Internet prin satelit?
puff, imi vine sa turbez, abia am aflat ca la casa unde o sa ma mut nu ma pot conecta la internet prin unde radio deoarece sunt intre dealuri si nu am vedere directa la antenele din Iasi.
Am inteles ca o posibilitate ar fi internet prin satelit, dar firmele care ofera servicii de internet in Iasi si cu care am luat legatura (erdees si astral) nu furnizeaza asa ceva, si nici nu au idee unde as putea apela.
Stie careva mai multe amanunte?
Multumesc anticipat.
Adina
Fetele de pe DC babusca adusca
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
Raspunsuri
dante01 spune:
mai multe detalii aici
hai sa scriu mai multe, ca aici cica chiar ma pricep un pic...
asadar, iti va trebui (daca optezi pentru interenet prin satelit) o coneziune care sa functioneze both ways...atat la downlink cat si la uplink...asta in lipsa unei conexiuni de cablu pe care ai putea face eventual uplink-ul iar satelitul sa-l folosesti pentru downlink...
dar, ca e un mare dar, preturile sunt maricele...sunt cam la fel ca pe aici...in fine, ideea e ca nu prea e pt home use, e in general folosit pe corporate...
pe langa asta, preturile la echipamente sunt si ele mari, fie ca le inchiriezi fie ca le cumperi, asta pentru ca iti trebuie chestii profi, de la antena, lnb si suportul lor pana la placa de receptie...
poate ca mai ieftin ai iesi cu un isdn sau adsl daca ai telefon si posibilitatea asta prin zona...si cu un amarat de dial-up o sa fie mult mai ieftin, e drept ca si calitatea conexiunii difera...
baga si tu un ochi pe linkurile de acolo si cere niste oferte, dar sa stai jos cand le citesti...
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
adusca spune:
am frunzarit ofertele dante, e clar ca nu-s pt persoane particulare....sau ma rog, nu-s pt mine. Oricum am sunat la cateva si le-am rugat sa-mi dea detalii, o sa primesc in mail oferte in maxim 48 de ore.
Ma duc maine seara sa ma catar pe acoperis, poate, poate se vede vreun coltisor din Iasi si pot sa-mi pun prin radio, ar fi o solutie traznet si la indemana.
Multumesc mult de raspuns.
Fetele de pe DC babusca adusca
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.