De ce sa lipesc tetinele biberoanelor?

Copilasul meu nu mananca mai mult de 120 ml de lapte, asa ca nu am trecut pe biberoane de 250 ml. Pana acum nu am avut probleme, dar in ultimul timp peretii tetinelor se lipesc, iar el suge in gol. Trage cu putere in timpul suptului? Ar trebui sa largesc orificiul? Cum sa fac fara sa stric tetina (biberoanele, la fel ca si tot ce nu ne mai este bun ramane pt nepotelul meu care se va naste in septembrie)
Va multumesc!
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag
Raspunsuri

lidiadanaila spune:
Nu inteleg cum se lipesc !Daca tetinele se lipesc pe afara , inseamna ca s-au deteriorat prin sterilizare si folosinta, si schimbi doar tetina nu si biberonul...sper ca am inteles bine despre ce-i vorba !

rachel owen spune:
Se lipesc peretii pe interior, se videaza, se creeaza un vid, iar bebe suge in gol, roade pe tetina, pt ca nu mai curge lapte. Tetinele sunt din silicon. Am vreo 20 si ceva de biberoane, si nu au avut cand si cum sa se uzeze, pt ca nu sunt supra-folosite.
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

ana_a spune:
Ce biberoane folosesti? Te intreb pentru ca si eu pateam asa cand era Stefan mai mic si avea tetina nr 1 Dar ca sa evit acel gol largeam un pic la filet, sa intre un pic de aer, nu desfaceam filetul prea tare ca riscam sa curga pe langa, doar un pic.Incearca si tu!
Sa imi spui daca a avut vreun efect, si daca ai inteles ce am vrut sa zic!
Intre timp am schimbat toate biberoanele cu altele si nu mai avem problemeMaria Sa Stefan Speculant mic
( 19.08.2004)
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

paxela spune:
nu prea inteleg exact problema ta dar pot exista doua variante sau se lipesc de la detriorare prin sterilizare dar atunci se lipesc si daca le strangi cu mana dupa ce sau racit asta intamplandu-se cel mai frecvent la cele de cauciuc, sau al doilea motiv este ca biberonul ramane fara aer si atunci se face vid si se strange
dar ca sa eviti asta sau poti largi filetul daca tetina are supapa sau sant pe spatele ei acolo unde se pune pe biberon su sa i-o scoti incet din gurita cand papa sa traga aer inauntul sticlei
Alexa si bebe Silviu ( 27.11.2004)
http://community.webshots.com/user/paxela

rox_dumitrescu spune:
Si mie mi se intampla sa se lipeasca peretii tetinei pt ca Matei nu da drumul la aer de fiecare data atunci cand trebuie si atunci i-o scot eu din gurita din cand in cand pt a elimina vidul. Iar atunci cand este in perioada de eruptie dentara are saliva multa in gura, nu reuseste (probabil) sa faca priza cum trebuie pe tetina, trage in gol, se umple tetina cu aer si laptele nu curge corespunzator. El se enerveaza si incepe sa roada tetina cu ciuda. Cam asta se intampla la noi. Lui cam de pe la 5.5 luni ii tot ies dinti - are 8 si acum il chinuie rau de tot o maseluta.

Ven spune:
No offence, dar nu mi se pare in regula sa foloseasca doi bebelusi aceleasi tetine!
Hai, biberonul (sticluta) mai zic, desi nici asta nu mi se pare in regula, dar tetina.......
Si on topic: fetele au dreptate. Nu iese aerul, deci probabil nu reglezi bine acolo unde are supapa, ca sa poata iesi aerul. Nu ai spus de ce firma sunt tetinele, ca fiecare au sistemul propriu de scos aerul.
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
Poze - si

mamica dulce spune:
s-ar putea totusi sa se fi deteriorat tetinele..mai bine schimba-le decat sa va chinuiti cu ele asa.
Eu am patit asa la tetinele avent,nu la biberoane ci la alea in forma de cioc verde sau alb,din 3 parti..poate sunt fete care stiu despre ce vorbesc.Deci tetina e din 3 bucati..aia in forma de cioc in care se baga un disc de plastic (tare ,peste care se oune unul din plastic moale si dupa ce le-am folosit timp destul de indelungat,a inceput sa nu mai curga..la noi e fix pe dos trage copilul numai aer.Nu le mai putem folosi.
I-am cumparat 3 sticle de la..nuk cred,magic cup,astea nu au tetine,doar un capac de plastic cu un cioc mic si o bucatica mica de silicon probabil in varful de plastic ,cu o taietura..sunt foarte practice,nu prea vad cum s-ar putea strica si curge doar cand suge copilul.Daca se intampla sa fie toate murdare si vrea sa bea in pat (deci exclus paharul) ii dau cu vechile tetine de bebelus..alea cu gaura mare.:)
Nu stiu ce tetine folosesti dar eu ti le recomand totusi calduros pe cele de la avent,noi le-am folosit 2 ani FARA probleme pana am trecut la cioc.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Yasmin spune:
haide, mey, de ce sa nu foloseasca 10 bebelusi aceeasi tetina la momente diferite atat timp cat e in buna stare si sterilizata. adica io prin sterilizare inteleg sa nu mai ramana picior de microb acolo, nu?
si orice marca ar fi biberonul, ai grija ca si tetina sa fie aceeasi marca. nu se potrivesc deloc marcile intre ele. cand infiletezi nu strange capacul tare ci pur si simplu lasa-l acolo unde simti ca se opreste singur. e f simplu de facut, greu de explicat :-))

RaluD spune:
Bebelusul tau suge cu putere si videaza tetina.
N-ai ce sa faci, scoate-i din cand in cand biberonul din gurita sau roteste-i-l putin in gurita pana isi da drumul tetina.
Asa facea si Emi cand era mica, sugea prea lacom, acum stie sa suga chiar si prin tetinele cu gaurica mica, nu se mai lipesc.,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica