Prietenii omului (13)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
annie_xtreme spune:
Daria nu iti sare nimeni in cap, orice sugestie cred eu ca e bine venita. Sunt perfect de acord cu tine, metoda cu positive training o aplic si eu cu Jazz dar dintr-un motiv cat se poate de simplu; Jazz e super fricos si orice ridicare a tonului sau amenintare cu degetu il "paralizeaza". In plus, tu ai fetita si in general, ele sunt mai dornice sa placa stapanului. Nu cu toti cainii trebuie jucat jocul asta de stabilire a ierarhiei, dar vezi tu, aparent metoda aplicata de Ciuf pana acum nu a dat roade. De asta mi-am permis sa imi dau cu parerea si sa ii sugerez un approach mai "drastic" daca vrei.
Am si subliniat de altfel ca nu exista solutii minune, exista mii de caini cu mii de temperamente diferite si trebuie sa avem rabdare si afectiunea necesare pentru a gasi metoda de educatie potrivita pentru cainele nostru.
Am avut parte si de un zarghit iubaret si fugitor de acasa, am parte si de un cuminte si un timid si fear barker. Si am incercat sa adaptez metoda mea de dresaj la nevoile lor.
Am citit marturii ale dresorilor care utilizeaza exclusiv positive training si care spuneau ca exista caini care pur si simplu Nu pot fi dresati asha. Sunt caini care au nevoie de o mana ferma ca sa dea ce au ei mai bun si care nu asculta de oricine.
De asta imi place mie forumul ala australian, pentru ca nu promoveaza o scoala unica de dresaj ci insista tocmai pe asta: pe intelegerea comportamentului cainelui inainte de alegerea unei metode de educatie.
I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
![](alcool.gif)
Jazz -poze noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Jazz spune:
Fetelor,
nu vreti sa mai deschidem un topic in care sa vorbim despre adoptia animalelor:
-de ce au nevoie
-cum se face primirea acasa a noului membru al familiei
-ponturi pentru integrare, etc?
Am vazut o multime de forumiste care vor sa adopte un animal in ciuda anumitor conditii (sotul nu e de acord sau vor sa arunce catelul pe care deja il au pentru a face loc unuia de rasa, etc) si cred ca dezbaterea pe tema asta le-ar ajuta sa ia o decizie corecta si pentru animal si pentru ele. Stim toate din experienta ca a adopta un animal nu e un proces care poate fi ignorat sau tratat cu doar un gram de atentie...
Va
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Asa e Anie sunt catei si catei, temperamente diferite. Important e sa gasesti calea de comunicare cu ei. Cand am spus ca i-am permis orice am spus-o pentru ca "la inceputuri" multi mi-au sarit in cap ca de ce-i dau atata libertate, ca e caine, ca trebuie sa stie cine este seful si ca in caz contrar o sa am probleme cu ea. Am vrut sa spun ca noi trebuie sa gasim calea spre inimioara lor si sa ne asculte din dragoste si nu de frica indiferent cat de incapatanat este.
Ce, noua ne place sa primim comenzi? Doar ca iti trebuie foaaaarte mult calm pentru ca sunt perseverenti
si ne lasa sa credem ca noi suntem stapanii pe cand in realitate e invers
Daca ar fi fost mai simplu nu ar mai fi catei ci niste papusele si cred ca ne-am fi plictisit, asa ca trebuie sa avem pe cine sa ne suparam
Distractie placuta patrupezilor
annie_xtreme spune:
Jazz, is perfect de acord, daca pot ajuta cu ceva...np. Eu inca nu am obosit sa imi bat gura - vine si asta in curand . Nu stiu insa daca is destule fete interesate de asha un subiect.
I s-a spus "Sindrom Premenstrual" pentru ca "Boala Vacii Nebune" era deja folosit
![](alcool.gif)
Jazz -poze noi
Jazz spune:
Apropos, ati intrat si voi aici?
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50853
Puteti ajuta in vreun fel? Macar putin.... Pleaaaaaaaaaaaaase.......
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
cer voie in mod oficial lui Mishulina sa folosesc citatul ei la semnatura mea, asa de mult mi-a placut...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Mishulina spune:
Ramonika se "aproba pozitiv"
,desi ma simt oarecum "vinovata" ca i-am uitat autorul de drept....
Mishu Rasfatatul va pe toti,acum doarme dus dar se va trezi indata ce ne vom culca noi...
Noapte buna! (daca nu cer prea mult....)
Ina
Ramonika spune:
Mishu, mersi... punem acus in aplicare...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Ramonika spune:
fetelor, ce sa va mai zic de copiii mei?
bezmetica de bubulina a zbughit-o azi noapte afara. a scapat-o maica-mea pe usa si dusa a fost. azi dimineata m-am dus dupa ea si am adus-o inapoi la copiii ei.
saraca vrea si ea afara, mai ales ca acuma e cald. oricum cam peste o saptamana o ducem la operatie, apoi tre sa se refaca si sa mai stea in casa un timp, de-abia apoi o sa o lasam pe afara.
copiii au crescut, is poznasi, se fugaresc prin casa, se bat, mananca, fac nevoile la tavita, is niste copii destepti foc...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...
Mishulina spune:
Ramonikule,frumoase matze,toate si mari si mici da' dorm noaptea (asta cand -bineinteles- nu ies pe afara) ,ca am si io o "durere"....
Mishu m-a innebunit de cap ca urla exact cand ma pun in pat,asteapta sa atipesc si "canta"...si apoi spre dimineata,pe la 5 (eu ma scol la 6).Cum scap de decalajul de o ora? Stie cineva cum "setez" matza sa ma scoale la 6 ????
Ina