ce este preeclampsia???

ce este preeclampsia??? | Autor: MIRCLAU

Link direct la acest mesaj

buna
sunt o gravidutza de septembrie si as vrea sa stiu ce este preeclampsia si cum se manifesta. este ceva grav???va multumesc.
mire 24+

MIRE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

N-ai o carte despre sarcina? Acolo se explica mai stiintific si documentat decat iti explicam noi.

Preeclamsia este o stare care poate aparea in sarcina si are 3 semne:
-tensiune arteriala crescuta (peste 14, inclusiv - cam asa)
-edeme (picioare dar si maini, fata)
-prezenta proteinelor in urina

Daca nu este strict supravegheata si tratata de dr poate degenera in eclamsie care este o stare f grava, apar convulsii, poate muri atat fatul cat si mama.

Daca ai unul din cele 3 semne du-te de urgenta la dr.

[Nu sunt dr sau cadru medical, asta stiu din ce-am citit ca graviduta. Nu-mi asum nici o raspundere.]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Buna Mirclau,eu am avut preeclampsie si iti pot spune in cazul meu ce sa intimplat.Pina la inceputul lunii a 8-a nu am avut nimica apoi am inceput sa retin apa (13kg.luate pina in luna 7 iar cind am nascut aveam inca 12 in plus),tensiunea arteriala ridicata si albumina in urina.Eu am fost in fiecare luna la control la ginecolog si aici in luna a 8-a se mai face un test de singe care nu mi-a iesit bun asta insemnind ca am avut peeclampsie.Am fost in spital pentru 24 ore test de urina ,am plecat acasa pentru o zi urmind ca urmatoarea zi sa ma prezint pentru o ora in spital la monitorizare dar rezultatele se dublasera la albumina si atunci ginecologul a dorit sa nasc mai devreme cu 5 saptamini sa nu se agraveze situatia.Am fost fericita pentru ca altfel trebuia sa mai stau o saptamina in spital sub supraveghere.Fiica mea sa nascut pe 27 decembrie ,a stat putin in incubator deoarece la 35 saptamini nu avea inca format reflexul de a suge,inghiti si a respira in acelasi timp .Din punct de vedere medical a fost deplin sanatoasa la nastere iar acum este un copil sanatos de 5 luni.Riscurile la preeclampsie sunt pentru mama mai grave pentru ca iti afecteaza rinichii si pancreasul destul de rau iar la copil avind in vedere ca ai tensiunea ridicata placenta nu se mai oxigeneaza normal .Daca ai numai tensiunea ridicata sau retii numai apa nu este preeclampsie..Daca consideri ca ceva nu este in regula cu tine este bine sa te vada un medic.Nastere usoara

Mergi la inceput