Am gasit intr-o carte si sper sa va fie de folos:
termenul medical pentru vergeturi este "striae gravidarum" si af cam 90% din gravide.Sunt cauzate in parte de intindere,dar probabil si de nivelurile ridicate de steroizi din sarcina.Pot avea o coloratie violeta,cauzata de reteaua superficiala de capilare(mie mi-au aparut pe sani).Dupa nastere vor deveni alb argintii,dar nu vor disparea complet niciodata.
Nu exista nici o interventie medicala dovedita a preveni vergeturile.Exista pareri conform carora suplimentele proteice si cele de vitamina C si E sunt utile pt sanatatea pielii.
De asemenea se crede k exista lotiuni care arutea reduce vergeturile,dar,desi o piele catifelata nu strica,trebuie sa stiti k ele sunt cel mai probabail cauzate de schimbari hormonale pe care lotiunile si cremele scumpe nu le pot influenta.
Gravidele ar trebui sa fie permanent atente la expunerea la soare deoarece melanina se modifica in timpul sarcinii si astfel pot apare schimbari permanente al coloratiei pielii.
Sper k nu v-am plictisit!!!
Irina 24+
irina81 multumim ptr. info. Eu am probleme cu vergeturile, sint ereditare si banuiesc ca acum, gravidutza fiind, o sa-mi apara si mai multe. O sa incerc sa ma feresc de soare, dar probabil ca pe masura ce voi inainta cu sarcina si toata greutatea corpului va fi sustinuta de picioare, o sa fiu ca o violeta (pe picioare).
& puiutz 12+
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.