Intrebari genetice

Intrebari genetice | Autor: Cristina1

Link direct la acest mesaj

Ce sanse sunt ca o femeie sa nasca gemeni daca nici in familia ei si nici a sotului n-au existat astfel de cazuri ?
Ce sanse sunt ca puiul meu sa aiba ochii albastri daca din cele 2 familii ale parintilor doar strabunica din partea tatalui a avut ochii albastri , iar ceilalti membri ai celor 2 familii au toti ochii caprui ?

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Deoarece culoarea ochilor este data de anumite gene specifice pentru care culoarea verde si cea albastra este “purtata” de gene recesive – spre deosebire de gena responsabila pentru culoarea caprui a ochilor care este gena dominanta – pot exista situatii in care aceasta culoare (alastra sau verde) sa sara anumite generatii.

Calculul probabilistic in aceste cazuri poate fi realizat pe baza arborelui genetic la un cabinet de specialitate.

Cat despre problema gemenilor... cred ca nici tata medicilor sau a geneticienilor nu poate spune daca o familie va avea sau nu gemeni – parerea mea ! Poate doar Tata-Omidu ar avea de spus ceva aici, dar nu te indrum sa dai bani acolo sa afli asa ceva !

Oricum ar fi, cu ochi albasti sau negri, gemeni sau nu, doresc tuturor ingerasilor ce vor sa vina in Lume sa fie sanatosi, frumosi si binecuvantati !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput