Bebelusi de martie - aprilie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna fetelor!

Rrox, ce bine imi pare ca ai adus in discutie problema cu mersul cu aerul conditionat in masina! Tot vroiam sa intreb si uitam...Deci, cum e mai putin daunator pentru bebe: mersul cu geamul deschis sau cu aerul conditionat? Eu am patit-o destul de rau acum cativa ani cu aerul conditionat si de atunci am mereu grija. Ma gandesc daca nu e cumva socul prea mare cand iesim din masina, de la racoare la canicula...Bine, chiar daca e la minim aerul, tot se simte diferenta de temperatura. Voi cum procedati?
An-k, poate lapticul tau e asa doar la inceput, poate se adapteaza si el la temperaturile de afara si dupa ce suge cateva minute poate devine mai consistent. Mai ales daca nu-i place bibe, mai incearca cu sanul...Pentru mine, o zi fara formula era o izbanda! Succes!
Ocrainic, foarte frumoase pozele de la botez! Sa-ti traisca micutul crestin!
La multi ani micutului Iosif!, Sa-ti traiasca Katywsha, sa creasca mare si sanatos!
Noi aici ne luptam cu caldurile...Am fost ieri prin oras, pe la cumparaturi si era o aglomeratie...Vremea asta super calda a cam luat lumea prin surprindere si s-au pus cu totii pe golit magazinele . I-am cautat niste chestii de pus pe cap lui Stefan si vanzatoarele imi spuneau ca se vand ca painea calda. Am gasit pana la urma si palariute cu snur si basmalute din acelea cu cozoroc.
Am vazut ca vorbeati de alaptatul in public. Mie mi se intampla foarte des sa vad mamici in parc care alapteaza pe banci si chiar le privesc cu duiosie si mi se pare un tablou remarcabil. Ce poate fi mai frumos decat o mama care-si alapteaza puiul?
V-am pupat!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)- Rinu-Balerinu'

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Buna dragelor,Oana Crainic, ma bucur nespus ca am aflat vesti bune de la tine mai ales ca m-am gandit si eu in ultimul timp la voi... Felicitari pentru lupta ta cu alaptatul, se pare ca ai invins si sunt fericita pentru tine! Poate ca nu o sa mai ai nevoie sa suplimentezi in scurt timp si nu vei avea probleme nici in Romania. Felicitari si pentru botezul micutului David, ne-am uitat cu drag pe poze si nu am putut sa nu remarc cata fericire radia pe chipul tau de mama iubita! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase care m-au facut sa ma umflu in pene de mandrie :)... chiar asa si e, incerc cat mai relaxata sa fiu cu Sara si mi se pare usor sa cresc asa un ingeras mai mult eu o iau ca un privilegiu si pretuiesc orice moment petrecut cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am facut si noi un album nou

http://community.webshots.com/user/cezargeorgian

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor pe unde sunteti?
se vede ca a fost vreme frumoasa azi cred ca toate ati fost in parc cu bebelusii, si noi am profitat de ziua de azi am stat 3 ore afara

http://community.webshots.com/user/cezargeorgian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Kathywsha nici noi nu ne gandeam ca sta bebe inert cu nasul in cearceaf si se sufoca. Nu despre asta e vorba, ci despre sindromul mortii subite la sugar. Nu se cunosc exact cauzele sindromului, sunt mai multe presupuneri. Dar se stie exact ca procentul bebelusilor care mor in urma acestui sindrom si care in mod obisnuit dorm pe burtica este mult mai mare decat al celor care in mos obisnuit dorm pe spate sau pe o parte. Din cauza asta este recomandat sa nu doarma pe burtica. Fireste ca cei mai multi bebelusi dorm perfect pe burtica fara sa pateasca nimic, dar mie personal mi se pare mai sigur sa-mi culc fetita pe spate sau lateral (acum se aseaza ea deja pe lateral sau spate fiindca a inceput sa se intoarca singurica).

Andira poate Irinuca are o perioada de crestere. De cand a inceput caldura asta si Ioana a avut o zi si o noapte (la inceput) in care a supt cam la 2 ore, ceea ce ea nu a facut niciodata. Ma gandesc ca s-a adaptat la noile temperaturi.

An-k da-i sa suga Biancai! La inceput orice lapte e transparent, este cel pentru astampararea setei bebelusului, abia dupa aceea vine alb pentru fomila. Chiar daca e tot transparent tot e bun. Eventual ii completezi dupa supt cu formula, dar da-i sa suga. Plus ca daca suge, lapticul isi poate reveni in cateva zile sau cateva saptamani la normal. Pune-o la stimulat daca vrei sa alaptezi din nou. Tinem pumnii!

Ellinia parerea mea e ca-i mult mai bine cu aerul conditionat. Un geam deschis nu face decat un curent de aer si chiar ii poate cauza lui bebe. Aerul conditionat il poti directiona sa nu bata direct spre bebe si e perfect. Mai ales daca e in scaunel de masina, fiind cu spatele spre bordul masinii, e protejat de suflul direct si beneficiaza doar de racorica. La diferenta de temperatura se adapteaza si ei ca si noi. Eu il folosesc., dar nu-l dau prea tare.

Ocrainic foarte frumos botezul! Felicitari si sa va traiasca micutul crestin! Si nu te ingrijora de kg. arati foarte bine!

Adriana Cezarica e un adevarat voinicel!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

A-ti scris nu v-ati jucat!Nu am reusit sa citesc chiar tot dar recuperez.Am avut virusi pe comp si a trebuit sa stergem tot si sa instalam din nou, dupa care al meu sot a monopolizat compu .3 zile a tot tras de pe net nu stiu ce linux.Acum e tura de noapte si profit.Puiutu meu e tare cumintica e tot un zambet de cand se trezeste si sa vedeti ce mai vorbim noi doua.Suntem mari ,maine facem 3 luni.Azi am papat supica!De fapt am vrut sa-i dau piureu de legume din supa,asa mi-a zis dr.si m-am mirat ca sa incep cu piureu si nu cu supa care e lichida.Asa ca i-am facut piure ,l-am subtiat putin cu supa si am vrut sa -i dau ,dar credeti ca vrea.A deschis gurita si i-am dat putin ,s-a strambat si i-a venit sa verse,am mai insistat dar scoate afara din gura.Gustul ii place cred ca supa a baut-o fara probleme.Problema e ca nu prea ne descurcam cu lingurita,mai mult dam pe langa asa ca i-am pus in biberon si a papat tot.Nu cred ca am procedat bine ca ea trebuie sa se obisnuiasca cu lingurita odata ce am inceput diversificarea.Daca ii vine sa verse si se ineaca cu lingurita ce ar trebui sa fac?De la caldura nici nu prea mai mananca bine,noaptea trecuta s-a trezit de mai multe ori si a papat dar nu mult cam 80-100ml.I-am dat si putina apa si a baut ca ii era sete. MAMACITA te invidiez ptr silueta,arati super si voinicu e simpatic foc. V-am pupat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

caramella aici diversificarea se incepe la 4 luni implinite, si primul aliment introdus este sucul de mere, daca tie dr ti-a prescris pireu de legume, nu stiu ce sa zic, dar parca-i prea mica sa pape solid, dai doar supica pana se acomodeaza... zic eu, dar o sa primesti si alte raspunsuri
cat despre lingurita, eu i-am dat vitaminele cu lingurita, punand f putin ai mai putine sanse sa se verse
pupicuti

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

buna mamici!Va multumesc tuturor pt urari!
La multi ani tuturor bebelusilor de martie aprilie 2005!!sa cresteti maei sanatosi si voiosi!!
asa mai scrie dar nu ma lasa mofturici !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna fetelor!

