despre sarcina
Salutare! Numele meu este Veronica, am 31 de ani si sunt din Braila. Citesc de foarte mult timp DCforum si am aflat multe lucruri de la voi care mi-au fost de un real folos.Am si eu o problema ca multe alte fete de pe forum: incerc de un an de zile sa raman insarcinata si nu prea reusesc.In ultimile trei luni am luat Kamaiany de trei ori pe zi. Luna asta ar fi trebuit sa-mi vina pe 22.05. Mi-am facut doua teste de sarcina, la primul mi-a aparut si a doua liniuta(rozalie) care se vede foarte vag dar la al doilea test din pacate mi-a aparut doar o liniuta. Ma dor foarte tare sanii, mi-e somn in continuu si parca ma doare putin spatele, in rest nimic.Luna asta ar fi trebuit sa incep un tratament in timpul menstruatiei pentru ca apoi sa fac o histerosalpingoscopie(sper ca asta este denumirea corecta) si sunt putin derutata ca nu stiu ce se intampla. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Va multumesc ca m-ati ascultat.
Raspunsuri
Alexia27 spune:
Veroboroda, simptomele tale (mai ales oboseala) pot fi de la o sarcina. Daca testele de sarcina nu te lamuresc( si s-au mai vazut rezultate aiurea), fa un HCG din sange ca sa fi sigura. Oricum NU histerosalpingografie daca nu esti 100% sigura, nu cumva sa fie sarcina si sa distrugi outul!
Sper sa fie cu okisori!
veroboroda spune:
Buna, fetelor!Din pacate duminica a aparut CM si am inceput tratamentul pentru histerosalpingografie. Miercuri trebuie sa merg la cabinet pentru aceasta interventie. Vreau sa va intreb daca stiti cat costa aceasta si daca e dureroasa. Va multumesc.
Kariris spune:
Buna Vero,
Cat costa nu stiu, habar nu am cat se da, dar in legatura cu durerea la aceasta interventie, iti pot spune ca este dureroasa doar daca sunt trompele infundate pentru ca lichidul de contrast nu are pe unde sa mai iasa. Sunt fete pe care le-a durut ca la un ciclu normal, altele pe care nu le-a durut deloc si unele (eu spre ex.) pe care le-a durut rau. Pe mine m-a durut foarte rau pentru ca ambele trompe erau infundate:una taiata si cusuta in urma unei extrauterine si una infundata bine de tot...dar am supravietuit si acum pot spune ca nu a fost cea mai neplacuta sau grea experienta. Deci du-te cu curaj dar fi pregatita moral ca in cazul in care sunt infundate te va durea mai tare decat crezi dar suportabil totusi. Eu nu am stiut asta si intrasem in panica cand am simtit cum ma doare; daca stiam suportam cu stoicism...ceea ce am si facut de altfel, dar e mai bine sa stii dinainte.
utocatalina spune:
Scumpa eu am dat 800.000 lei pe substanta de contrast...am facut la Giulesti...m-a durut nitel, dar a fost suportabil...succes...
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
6 +
ileana_marius spune:
Am facut si eu histerosalpingografie in urma cu 3 luni. De platit nu am platit nimic, poate depinde si unde o faci. Insa de durut doare, tot in functie de fiecare persoana. Este o durere ca la CM, cel putin la mine asa a fost. Poate sa nu fie deloc (am citit undeva pe forum).
Sper sa reusesti sa ramai, eu nu am reusit inca, desi am facut si laparo dupa asta pt. aderente.
Bafta
.
Ileana
veroboroda spune:
Va multumesc pentru informatii si pentru incurajari.Sper din toata inima sa nu am trompele infundate. Oricum mai multe amanunte va dau dupa interventie.
Chi spune:
Dr tau ce a zis de intarziere ?
Kamayani are progesteron si nu ar trebui sa influenteze CM
HSG eu am suportat-o f bine, dureri ca la ciclu. Vezi ca urmatoarele luni sunt buuuuneeee pt bb !
veroboroda spune:
Draga Cata, felicitari pentru bebita, ma bucur foarte mult pentru tine.Va doresc multa sanatate amandorura. Scuze ca nu te-am felicitat mai devreme dar din cauza tratamentului pe care il fac ma simt foarte nasol si percutez mai greu. Ma gandesc cu groaza la HSG,nici nu mai pot dormi noaptea.
Multi pupici si aveti grija de voi.
veroboroda spune:
Laura,iti multumesc pentru incurajari si imi pare rau ca ai probleme asa mari. Acum ce faci? Ai inceput vreun tratament ca sa ramai insarcinata?
Pupici.