Ce faci cind nu ai nici un ajutor (in casa)??

Ce faci cind nu ai nici un ajutor (in casa)?? | Autor: botic

Link direct la acest mesaj

Inainte de nasterea bb-uluiel era centrul atentiei mele.Acum nu mai este el.Socrul sta si el patru zile pe saptamina.Trebuie sa string in casa dupa ei, treb sa spal(la masina adevarat, dar tot spalat este), treb sa fac mincare, treb sa calc, treb sa am grija de puiul meu sa aiba tot ce ii trebuie, sa fac de mincarica pt el ca nu poti sa ii dai de doua ori in aceeasi zi acelasi fel de mincarica, si maaaaaaai apooooi , sa mai aam grija si de minesa maninc, sa fac o baie si multe care sune necesare intr-o casa...Cum va descurcati?Spuneti-mi si mie. VA PUPACIM DULCE PE TOATE SI PE TOTI,ALEX SI DANA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Ce sa faci...ii pui la treaba! Si pe sot si pe socrel, ca n-am vazut nici un barbat caruia sa-i cada mainile cand spala un vas, strange niste lucruri sau sorteaza lucrurile si da drumul la masina de spalat.Bebe are nevoie de tine 100% si obosita fiind, devii si nervoasa si cred ca asta nu ajuta pe nimeni. Deci, solicite-le ajutorul si cred ca veti avea toti de castigat! Succese!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

buna idee, pune-i la treaba, implica-i!!!sotzului fa-i lista cu ce are de cumparat si de unde(o data, de 2 ori, de 3 ori...pina la urma va invata);socrul dk este in putere poate sa supravegheze copilul(sa-l ia in brate si sa-l scoata 10 min. in balcon la aer cred ca nu se pune nu??)si ce este cel mai important: atunci cind doarme bebe, odihneste-te si tu, altfel nu mai apuci in vecii vecilor!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sunt si eu cam in aceeasi situatie ca si tine...de cand a murit soacra mea l-am adus pe socrul la noi, trebuie sa am grija si de el. Insa eu nu pot sa-l pun la treaba, este batran si abia se misca din camera in bucatarie si la baie. Nu pot avea pretentii.
Dar ma ajuta sotul cand e acasa. Mai ales cu copiii. Eu am 2 copii. Cea mare mai face si ea cate ceva...cea mica e nazbitia intruchipata, face numai boroboate si trebuie sa stau mereu cu ochii pe ea. Mi-e mai greu de cand e socrul cu noi, dar incerc sa fac fata.
Dimineata pregatesc micul dejun pentru cea mare si pentru sot care merg la scoala si la serviciu, apoi se trezeste cea mica, ii dau sa pape ei si socrului. Intre timp mananc si eu, fac cafeaua. Strang paturile, apoi imi iau o ora de relash la comp. Pregatesc masa de pranz, ii dau celei mici si socrului sa manance. cea mica se duce la nani si eu mai strang prin casa, fac dus sau pun haine la spalat. daca ramane timp, mai stau pe net. Vine cea mare acasa la ora 16.30, se trezeste cea mica, ii dau sa pape si iesim afara. Daca e si sotul acasa-el lucreaza o zi dimineata, una dupamasa-mergem cu totii, daca nu, doar eu cu fetele. Facem cumparaturile in acest timp, uneori mergem in parc. Pe la 20.30 venim acasa, sotul ii face baie celei mici, eu pregatesc cina, mancam. Cea mare se pregateste de culcare-se culca mai devreme pentru ca se trezeste prima. Noi mai stam la tv, comp. sau discutii pana pe la ora 23, o culcam pe cea mica si mergem si noi la nani.

Eh, cam asta inseamna o zi la mine acasa. E foarte important sa-ti organizezi timpul si sa-i implici pe cei din casa daca e posibil in activitatile din casa.

Mihaela
Diana si Silvia

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

acelasi sfat: imparte un pic responsabilitatile. si daca ai putea, nu trebuie si mai ales nu e bine sa faci tu totul in casa. fiindca pe masura ce timpul trece, eventual familia creste, treburile sunt mai multe si stii cume? ti se da cit poti duce si un pic in plus...diviziunea e sfinta!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botic spune:

Va multumesc pentru raspunsurile si incurajarile voastre.Ce sa il pun pe sot ca el nu stie nici sa schimbe pampersul la baiat , nici sa ii dea niste sosetele..."Dana, vino ca a facut kk, Dana vino ca a transpirat, Dana cred ca ii este rece mai da-i ceva pe el.....", si asta cind eu mai am alte treburi.Socrul este in putere dar nu prea sta cu bbul.Amindoi si sotul si socrul sunt invatati sa ii tin in palme.Soacra este la tara isi vede de treburile ei,singura,iar eu aici...Cind eram gravida si stateam acasa.pai era luna luna in casa,mincarica si trei feluri citeodata,cind veneau ei eu puneam sa manince,eu stringeam,ei aruncau hainele, eu le stringeam, eu fa paturile, eu fa piata, eu calca...si daca ma vezi sunt o mina de om.Sunt micuta de fel si 50 kg , deci nu sunt prea puternica, si pe linga toate dinainte acum s-a mai adaugat si bbul.Conteaza mult sa ai pe cineva macar mincarica sa faca, sau macar un pic de curatenie...VA PUPIC DULCE