Am reaparut si eu, in ultimul timp fiind cam ocupata nu am mai reusit sa scri nimic. Tre sa mai lucrez cate ceva si pt serviciu si uite asha trece ziua.

V-am citit in schimb.
Vroiam sa zic ca am apucat sa ma uit la poze si toti bebei sunt niste reusiti.
rrox3 - Ioana e o simpatica. Ce poze reusite aveti, mai alea alea cu scosul din apa. Fetita cealalta care se boteza, cat timp avea, ca ter mare parea.
adrianafedorca - Cezarica e super simpatic, si mama il pozeaza mereu.
mamacita - Alexutu e un dragut si un grasut.

Sunt un pic mirata ca voi ati iesit cu copii la supermarket. Mie mi se pare curent, si ma gandesc ca sunt si microbi in aglomeratia aia.

Si eu vreau retete de crestere a productiei de lapte. Am citit de spirulina si de Femine Plus. A luat cineva asha ceva?

Altfel noi suntem bine, Radu e un grasut si un cuminte cand nu are colici.

Are ceva problemute si vroiam sa ma consult cu voi:
- fonfaie pe nas de cand l-am nascut si face muci. Nu stiu ce sa-i mai fac. Adriana a venit doctorita, tzie ce ti-a zis?
- Cum arata candida aia ? Ca al meu a avut saptamana trecuta niste puncte albe pe limba si limba cam incarcata, acum s-a curatat, dar i-au aparut punte albe pe buza, de fapt in gura, imediat ce se termina buza.
- Dimineata cand face kk , asha se screme saracutul si plinge. Mai peteste cineva. Kk e ok, adica e ca un mustar dar un pic mai vascos. Oare asta se numeste constipatie?
- Pe buza de us, chiar la mijlos are asha ca o basicuta , care se mai si sparge din cand in cand. A avut-o de la nastere. Cum as putea sa scap de ea?
- bebelusii vostri reusesc sa scoata limba afar complet. ADica am senzatia ca al meu are limba prinsa si nu stiu daca asta e normal la inceput sau nu. O scoate asha cam juma de centimetru, dar se vede sub limbuta asha o pielita.

E, cam astea sunt problemele noastre. Sper ca nimic din ce am scris nu e grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

La multi ani tuturor bebelushilor pentru primul lor 1 iunie! Si surioarelor si fratiorilor! sa ne creasca voinici si sa fie sanatosi!

Noi am fost plecat de duminica la bunicii dina partea tatalui si ne-ati lipsit!
Emei nu ii place caldura, a facut bubite mici-mici pe fatza, s-a dezvelit (am acoperit-o cu o panza de finet) si a dormit iepureste. A supt mai des ziua, dar noaptea tot boieroaica e: adoarme pe la 9.30-10 si se trezeste la 5.30-6. Si asta de o luna de zile! Tare de treaba e puiu' meu .

Pe drum, in masina, am lasat-o la Pampersu' gol. O fi gresit asa? Si in carut, in curte, i-am pus doar un tricouas. Si inca nu au venit caldurile alea mari... Sper sa ne descurcam.

Stiu ca unii dintre pui din "grupul" nostru fac kk mai rarutz... dar pentru restul, de cate ori fac pe zi? Ca eu sunt deja ingrijorata. Ema nu face deloc noaptea, dar ziua trebuie sa o schimb inainte si dupa fiecare masa! Si este aproape lichid, ca o pasta vascoasa (sa ma scuzati, va rog, pentru detalii!). Pediatra zicea ca pana la 3 luni stomacelul ei se adapteaza la lapticul pe care il primeste. Pe ea gazele nu o mai chinuie mai deloc, le elimina usor, dar kk nu s-a intarit... Ma gandeam sa incep sa ii introduc suc de morcovi, poate ajuta... Are 11 saptamani. Ce ma sfatuiti?

Va pupam!

Anca Micaela, mama Emei Ioana

http://community.webshots.com/user/AncaMicaela

Mergi la inceput