Operatie laser pentru miopie
Buna fetelor,
Am neaparat nevoie de parerea unei persoane care a facut aceasta operatie .La ultimul control am constatat ca miopia mea a ajuns la -7, deja ma gandesc la aceasta solutie , la operatia cu laser.
Va spun sincer ca mi-e tare frica... dar nu am auzit pana acum de un caz esuat ci numai de succese.Mi-e teama in primul rand deoarece nu suport sa-mi intre nici apa in ochi... si tare as vrea sa vorbesc cu cineva care a facut aceasta operatie..Va rog mult!
Lili
Raspunsuri
Cristina1 spune:
Si eu sunt interesata de acest subiect. Am aflat ieri ca am miopie si sunt la fel de speriata. E adevarat ca dioptriile mele sunt mai mici , dar as vrea si eu sa aflu mai multe.
Cristina
mihaela_80 spune:
Problema s-a mai discutat pe forum. Eu am dioptrii mai mari decat voi doua la un loc dar ma descurc excelent cu lentile de contact pe care le alternez cu ochelari pt a da ocazia corneei sa se refaca.
Am studiat si eu problema si iata concluzile mele:
-intr-adevar, exista multe cazuri reusite, dar doar astea sint mediatizate, iar persoanele care au facut operatie cu laser si au ramas cu mici probleme nu se grabesc sa bata toba ca sa le priveasca lumea ca pe niste infirme
-riscurile pe termen lung nu se conosc
-riscurile pe termen mediu sint mai ample decat scriu ei in pliante : halouri la vederea nocturna, uscaciune oculara excesiva, etc (cu o cautare pe google gasiti zeci de asociatii impotriva acestei operatii, cu sute de exemple
-exista si riscuri pe termen scurt, precum infectii oculare etc (sa nu uitam ca ochiul este sectionat, lasand posibilitatea patrunderii a tot felul de agenti patogeni)
-modul de efectuare al operatiei mie imi seamana cu o tortura (cautati o descriere realista si veti vedea de ce)
Pe de alta parte, exista metode naturale de imbunatatire a vederii (vezi metoda bates, etc), ce-i drept laborioase si de durata, dar lipsite de riscuri.
Una dintre voi spunea ca e ingrijorata pt ca a descoperit ca are miopie, de parca i s-ar fi descoperit cine stie ce tip ingrozitor de cancer.
Miopia este doar un viciu de refractie, in primele faze nefiind nici macar stabilizat . Adica daca nu te apuci imediat sa porti ochelarii ai sanse ca lucrurile sa revina la normal (daca vorbim, asa cum cred, de -0.5 sau chiar -1).
Pe internet gasiti o gramada de informatii legate de recunoasterea, prevenirea si chiar tratarea adevaratei miopii.
Oricum, cat timp nu faceti o operatie cu laser (care nu trateaza problema reala, adica diminuarea capacitatii adaptative a ochiului, ci subtiaza numai un anumit tesut pt ca in mod artificial imaginea sa se formeze pe retina) mai exista o sansa.
mihaela
lili spune:
Eu am incercat cu lentile de contact, dar nu le suport.. nici macar o ora.. clipesc foarte des, opchii mi se inrosesc teribil.. si am senzatia ca ma zgarie ceva in ochi... Am incercat de nenumarate ori, cu diverse lentile ( pe care am dat o caruta de bani..)
Tu ce tip de lentile folosesti, cum le utilizezi?
lili spune:
In ce consta aceasta metoda bates, caci am intrat pe site dar nu am prea inteles... in ce constau..pare o metoda interesanta
Lili