Mergi la inceput

AS VREA SA MAI AUD VESTI DE LA VOI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

pai...Dana! mai ia si tu o pauza, mami! ca nu am auzit de tine-ziare, tv- sa fi omorit pe nimeni si sa fii la munca silnica pe viata! sa stii ca barbatii nu se "strica" si nu le cade nimic daca schimba si ei un pampers sau stau cu copilul sau ii dau o hainuta ( pt numele lui Dumnezeu!), daca isi pun si isi string masa.
noi deocamdata asteptam primul bb, dar barbatul meu face multa treaba in casa , ne ajutam reciproc, majoritatea treburilor le facem impreuna si asa le treminam mai repede, apoi avem timp si energie si pt altele.
daca tu vei face in continuare tot, el nici n-o sa stie cit de greu e sa faci atit de mult si n-o sa creada ca esti obosita etc. da-i ocazia sa inteleaga ce eforturi faci, te va aprecia mai mult si veti avea mai multa armonie, si nu doar ca rezultat al muncii tale...
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

draga botic,totul se invatza, cred ca ai mai auzit asta; ei bine, ia sotzul linga tine cind schimbi pampersul si arata-i cum sa faca;trebuie sa te ajute, copilul este al vostru!!!acesta este primul pas dupa care va invata alfabetul din mers; vei avea pretentii mai tirziu sa plimbe copilul, sa-i dea un biberon, sa se joace cu el..eu cred ca e mai usor sa te strige pe tine dar gindeste-te ca asta e un drum de cursa lunga, responsabilitatile fata de un copil sint permanente de acum incolo;invata-l ce trebuie si cum sa faca!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Si eu simt nevoia de mai mult ajutor. Am doi baieti Bogdan de 4 ani si 5 luni si Vlad de 1 an si 6 luni care sunt foarte vioi si agitati. Sotul meu lucra destul de mult, cateodata ajunge dupa ce ii culc. Parintii mei nu prea au timp si cred ca nici nervi si nu prea stau cu ei, cateodata vin, ii vad 5 min. si pleaca, stam in aceeasi curte. Soacra mea sta la 160 km si nu vreau sa-i las la ea pt. ca este destul de departe. Este f. greu, cateodata ma gandesc, ca nu voi mai rezista mult. Hai sa-ti pove cum arata o zii obisnuita la noi.
- pe la 7 ne da trezirea cel mic, ii incalzesc laptele, olita, il imbrac, apoi ma rog de cel mare sa se spele, sa se imbrace si sa manance. Intre timp pregatesc masa, fac paturile si ma pregatesc de plecat la lucru. La 8,30 vine tanti care sta cu Vlad si daca am noroc ajung la servici in jur de 9, sotul il duce pe cel mare la gradi. La lucru este mai lejer si ma mai odihnesc fata de ce este acasa. La ora 16 plec sa-l iau pe cel mare de la gradi, fug acasa pt. ca pleaca tanti, ne echipam si plecam in parc. Venim pe la 19-20 le dau sa manance, mai stam pe afara, pe la 21-21,30 intram in casa, le fac baie si in jur de ora 22 dorm si ma apuc de strans prin casa, de facut mancare si de calcat. In jur de ora 1 sau 2(de obicei ora 2 fac dus si ma pun in pat). Peste noapte ma trezesc de cel putin 2 ori pt. ca se trezeste ori unul, ori altul, sau amandoi. Cam asa arata o zii de-a mea si de multe ori ma gandesc cum de mai rezist. Oricum cred ca trebuie sa fi foarte organizat, ceea ce recunosc,as vrea sa fiu ceva mai organizata. Iti doresc multa putere si rabdare!

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

MAMINI, ai f mare dreptate .Citeodata chiar se supara daca nu am spalat o vasa ,sau nu am strins ceva, sau...nu am facut ceva.Cind ii spun ca ma simt atit de obosita la sf zilei...se uita la mine si spune ca si el este , dar nu m-ar lua si el in brate sa ma sarute ...sa vad ca apreciaza.Sa stii ca nu apreciaza munca depusa de mine.SA ITI TRAIASCA BBUL SI SA FIE SANATOS. MIHA,viata ta este mai plina decit a mea.La mine pare nimic pe linga tine, dar oboseala tot oboseala ramine.La sf zilei , de multe ori ma intreb ce am mincat in ziua respectiva:NIMIC.Sa iti dea Dumnezeu putere, si...rabdarica. MELINA draga mea, m-a vazut de "n" ori scum se schimba pampersul , dar spune ca nu se descurca pur si simplu, si da , ii este mai usor sa ma strige pe mine, dar am sa-i dau pina la urma la "memeaca/' daca nu o sa invete.VA PUPIC PE TOATE , si as dori sa mai aud vesti de la voi. Sincer

Mergi la inceput