Picioare umflate ajutor!
BUNA LA TOATE GRAVIDUTZELE!
SUNT O GRAVIDUTZA DE SEPTEMBRIE CARE VA ROAGA DIN SUFLET DACA
STITI VREO METODA PT.A NU SE MAI UMFLA PICIOARELE SAU VREO CREMA PT. RELAXAREA LOR.MA TREZESC DIMINEATA CU PICIARELE BUTUCI SI CRED CA NU ESTE PREA NORMAL LA VARSTA ASTA DE SARCINA.ROG GRAVIDUTZELE MAI
AVANSATE SA-MI DEA NISTE SFATURI.VI SA INTIMPLAT SI VOUA ASA CEVA.
VA ROOOOOG AJUTATI-MA!!!!!
MIRE 24+
MIRE
Raspunsuri
Danelutza spune:
Mie mi-a dat doctorul sa iau magneziu ca sa nu se umfle picioarele si in general incearca sa maninci mai nesarat. Eu aproape ca nu simt sarea in mincare si nu am avut deloc probleme cu picioarele.
Dar cel mai bine e sa intrebi medicul sa-tzi dea o retzeta.
Succes si poate itzi raspund fetele din tzara ce au luat ele pentru asha ceva.
Daniela
si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
Lavi spune:
nu mai minca deloc o perioda, cu sare si bea foarte multe lichide, iar seara stai si tu cu picioarele intr-un lighean cu apa calduță.
Cit despre medicamente nu stiu nici unul care poate sa te ajute acum.
Mult noroc si să ai grija
Lavi
lucas spune:
Mire, eu sunt o foarte prospata mamica, am nascut simbata trecuta si te inteleg perfect, asa mi s-a intimplat si mie, si pot sa-ti spun ca inca le mai am umflate. am incercat sa maninc fara sare, am baut lichide, degeaba. nu intra in panica. eu le mai desumflam dormind cu ele mai sus, pune o patura mai inalta la picioare, seara sa iti faca cineva masaj cu lioton gel. la servici daca stai pe scaun, ridica picioarele pe ceva, o cutie, un prag, ceva. a sta pe scaun echivaleaza cu a sta in picioare. eu de cind am ramas acasa si am inceput sa stau intinsa nu se mai umflau asa. si cam in aceeasi perioada au inceput sa se umfle si la mine.
si inca ceva, incearca sa mergi pe jos cel putin juma de ora pe zi, atentie mers, nu stat in picioare.
bafta multa!
MIRCLAU spune:
fetelor,va multumesc din suflet pt. raspunsuri!!!
chestia este ca stau si foarte mult in picioare la serviciu si lucrez 10 ore pe zi
mire
MIRE
Kittycat spune:
La 24 de saptamani nu e prea normal sa le ai butuci si mai ales sa te trezesti cu ele umflate. Mergi in primul rand undeva sa iti masori tensiunea arteriala. Daca e normala, e OK atunci. Incearca sa mananci cat mai putin sarat. Daca stai mult timp in picioare, acorda-ti 10-15 minute de stat jos cu picioarele ridicate pe un scaun. Evita baile sau dusurile fierbinti. Roaga-l seara pe sotul tau sa iti faca un masaj al picioarelor de jos in sus. Iar naoptea dormi cu picioarele sprijinite pe mai multe perne. Oricum, sa nu iti treaca prin cap sa reduci aportul de lichide, mai ales acum, cand e si cald; consuma cel putin 2 l de lichide zilnic.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
blackpanterro spune:
Au dreptate fetele, trebuie sa pui picioarele mai sus decat corpul pe o perina, sa consumi multe lichide, sa nu stai prea mult timp in picioare.
Deasemenea eu folosesc o crema de picioare de la AVON cu scortisoara.Este foarte buna - nici nu imi vine sa cred - eu nu am crezut niciodata in aceste produse si nu le-am folosit, dar crema asta chiar functioneaza.
Numai bine ![]()
Adriana si Aidan 34+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
papu spune:
si mie au inceput sa mi se umfle picioarele pe la 28 de saptamani. prima data m-am cam speriat dar am ajuns la concluzia ca e de la stat prea mult jos (eu stau 9 ore pe zi la birou). dar cand sunt in wk si alerg prin magazine dupa diverse lucruri isi revin uneori aproape de tot.
eu am vorbit cu doctorul si m-a pus sa fac sumar urina si sa-mi iau tensiunea. pt ca daca ai proteine in urina si tensiune marita poate fi semn de preeclampsie. eu am si tensiunea ok si nu am nici proteine in urina. dar am inteles ca oricum nu prea exista tratament pt asta. probabil doar odihna si miscare mai multa si supraveghere a sarcinii atenta.
uite aici un articol despre preeclampsie: http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/pregcomplications/257.html
asa ca eu te-as sfatui sa-ti faci si tu sumar urina si sa-ti iei tensiunea de mai mute ori eventual in aceeasi zi. in rest intradevar sa bei lichide multe si sa-ti mai iei din cand in cand cate o zi libera sa faci miscare.
sanatate multa!
mamini spune:
daca tensiunea e ok, piciorusele mai sus( si in somn poti tine o pernuta sub ele) si maninca cirese si ananas- au efect diuretic. si bea apa,dar maninca nesarat, e important.
sanatate!
M
gabirus spune:
La mine chestia care functioneaza cel mai bine si cel mai repede este CEAIUL de URZICI! Nu este prea gustos, dar e eficient. Fata de sarcina trecuta cand aveam butuci ca tine, acuma cand simt ca incep sa se umfle si sa devina mai tzepene picioare, imi fac ceai si dupa vreo 2 cani deja se vede efectul.
Sper sa se intample la fel si la tine.
De dormit si eu dorm cu picioarele mai sus de obicei; si asta imi face foarte bine.
Incearca si niste comprese reci.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 30 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos