Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
GildaT spune:
Buna fetelor,
N-am mai intrat de foarte multa vreme pe DC si cred ca trebuia s-o fac, mai ales ca am vazut ca listuta cu mamici este destul de lunga. Am mai scris acum ceva vreme sa va spun ce s-a intamplat cu mine dar nu am vazut mesajul, iar apoi am citit ca a fost o perioada cand nu au mai aparut mesaje pe forum. La mine totul s-a terminat acum o luna. Sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani si descoperita la 11. Imi pare rau ca va dau o veste trista. Tocmai de aceea imi era greu sa va scriu. Va doresc numai bine, sa fiti sanatoase si voioase. Eu iau de la capat, ce sa fac! Numai bine!
Va pup pe toate,
Gilda
Lavi spune:
ai multa grija de tine si fii tare , e greu, dar se pare ca totul are un motiv in lumea asta, o sa vina o vreme in care te vei intrema si vei fi gata sa o iei de la capat.
Cu incredere in Dumnezeu, tine si familie.
Mii
Lavi
alexandrina spune:
Gilda, priveste partea buna a lucrurilor, tot raul spre bine, urmatorul prunc va fi mai puternic. Ai grija de tine!
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
dienutagraviduta spune:
Gilda, regret profund ce ti s-a intamplat... daca mai intri si daca mai ai chef, spune-ne si noua daca ai avut simptome, ceva, sau s-a intamplat pur si simplu...
cat despre spaguta de la doctor, eu una prima data am dat de o dra la filantropia care dupa ecografia platita, s-a pus in usa si nu mai vroia sa se dea, numai sa-i bag ceva in buzunar... si eu de ciuda, nu i-am dat nimic.
la doctorita mea prima data m-am dus la 8 saptamani, mi-a facut ecografie - si la ea e gratis, si i-am dus un buchet de flori; chiar eram curioasa daca ma mai baga in seama data urmatoare, dar a fost foarte draguta, ne-a explicat absolut totul pe ecograf ( am fost cu sotul meu), si la sfarsit, pentru ca am fost foarte multumiti, sotul meu i-a dat un plic cu 250000 lei; de ce atata ? nu stiu, atata era eco dincolo, unde era cu plata...
cred ca o sa-i dau asa de fiecare data, mai ales ca la nastere, chiar daca e cezariana, nu cred ca o sa o umplu de bani, poate 100 de $, sau 3 milioane, sa mai vedem...
asta e parerea mea, la urma urmei, au salariu, asa mic cum e, si eu platesc asigurari de sanatate de cand am inceput sa muncesc, si cred ca si cei mai fara posibilitati au dreptul sa faca copii.
dienutagraviduta 13+ si bebishoara
ps. si sa nu-mi spuna careva ca se vor obraznici cu mine daca nu vor fi multumiti de "cotizatie", ca intentionez sa fac un tambalau pe acolo, asa sa ma trimita a doua zi acasa pachet cu cezariana si cu copil cu tot !!!!!!!!
Lavi spune:
mult acasa, asa ca va pup si sa aveti o zi buuuuuuunnaa pina la sfirsit.
Aveti grija de voi si de burtici si de prichindei neastimparati si pusi pe "distrus"
Lavi
paula2003 spune:
Anda 77- analize am inceput inainte de a ramane gravida sa fac.
-testul TORCI(- nu stiu exact cum se scrie- fiecare initiala reprezinta o analiza si sunt cam multe, 2-3 fiole de sange), se analizeaza si daca e ceva rau se face un tratament, daca nu se repeta doar 2 din ele in luna 1 si 2, te anunta la rezultat ce sa vii sa repeti in primele luni de sarcina.
-secretii,lame,....vaginale
-progesteron si beta HCG si vezi daca corpul are parametri buni la saptaman in care esti, eu am facut de 2 ori la diferenta de ~7 zile
-cu fetita mergem lunar la institutul de hematologie sa fac niste anlize, nu mai stiu exact ce dar ma duceam, tot pt. a vedea daca fatul e ok, iti recomanda ginec.
-acum la 11 sapt. am sa fac acel ecog. in care se va masura pliul nucal si tot atunci, in aceeasi zi si triplu test
-indiferent de rezultat eu fac si amniocenteza la Cluj, acolo e cel mai bun, performant aparat de asa ceva din tara, e cam scump dar imi doresc un bb sanatos. In urma amniocentezei se va sti daca e ok fatu, atunci se poate sti orice despre el, nu neaparat SD.
In rest nu stiu la ce analize ma va mai supune dar sper sa nu mai fie altele inafara de ecog.
Sfatul meu sa nu va duceti la dr. Adrian Pop la ecog. tridimensional ca nu-i asa de bun pe cum e de celebru, eu am acte, analize de la el cu fetita si la nastere a fost contrariu, dati si banii degeaba si e si foarte scump.
Mai aveti intrebari, va raspund cu cea mai mare placere.
Imi doresc ca toate mamicile care citesc sa nu-i priveasca sau sa le inspire copiilor lor ceva negativ de copiii cu SD sau altceva ca nu-i mananca, nu se ia si trebuie sa-i primim si pe ei in societate. Ar trebui sa se roage la Dumnezeu si sa-i multumeasca ca nu sunt ei in situatia respectiva si sa nu-i vada ca pe un concurent, dusman de mai tarziu. Sunt foarte calzi si puri si poate crescand in colectivitate alaturi de un copil SD, autist sau... vor fi mai buni, calzi, blanzi ...cei ce vor fi maine la conducerea tarii si societatea in sine. Fiecare are de invatat de la celalalt si este un lucru benefic sa fim uniti si mai buni.
De multe ori si o privire fara vorbe pe stada nu puteti sa stiti cat de mult ne afecteaza si doare. ....
Multumesc ca vreti sa stiti si ma intrebati.
Paula
8+
Alexandra 
bb_alinus spune:
Fetelor, sunt si eu pe aici si incerc sa tin pasul si sa va citesc dar...scrieti intr-un ritm!
Gilda imi pare nespus de rau insa nu descuraja, data viitoare o sa fie bine, o sa vezi!
Azi am primit rezultatul de la triplu test, de fapt secretara doctorului tocmai m-a sunat sa imi spuna ca posibilitatea este de 1/4186 . Voi cele care l-ati facut ce rezulata ati avut? Eu abia astept sa vad doctorul si sa imi explice, insa doar pe 24 iunie am programare. Stiu ca doar 1/250 e considerat risc si recomandat amniocenteza, insa eram curioasa voua ce rezultate v-au iesit?
In alta ordine de idei, vreau si eu sa fac o eco 4D , sa am un filmulet cu bb si nu stiu la cate saptamani ar fi bine sa il fac? Ca as vrea sa pot afla si sexul bb in acelasi timp! Aici acest test este facultativ si nu este considerat medical, deci practic nu doctorul meu il face sau recomanda ci exista centre unde platesti - destul de mult insa al meu sotior mi-l face cadou - si apoi iti da un DVD cu filmuletul. Eu recunosc cinstit ca mai mult l-as face doar ca sa stiu sexul bb-ului ca altfel trebuie sa astept pana in sapt 22! Deci, ce ziceti, la sapt 17+ daca il fac pot sa aflu ceva? Sau e prea devreme?
Va pup,
Alina 16+
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
lordra spune:
Paula, ce triplu test faci tu la 11 s.? Din cate stiu eu, se face intre s.14 - 18 ale sarcinii. Intr-adevar, in s. 11 potzi masura pliul nucal, insa de triplu test atunci chiar n-am auzit. Nici macar organele principale n-au apucat sa se definitiveze.
Esti sigura ca ai inteles bine data triplului test? Chiar si pe site-urile straine am citit ca acesta se face intre saptamanile pe care le-am enuntat mai sus.
Nu-mi lua scepticismul in nume de rau
,insa e prima oara cand aud de asha ceva.
Bafta multa!
Lordra
P.S. Daca faci oricum amniocenteza, de ce te mai chinui cu triplul test? E mult mai putin relevant si dai si bani aiurea. Amnio e singura care-ti poate da un diagnostic precis.
maria_alexia spune:
Sunt si eu curioasa sa aflu mai multe despre pliul nucal si echografia asta... Am gasit un articol super-interesant, cu poze care-ti arata ce se masoara de fapt, explicatii, tot:
http://www.diagnosticultrasound.org.uk/nuchal_translucency.htm
Acolo zice tot asa, ca se face intre sapt. 11-13, deci Paula se poate sa aiba dreptate...
Ina869 spune:
GildaT- imi pare rau pentru pierderea ta! Iti tin pumnii ca data viitoare sa fie bine!!
Paula2003- ai dreptate in ceea ce-i priveste pe copiii cu anomalii, multi se uita lung fara sa-si dea seama cita durere lasa in sufletul mamicii copilului. Aici sint peste tot, ii vezi mereu, si lumea ii accepta fara sa se uite strimb. Sint niste puiutzi de oameni ca si noi, doar ca au lumea lor.
Corap – ptr. picioare umflate este recomandat sa nu stai picior peste picior la serviciu, seara sa stai cu ele ridicate pe un perete si noaptea cind dormi sa le tii pe o perna.
Lavi, Coralia76- cum stati cu tensiunea? Eu am tensiune mica si ca atare, am dureri de cap din cind in cind, este groaznic! Se recomanda iesiri in aer liber ca sa se oxigeneze creierul. Eu am probleme si cind se schimba vremea, ma tin durerile vreo citeva zile.
Irinuca- ma bucur ca mai sint lei ( paralei) pe forum. Himmm, da, scorpionasul o sa va domine, asta-i sigur! In cazul nostru, eu sint leu, sotul fecioara si cel mic ( cea mica) sper sa fie sagetator, deci, doua zodii de foc care il vor domina pe saracul tati…dar nu se va supara, cu siguranta.
Bb_alinus – si eu sint in aceeasi situatie, am aflat de curind ca ma pot duce intr-un alt oras sa fac echo 3,4D si trebuie sa platesc din buzunar ceea ce am de gind sa fac, desi am auzit ca este foarte scump, dar ce mai conteaza atunci cind il ai pe bb pe dvd si il poti privi in voie? Intrebarea mea este cind ar trebui sa ma duc sa fac echo, la cite saptamini, fiindca si eu vreau sa stiu sexul copilului.
Fetelor, simbata si duminca am avut niste dureri cumplite in partea stinga, sub burtica, acolo unde banuiesc eu ca ar fi pozitionat bebe. Este adevarat, am colindat prin magazine mai mult decit de obicei, dar oare din cauza asta? Durerile erau de o intensitate mare, am fost nevoita sa ma asez pe un scaun in magazin si duminca m-au prins acasa, in timp ce aspiram, efectiv m-am cocosat de durere si m-am intins in pat. Cum stau cumintica, cum imi trec… ce sa fie oare? Chiar m-au pus pe ginduri!
Pupicei,
& puiutz 13+ 
Ina
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.