea sa-l obisnuiesc si eu pe Danut cu mestecatul? Sau sa astept sa aiba dinti? Daca ii pun fructe zdrobite in farfurioara le prinde intre degetul mare si aratator si le intinde pe masuta dar nu baga in gura.
Nicole- cum a acceptat Andreuta fasolea aia verde cu ceapa calita de care ne povesteai ?
hai ca mai citesc din urma un pic. Mai vroiam sa spun ceva insa am uitat si ce si mai ales cui...:(
lia