atentia, motivatia la copii....
Desi citesc zilnic postarile de pe forum, intervin destul de rar.Acum insa am nevoie de parerea voastra in urmatoarea problema. Baiatul meu care are acum 4 ani si jumatate are niste probleme la gradinita. Curind termina al doilea an de gradinita si avem niste probleme care tin intr-o anumita masura de disciplina si intr-o alta de atentie,de motivatie sau cel putin asa cred eu. EX. la orele de engleza,(o lectie dureaza 30 min) nu sta locului, vorbeste si asa distrage si atentia celorlalti.Daca il tine educatoarea in brate,e cuminte. El prefera sa se joace in loc sa faca orice altceva. Daca i se face observatie zice bine, bine nu mai fac si in urmatoarele cinci minute reincepe.Nici cu pedepsele nu prea tine.Daca in primul an de gradinita am observat progrese, care se datorau mai mult sau mai putin gradinitei, anul acesta parca a stat pe loc. Sint de acord ca inca este destul de mic, dar a fi atent jumatate de ora, sau a face macar liniste nu mi se pare greu pentru virsta asta. Acum, el este un copil foarte inteligent, cu o memorie foarte buna (stie sa numere in franceza pina la 50, in rusa pina la zece in ungureste si engleza la fel), cu personalitate pronuntata care vrea sa fie in centrul atentiei. Credeti oare ca nu este motivat? Acasa nu prea avem probleme cu el, chiar daca acum un an avea mai multa disponibilitate pentru desen, pictura, etc decit acum, cind prefera sa mergem in parc sa se joace, cu role, cu bicicleta, in fine.Ma ingrijoreaza mai putin ca nu mai lucreaza ca inainte, decit ca nu reuseste sa respecte niste reguli, pentru ca pina la urma despre asta e vorba. Poate eu exagerez, poate cer prea mult. In alta ordine de idei eu si tatal lui sintem pe cale de a ne desparti, dar ne straduim ca atmosfera din casa sa nu fie tensionata. Nu a participat la nici o dicutie de a noastra, totul este cit se poate de civilizat. Sint constienta caci chiar si asa el simte ca ceva nu e in regula. Poate fi si asta o explicatie si cauza demotivarii lui. o fi mai bine sa-i spunem clar ce se va intimpla? Dumnezeu stie cum e mai bine. Ma preocupa foarte tare aceste lucrui de aceea sint foarte interesata de parerile voastre.
Cu drag,
Miki
Raspunsuri
mcrmiki spune:
Baietelul meu seamana destul de bine cu baiatul tau, are 4 ani si 5 luni si este foarte agitat, este intr-o continua miscare, nu sta locului nici macar cand mananca, doar daca sta la desene sau atunci cand doarme nu se agita. El a devenit mai rau de cand a aparut fratele lui, avea 2 ani si 11 luni si probabil a intervenit gelozia, cu toate ca am incercat sa nu se simta neglijat ca a aparut un "intrus" in viata noastra. Si el retine multe si repede si eu tot am impresia ca nu este deloc atent, si mie mi s-a parut ca in grupa mica stia mai multe de la gradi, asa ca m-am ingrijorat si am fost cu el pa psiholog si ne-a linistit ca este un copil perfect si ca nu are nici un fel de probleme. Asa ca ... nu stiu ce sa-ti zic, trebuie sa ai nervii tari, sa fi calma cu el si sa aveti grija sa nu va certati in fata lui. Cat despre despartire nu stiu cum trebuie sa-i spui, poate ceri parerea psihologului.
Va doresc numai bine.
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
relyana spune:
Baietelul tau pare a fi ok, dupa mine. Si eu am un nepotel care tot asa face. Cumnata-mea il cearta mult, o oboseste el f. tare. Dar eu negociez cu el si-mi iese bine treaba asta. trebuie sa ramana acasa ca sa aiba grija de bunica, sau pt. ca bunica e trista daca sta singura (de ex.). Ii cumpar ce mi-a cerut daca face ceva in schimb. Totusi, mentionez ca nu ii promit, cumpararea depinde de magazin, daca a adus marfa. Si el vrea sa fie cuminte, dar nu-i iese deloc. Si te rog sa-l crezi. Eu imi amintesc ca am dat aceeasi replica la varsta lui si nu minteam. E din cauza energiei lor teribile.
relyana spune:
Era sa uit: ma intreb dc n-ar trebui sa ii invete "in joaca". 1/2 de ora e mult pt. copiii vioi, avizi de cunoastere, nerabdatori din dorinta de a cuprinde cat mai multe lucruri. Cred ca trebuie invatati sa o ia sistematic, pe rand, sa stie ca abordarea lucrurilor pe rand il ajuta sa se ocupe de toate pana la urma.
lilach spune:
Nu stiu cum se procedeaza in Romania insa stiu ca aici se procedeaza in acest mod...dimineata copiii ajung la gradinita intre orele 7:30-8:30 in tot acest timp fiecare copil face ce doreste...puzzle, deseneaza, se joaca in bucatarie , sau in camera de doctor...au chiar si fotolii, carucioare. Dupa ce au ajuns toti copii educatorea ii aduna pe toti si face jumatate de ora lectie...dupa care copiii maninca. De la ora 10:30 la 11:00 au iarasi lectie dupa care se joaca..deobicei afara in curte pina la ora 13:00 cind intra in gradinita si cinta sau danseaza pina vin parintii dupa copii. Iarna cind ploua stau inauntru si deseneaza au tot felul de activitati, se joaca la calculator,le citesc povesti.
Stiu ca la copii de virsta fiului tau si peste 5 ani, ii invata sa scrie alfabetul.
S-ar putea ca el sa nu poata sa se concentreze prea mult timp...poate e prea obositor pentru el. Si fiica mea cea mare era exact la fel...educatoarea mi-a spus ca nu prea are rabdare si ii va fi greu ...insa cap are...si uite ca acum termina clasa XI si nu avem probleme cu ea...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
Donia spune:
Poate te ajuta si discutiile de aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47238
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
flafi spune:
Buna!
30 de min de atentie pentru un copil e mult prea mult! La varsta asta atentia unui copil poate ajunge pana la max. 10 min.
Deci doamna educatorea daca vrea sa faca engleza cu ei, trebuie sa tina cont de particularitatile de varsta alea copiilor, pentru ca pur si simplu la 4 ani nu se pot concentra atata timp! Mai ales daca e un copil vioi, simte nevoia de miscare etc, e si mai greu.
Tinand cont si de faptul ca voi treceti printr-o perioada dificila, parerea mea este, sa va mutatia atentia asupra emotiilor lor, trairilor lui si treci pe plan secund prioblemele de educatia. Mai important in perioada asta e ca el sa se simta securizat si iubit, nu certat si neapreciat.
Pupici!
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1