hidroizolatie balcon
Deoarece imi curge apa in balcon de la balconul de deasupra mea as dori sa fac o hidroizolatie perfecta si nu prea stiu cu ce.Astept pareri din partea cunoscatorilor sau din partea celor care au trecut prin acelasi lucru.Mentionez ca balconul va face parte din sufragerie.Multumesc.
Raspunsuri
cristiama spune:
Apa curge prin balcon sau pe langa balcon?
Daca curge pe deasupra pui stresina, eu zic sa pui oricum te protejaza si de ploaie- nu se murdaresc asa de tare geamurile, si ai scapat!
Daca curge prin balcon: e fisurata placa de deasupra si tb zidita. Daca poti vorbeste cu vecinii sa repari se deasupra.
Noi stam la ultimul etaj si am pus asa:
- desupra hidrizolatie cu strat de aluminiu refractar
- in interior rigips si vata minerala
Dupa 2 ierni nu avem probleme desi balconul este in exteriorul blocului.
Important: am montat caloriferul in balcon.
Succes la treaba!
ardit spune:
hidroizolatie poti sa faci dar numai la vecinul tau si bineinteles cu acceptul lui, iti exemplific 2 variante posibile:
1.se procedeaza ca la piscinele mici, se pune in balconul vecinului o folie de plastic special pentru hidroizolatie, ridicata un pic pe pereti 20-30cm. Firma de unde iei folia te va sfatui ce adezivi sa iei pentru a lipi folia de marginile balconului. Deasupra se toarna sapa, se pune adeziv, se poate pune gresie de exterior cu adeziv de exterior si chit de rosturi elastic
2.se poate turna o sapa hidroizolanta. Iti trebuie in primul rand sa torni o sapa normala dar in care adaugi o solutie speciala care o transforma intr-o sapa hidroizolanta, daca planseul este fisurat sau are tendinta de fisurare se pune plasa de buzau in sapa. Ulterior sa impermeabilizeaza toate imbinarile planseu-perete(pe toata lungimea) si perete-perete (pe o inaltime de 20cm) cu o fasie de plastic-cauciuc speciala pentru hidroizolatii, se ung toate imbinarile cu un chit-adeziv hidroizolant, daca se doreste gresie se aplica adezivul, gresia si chit de rosturi elastic
deci se poate face foarte bine dar numai in balconul vecinului, grea dilema daca vecinul nu accepta, de fapt cred ca ar trebui sa discuti si cu administratorul blocului
am uitat sa-ti spun ca eu am aplicat cu succes a 2-a varianta in baia cu dus (la bloc) si fac dus direct pe podea, e tare fain, nu ma mai impiedic de nici-o cadita