Despre gradinarit (11)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

otilia ce coincidenta, am cumparat ieri trei fire firave de mimosa, nu stiu cum se ingrijesc insa, ce zici sa le tin la soare afara pe balcon sau ii place numai umbra? sau jumi juma? sunt niste fire mici inalte de 10-15 cm, tare as vrea sa nu le pierd, am mai avut un fir dar mi l-a papat pisica nemernica, se pare ca are un gust.. fain si fraged, pisica imi rontzaie si dracena alba care o am acasa, imi vine sa o strang de gat cand o prind, nu alta!

i-am dat soacrei mele muscatele alea care le tot tineam in apa si nu faceau radacini, tare m-as bucura sa le salveze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by ardit

otilia ce coincidenta, am cumparat ieri trei fire firave de mimosa, nu stiu cum se ingrijesc insa, ce zici sa le tin la soare afara pe balcon sau ii place numai umbra? sau jumi juma? sunt niste fire mici inalte de 10-15 cm, tare as vrea sa nu le pierd
Depinde de care mimosa ai, eu o am pe asta: http://www.aujardin.info/plantes/acacia_retinodes.php
Ii mai spune si "mimosa de 4 anotimpuri", pentru ca-i inflorita tot anul si e rezistenta pina la -8°C. Se pun la soare toate oricum.
Mai exista si alte tipuri, cum ar fi "mimosa de iarna":
http://www.aujardin.info/plantes/mimosa.php
Asta-i si mai rezistenta, pina la -10°C.

Vezi ca nu suporta apa stagnanta, deci ai grija ca drenajul sa fie foarte bun, pune pietricele sau bile de argila pe fundul ghiveciului.
In rest, mult soare, afara pe balcon e foarte bine. Cresc foarte repede, eu am mutat-o pe a mea deja de 2 ori pina acum si iar trebuie s-o mut de mare ce a crescut! Sunt "arbori de flori" si ajung pina la o inaltime de 8-10m... deci or sa fie cam strinse pe balcon, dar nu te ingrijora, daca n-au loc si le pui in bac nu or sa creasca asa de mari... Eu am pus-o anul trecut, avea 40 de cm cind am cumparat-o si acum are cam 150cm. Anul trecut n-a inflorit, dar anul asta da!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

otilia merci mult, o sa urmez indicatiile tale, cert este ca nu stiu care dintre ele este, frunza este asa: un fir central cu frunzulite ovale de o parte si alta, cand o atingi se strang frunzulitzele, mi se pare ca se cheama mimosa pudica dar s-ar putea sa gresesc, multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by ardit

[b]mi se pare ca se cheama mimosa pudica

Uite ce am gasit despre mimosa pudica:

http://www.bio.miami.edu/mimosa/mimosa.html
http://nature.jardin.free.fr/arbrisseau/mb_mimosa_pudica.html
http://www.barbadine.com/pages/mimosa_pudica_lien.htm

Ai noroc, nu ajunge la 10m.
Ce culoare e?

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Otilia, esti o dulce, sarumana de explicatie! is concernata in general, deocamdata. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Fetelor, am lipsit o vreme dintre voi, dar cand m-am intors acasa am gasit liliacul inflorit si bujorii imbobociti si de-abia astept sa-i vad infloriti. Voi stiti ceva de floarea asta clematis, cum se ingrijeste? Mi-a inflorit prima oara anul asta. Cred ca ar trebui sa-i cumpar un harac (parca asa se cheama?) ca sa se poata inalta mai bine. Ce parere aveti?

Cristina


noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by khristin

Fetelor, am lipsit o vreme dintre voi, dar cand m-am intors acasa am gasit liliacul inflorit si bujorii imbobociti si de-abia astept sa-i vad infloriti. Voi stiti ceva de floarea asta clematis, cum se ingrijeste? Mi-a inflorit prima oara anul asta.
Khristin, nu-i bun linkul... Dar am si eu clematite de doua feluri, Montana cu flori violete care infloresc vara si of, imi scapa numele, cu flori mari, roz, mi-a inflorit primavara. Sunt plante-liane, deci trebuie sa aiba pe ce sa se intinda. Se planteaza cu tulpina la soare si cu radacina/partea de jos la umbra. Eu am pus bucatele de lemn de pin jos la radacina, am citit ca-i bine ca peste ele sa pui si altceva (o tigla de-aia ca la acoperisurile caselor, nu stiu cum se cheama) sau sa plantezi floricele care sa tina partea de jos umbrita. In rest, nimic deosebit, le ud regulat si le dau ingrasamint din cind in cind. Mai multe info:
http://www.aujardin.info/plantes/clematite.php
http://www.aujardin.info/plantes/clematite_petites_fleurs.php

Conchita

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Conchita,
Succes la lupine! Eu una m-am bucurat de ele doar dupa 1 an, adica in vara aceasta. Asta este buba plantelor pereniale. Poate tu sa fii mai norocoasa avand in vedere zona unde stai. Sa le plantezi la soare mult, pentru ca eu le-am pus cam la umbra si tija florilor a fost foarte lungita, iar florile rare. DAca ar fii fost la soare tija cu flori ar fii fost mai scurta dar florile mai dese. La toamna o sa le mut in alt loc, mai insorit.

Ceea ce m-a bucurat anul acesta, este ca mi-au inflorit niste irirsi japonezi, au fost tare firavi si putini , dar foarte frumosi. Ii astept acum la anul sa fie mai vigurosi.
Acum la mine sunt niste calduri insuportabile(33 - 34 grade celsius) incat nu poti efectiv iesi pe afara. Ies doar seara sau/si dimineata sa-mi ud florile prin gradina. Ca de facut ceva nici vorba , pe caldura asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Otilia, merci de info, m-am uitat la primul link si exact asa arata si a mea (aceeasi culoare). Spui ca nu vrea sa se deschida link-ul? Ca la mine merge...ufffff...ce-o fi avand?

Uite il pun asa, poate se vede:

http://community.webshots.com/photo/333652760/364483575klkZJo


Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

Buna fetelor,
Petra felicitari si sa fie intr-un ceas bun!
Cristin frumoase-s lalelele tale,cu lalele dintr-astea era plin in centrul Brasovului anu asta si cind le-am vazut m-a apucat nostalgia.....
Conchi ce mai faci?si eu m-am apucat sa zugrvesc si sa fac unele reparatii prin casa si-am cam lasat-o moale cu gradina insa de verificat o verific tot timpul....
Spuneti-mi care dinyre voi ati pus seminte de leustean in ce perioada si cum ati facut?
mersi si va pup.

Mergi la inceput