tiroida si foliculi nematurizati, help cu info

tiroida si foliculi nematurizati, help cu info | Autor: monicar

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

As vrea sa va intreb ce se poate face in cazul surorii mele. Ea vrea sa faca un copil, dar are niste probleme. A fost la doctor, si-a facut o tona de analize.
Se pare ca organismul ei creeaza niste anticorpi care ii distrug tiroida. Stia de asta de vreo 2 ani si lua niste pastile zilnic.Deasemenea se intampla ceva in ovarele ei si foliculii nu se maturizeaza pentru a elibera ovule. Nu stiu daca cele 2 probleme au vreo legatura.
Doctorul i-a dat un tratament ca sa ajute la maturizarea foliculilor si alt tratament care va suplimenta pe toata durata vietii lipsa tiroidei.
Sora mea are 26 de ani, traieste in Cluj. Daca stiti cumva chiar specialisti buni in Cluj pe problema asta, sunt binevenite niste contacte.
Suntem suparati ca i se intampla surorii mele asa ceva, dar speram ca daca exista cineva care a patit asta sau stie despre asa ceva, sa ne scrie cateva randuri aici.

Numai bine si sanatate,
Monica si surioara mea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Imi pare tare rau pt. surioara ta, si o inteleg foarte bine, pt. ca si eu am tiroidita autoimuna cronica. Nu cred sa aibe legatura cu maturizarea foliculilor, pt. ca eu am fost insarcinata de 2 ori. In schimb am pierdut sarcinile amandoua (la prima nu aveam inca problema legata de tiroida), deoarece s-au oprit in evolutie. Atat medicul ginecolog cat si cel endocrinolog sustin ca nu are legatura cu tiroida, dar totusi coincidenta este un pic cam mare. Eu incerc un tratament homeopat pt. tiroidita cronica si sper din tot sufletul sa ma ajute. Miercuri am sa-mi fac analizele pt. tiroida (dozarile), sa vedem cat de mult ajuta acest tratament, si daca sa-mi fac curaj sa mai incerc o noua sarcina. Daca cunosti cumva amanunte despre diagnostic, de la surioara ta, si eventual; explicatiile medicilor, poti sa-mi scrii pe mail: carseniu@infotim.ro .
Mult curaj si succes surorii tale!

angiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicar spune:

Draga Angi,
Iti multumesc pentru raspuns. Voi incerca sa aflu de la sora-mea care e numele exact al bolii. Si o voi intreba ce tratament i-a dat doctorul.
Tu ce tratament homeopat faci?
Sora-mea e si ea doctor, dar stomatolog, probabil ca imi va scrie cu amanunte despre problema ei si atunci te anunt.
Multumesc si sanatate,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Pai chestia cu tratamentul homeopat e putin mai complexa, sora ta sigur intelege de ce... deci in mare mai intai am facut un tratament de dezintoxicare a ficatului, pt. ca la mine sunt niste sensibilitati la ficat, plus niste nesimtite de lamblii de care nu mai scap(tot la ficat localizate, si care produc o cantitate f. mare de toxine in timpul sarcinii) si mai apoi am primit tratamnt pt. tiroida si spasmofile si un mic nodul la san, care deja s-a retras aproape de tot. tratamentul homeopat nu este un tratament general valabil, acesta il stabileste hoemopatul fct. de factorii care au dus la imbolnavirea tiroidei, deci de la caz la caz. Eu iau de ex. Thyroidea GL CH. 4, zilnic cate 4 globule la pranz. Inainte , pe tratamentul alopat luam Eutyrox de 100, 1/zi sai LThyroxine tot de 100 1/zi.

cam asta-i povestioara. te pup, multa sanatate!!!

angiva

Mergi la inceput